Fizioterapija na domu

Fizioterapija pri ljudeh po poškodbah

Vse poškodbe so nevarne!

Poškodbe so zelo neprijetne situacije, ki se na dolgi rok skoraj vedno končajo z hujšimi posledicami. Zato je prav, da za pomoč in nasvet povprašate fizioterapevta.

Vas zanima zakaj?

Če imate zelo hudo poškodbo, zaradi katere potrebujete operacijo ali celo več operacij, to pomeni, da imate ranjenih kar nekaj tkiv, katerih rehabilitacija poteka dolgo in se lahko vmes veliko stvari, ne zaceli, kakor si človek želi. Zato potrebujete terapevta, da usmerja vašo rehabilitacijo in sproti odpravlja morebitne nepravilnosti.

Če pa imate manjšo poškodbo, ki na prvi pogled ne zgleda hudo, vam zdravnik svetuje, da operacija ni potrebna in lahko mirno živite z njo. Sami veste, kaj ne smete početi, da vas ne boli in to je tudi vse. Ljudje pa velikokrat pozabljajo, da njihovo telo takrat ne deluje usklajeno. Če na primer vzamemo nogo ali poškodbo kolena. Človek pri njej nehote nekoliko spremeni svoj vzorec hoje, kar povzroči da se sile po telesu ne prenašajo pravilno in čez leta tako pridobimo velike deformacije na našem skeletnem sistemu, ki vodijo v bolečine v hrbtenici, križu…

m

Kako zagotovimo okrevanje po poškodbi:

  • zmanjšamo bolečino,

  • povečamo gibljivost sklepa,

  • povečamo vzdržljivost in moč mišic,

  • postopoma obremenjujemo poškodovan sklep,

  • treniramo funkcionalne aktivnosti…

m

Zato ne čakajte predolgo, pokličite nas na 040 858 959 in se naročite na brezplačni pregled.

P.s. Pomembno je povedati, da z nestrokovno fizioterapijo lahko naredite sebi več škode kot koristi, kar pa vas lahko stane vašega zdravja in nepopravljivih posledic. Therapia d.o.o.