Fizioterapija na domu

Aromaterapevstka masaža

Eterična olja in ostali aromatični pripravki na dva načina učinkujejo na človeka. Skozi vohalni sistem vstopijo v limbični sistem in od tam v možgane ali skozi kožo v človeško telo. Eterična in osnovna olja lahko uporabljamo v obliki razpršilcev, za neposredne inhalacije, nanašanje na kožo in drugo. Njihove lastnosti združujemo v boju proti virusom in bakterijam, glivicam in drugim nevšečnostim na telesni ravni in tudi psihični, saj odpravljajo depresije, poživljajo, umirjajo, ponesejo v spanec ali samo sprostijo.
Eterično olje je duša rastline, v njej nosi njeno bistvo, njen vonj, njeno moč. Med seboj se eterična olja razlikujejo po svoji kemični sestavi od ostalih zeliščnih pripravkov zaradi destilacijskega procesa, ki izloči samo lažje fitomolekule. Vse stare civilizacije so uporabljale aromatične materiale za odišavljenje prostorov, parfume in zdravilne pripravke. Eterična olja so bila temelj obrambe pred kužnimi boleznimi.

Vpliv na kožo:

Koža pokriva zunanjo površino našega telesa in je naš največji organ v telesu. Dejansko predstavlja bariero med nami samimi in okoljem, ki nas obdaja. Ta organ je sestavljen iz vrhnjice, usnjice in podkožja, vsebuje pa tudi dlake, nohte, kožne žleze (znojnice, lojnice in dišavnice) in tudi mlečne žleze. Težave s kožo so v zadnjem času izredno pogoste in navadno odraz dogajanja v samem telesu. Najpogosteje so odraz nabiranja strupov, hormonskega neravnovesja ali težav na čustvenem področju. Kar 60% snovi, ki jih nanesemo na kožo se vanjo vpije tako, da eterična olja učinkujejo direktno na vse plasti kože. Dobro se topijo v rastlinskih oljih, alkoholu in delno tudi v vodi tako, da so primerni dodatki kozmetičnim sredstvom ter za nego in zdravljenje obolele kože.