Fizioterapija na domu

Fizioterapija pri starejših


Vsak dan obiskujemo nove in nove paciente, ki imajo zaradi starosti najrazličnejše težave.

Pomagamo vam v različnih stanjih:

- večina nas pokliče, ko imate težave s hojo in mi vas postavimo nazaj na noge tako dobro, da skoraj vsi lahko po rehabilitaciji opravljate vse aktivnosti, ki ste jih pred tem, mnogi pa so celo v veliko boljši formi.

Dostikrat pa vam lahko pomagamo tudi:

- nudimo terapijo ljudem z bolečinami v sklepih in hrbtenici,

- po rehabilitaciji v drugih institucijah, da z rehabilitacijo še nadaljujete in napredujete, saj dokler niste povsem samostojni, brez bolečin in brez pripomočkov ali pa se nanje minimalno upirate, obstaja zelo velika možnost, da se bo zaradi obremenjevanja rok pojavila bolečina v ramenih in boste tako celo obležali,

- nekateri hodite tako slabo, da ste mnenja, da ne boste nikoli sprejeti na rehabilitacijo v Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije – Soča, pa vendar vam mi kljub temu še veliko pomagamo, z vami še dosti napredujemo in z večino vseeno shodimo vsaj toliko, da lahko sami odkorakate do stranišča, kuhinje…

- z našimi terapijami obvarujemo ležeče bolnike pred dekubitusi, pljučnicami…

- svojce bolnikov naučimo kako rokovati z bolnikom pri negi ali vajah, da se kar najmanj utrudijo in hkrati naredijo nego ali vaje na terapevtski način.

Za vse starejše bolnike, ki težko hodite ali imate druge bolečine in težave, je prvi obisk na domu diplomiranega fizioterapevta BREZPLAČEN, da se lahko z njim pogovorite. On vam iz izkušenj pove, kaj vse bomo lahko pri vas še dosegli.

Ko pridete v zrela leta je vedno tako, da prej ko začnete z rehabilitacijo, dlje ste samostojni, kar pa omogoči večjo kvaliteto življenja vam in svojcem, zato ne odlašajte in nas pokličite na 040 858 959 ter se naročite na BREZPLAČNI pregled.

P.s. Pomembno je povedati, da si lahko z nestrokovno fizioterapijo naredite več škode kot koristi, kar pa vas lahko stane vašega zdravja in nepopravljivih posledic. Therapia d.o.o.


Ste prišli v zrela leta in bi radi še dolgo skrbeli zase?


Starejši so zaradi degenerativnih sprememb in kroničnih bolezni veliko bolj izpostavljeni najrazličnejšim okvaram gibal in bolečinam kot pa mlajši ljudje.

- Starejši bi morali za ohranjanje kondicije začeti vsakodnevno izvajati pravilne vaje.

- Kaj se zgodi, če se ne obrnemo na strokovnjaka?

- Kako si lahko pomagamo?

- Sporočilo gospe Alojzije


Starejši bi morali za ohranjanje kondicije začeti vsakodnevno izvajati pravilne vaje.

Starejši so zaradi degenerativnih sprememb in kroničnih bolezni veliko bolj izpostavljeni najrazličnejšim okvaram gibal in bolečinam kot pa mlajši ljudje. Zaradi degenerativnih sprememb, predvsem v hrbtenici in sklepih, se pojavijo močne bolečine, večinoma predvsem, ko so ljudje na nogah, svoje pa dodajo tudi kronične bolezni, kot so arterioskleroza, osteoporoza, povišan krvni pritisk, sladkorna…

Razveseljiva novica je, da lahko z redno vsakodnevno telovadbo in s pravilnimi vajami vplivamo na prepre����evanje in zaviranje, tako kroničnih bolezni kot degenerativnih sprememb.


Kaj se zgodi, če se ne obrnemo na strokovnjaka?

Najlažje vam ponazorimo s primerom gospe Alojzije, 83 let. Gospa Alojzija je bila zdrava starejša gospa, ki je še po pred enim letom popolnoma z lahkoto sama skrbela zase. Lani so se ji začele težave, na zdravniškem pregledu so ji odkrili rahlo povišan krvni pritisk in pa rahlo osteoporozo. Za oboje je dobila zdravila, poleg tega pa ji je zdravnik svetoval naj vsak dan še malo telovadi. Gospa Alojzija je vzela telovadbo zelo resno in vsak dan izvajala vaje, katere si je zapolnila iz svoje mladosti. Čez nekaj tednov so se ji pojavile velike bolečine v križu in ker je z vajami vztrajala je dobila še išias.


Kako si lahko pomagamo?

Gospa Alojzija je poklicala v naše podjetje in povedala, da potrebuje fizioterapijo zaradi bolečin v križu in nogi. Ko smo začeli s terapijo, smo ugotovili da je vaje izvajala zelo narobe in si s tem zaradi začetka osteoporoze in začetnih degenerativnih sprememb povzročila velike bolečine. Po nekaj terapijah, smo gospo naučili pravilnih vaj in ko jih je izvajala par mesecev, so ji zginile tudi bolečine, hkrati pa je veliko pridobila na fizični in psihični kondiciji.

Če bi gospa Alojzija takoj začela izvajati pravilne vaje, bi se ji bolečine sploh ne pojavile, poleg tega pa bi veliko naredila za izboljšanje svojih začetnih kroni��nih bolezni.


Sporočilo gospe Alojzije

Zelo sem hvaležna terapevtom podjetja Therapia. Žal nisem vedela, da bi morala takrat poklicati njih, da bi me naučili pravilno izvajati vaje in si nebi nakopala na glavo toliko težav. Vendar sem sedaj zelo vesela, da se je vse dobro izteklo.
Zakaj starejši potrebujejo fizioterapijo?

Starejši so zaradi degenerativnih sprememb in kroničnih bolezni veliko bolj izpostavljeni kot mlajši odrasli ljudje. Veliko prej se jim pojavijo močne bolečine v križu, veliko prej dobijo išias in pa tudi druge bolezni, ki jim močno spremenijo tok življenja. Med takšne bolezni lahko štejemo možgansko kap, srčni infarkt in še mnoge druge.

Zato je za starejše nujno, da začno z zdravo prehrano in gibanjem, če do takrat še niso. Seveda s pravilnim gibanjem, ki preprečuje te bolezni po drugi strani pa, če že nastanejo, maksimalno omili njihove posledice.

Zdravstvene težave starejših:

 • Visok krvni tlak

 • Osteoporoza

 • Revma

 • Ateroskleroza

 • Možganska kap

 • Alzheimerjeva bolezen (je najpogostejša oblika demence)

 • Parkinsonova bolezen (bolezen živčevja)

 • Sindrom nemirnih nog

 • Glavkom

 • Rak

 • Kronična obstruktivna pljučna bolezen (bolezen z zaporo dihal)

 • Menopavza

 • Demenca

 • Depresija

 • Težave s prostato

 • Motnje erekcije

 • Čezmerno aktivni sečni mehur

 • Kronična ledvična bolezen

m

Vzroki za bolečino

Bolečina pri ljudeh se pojavi zaradi bolezni, starosti, dogodkov v preteklosti in kroničnih bolezni. Veliko starostnikov ima bolezni, ki jih spremlja bolečina. To so bolezni srca in ožilja, spremembe mišično in kostnega sistema, sladkorna bolezen, rakava bolezen, bolečina v križu, stare poškodbe ali operacije, obolenja živčnega sistemaStarejši doživljajo bolečino drugače. Na to vplivajo poleg sprememb v živčnih poteh tudi duševni dejavniki in vplivi zaradi starostnih sprememb. Zaradi zmanjšanja gostote živlnih vlaken, bolnik ne reagira takoj na bolečino. Upade koncentracija snovi, zato bolnik slabo prenaša hudo bolečino. V starosti se večkrat pojavi depresija. Bolečino spremlja depresija, ni pa vsaka depresija posledica bolečine.

kjjk

Ne čakajte predolgo, pokličite nas na 040 858 959 in se naročite na brezplačni pregled.