Fizioterapija na domu

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža hrbta, je masaža pri kateri lajšamo kronične bolečine v hrbtu (vratni, prsni in ledveni predel), ki nastajajo zaradi prisiljene drže, prekomernega sedenja, zakrčenosti mišic, kot posledica stresa, bolezni in starih poškodb.
Terapevtska masaža je kombinacija več različnih tehnik, glede na potrebe strank oziroma glede na težave, ki jih ima stranka. Učinek masaže je takojšen, za trajnejšo rešitev težav pa je potrebno vsaj nekaj rednih obiskov.
Terapevtska masaža hrbtenice je izjemna masažna tehnika. Njene korenine segajo že od stare Grčije in Rimskega imperija naprej. Z masažo povečamo prekrvavitev in sproščanje mišic, ki potekajo vzdolž hrbtenice ter tako olajšamo pritisk na živce, s tem pa se zmanjša bolečina. Ugodne posledice po masaži so manjša bolečina, sproščen hrbet in seveda boljše splošno psihično in fizično počutje. Terapevtska masaža hrbtenice je izjemna masaža, ki lahko veliko pripomore pri vseh lažjih in težjih težavah s hrbtenico, pri hudih kroničnih problemih in boleznih hrbtenice ter poškodbah, nastale pri delu ali športu. Masaža se odsvetuje le pri ljudeh, ki imajo akutna vročinska stanja, sveže zlome in poškodbe, nalezljive bolezni ter maligna obolenja.
Terapevtska masaža hrbtenice je zelo učinkovita metoda, ki odpravlja mišične zatrdline- vozle v mišicah hrbtenice in v predelu ramenskega obroča. Vsakdo, ki ima sedeče delo ali delo za računalnikom in ga opravlja več let, ima občasne manjše težave s hrbtom in mišične zatrdline- vozle v ramenih, vratu in hrbtenici. Skozi čas to privede do hujših težav z držo in hrbtenico, kar vodi do kasnejših kroničnih bolečin in deformacij hrbtenice. Posledice takšnega načina dela in življenja bodo kasneje problem za tiste, ki ne bodo danes glede tega kaj ukrenili zase. V Stari Grčiji in Rimskem imperiju je bila masaža način življenja in skrb za svoje telo, ki so si ga ljudje privoščili v rednih presledkih ter tako preventivno skrbeli za svoje zdravje. Ena terapija vam omili težave za nekaj časa in dni, redna terapija pa vas lahko ohrani mlajše in bolj zdrave dalj časa, to pa se odraža v kasnejši kvaliteti vašega življenja in trenutnih koristnih učinkov masaže.

Terapevtska masaža namreč zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. S pritiski in vibracijo na akupresurne to��������ke, razporejene ob hrbtenici in z izbranimi eteričnimi olji dodatno lajšamo težave kot so stres, mišična napetost, bolečine.
Predvsem lahko terapevtska masaža občutno izboljša stanje pri bolečinah v hrbtenici (hernija, lumbago, išijas, razna degenerativna obolenja hrbtenice….). S terapevtsko masažo uspešno lajšamo težave gibalnega aparata, ki so posledica poškodb ali pa kroničnih bolečinskih stanj (bolečina v križu, v vratu, …).
Zaradi čedalje hitrejšega in bolj stresnega načina življenja je nujno občasno razbremeniti telo s terapevtsko masažo ter tako skrbeti za svoje telo. Na ta način lahko težave omilimo ali jih celo preprečimo. Za vaše zdravje in dobro počutje ste zmeraj odgovorni vi sami in glede tega lahko veliko naredite že sedaj. Pokličite nas in mi vam bomo z veseljem pomagali.