Fizioterapija na domu

O nas

Smo edino podjetje v Sloveniji, katerega SPECIALIZACIJA je fizioterapija in rehabilitacija za starejše, ki so zaradi poškodbe, bolezni ali starosti NEPOKRETNI ali imajo TEŽAVE S HOJO. Vse omenjene skupine lahko rehabilitiramo kar najbolj uspešno. V večini primerov je rehabilitacija uspešna do te mere, da lahko bolniki zopet skrbijo sami zase, kot so to lahko pred poslabšanjem.

Da lahko to dosegamo, smo razvili svojo tehniko, saj z obstoječimi tehnikami, ki so na voljo na trgu, ni bilo možno dosegati zadovoljivih rezultatov. Z omenjeno tehniko postavimo na noge vsaj 90% pacientov, ki jih prevzamemo. Marsikdo je po končani terapiji kljub letom v boljši formi kot pred težavami, zaradi katerih nas je poklical.

 

Če bomo lahko pomagali tudi vašim svojcem, ne moremo vedeti, dokler jih ne vidimo. Zato vam svetujemo (če ste iz Ljubljane ali Maribora), da se naročite na brezplačni pregled fizioterapevta na vašem domu.

 

Brezplačne preglede smo uvedli ravno zaradi tega, da lahko svojcem ali bolnikom kar iz prve roke ponudimo kar najbolj verodostojne informacije glede tega, kaj je moč narediti v pacientovem primeru, kar se za podjetje na našem strokovnem nivoju spodobi.

Na brezplačen pregled se naročite na 080 44 66.

Slabša pokretnost in kasneje nepokretnost je lahko posledica več dejavnikov – vzrok zanjo so lahko možganska kap, Parkinsonova bolezen, starost, padci, zlomi, bolečine ali katere druge nevrološke bolezni. Fizioterapija skuša, v prvi fazi nepokretnost preprečiti, še preden pride do nje, če le bolnik vsaj še za silo hodi, oziroma v drugi fazi, kadar je pacient že nepokreten, le-tega spraviti nazaj na noge in mu povrniti sposobnost samostojne hoje.

Pri temu pa je pomembno, kako se stvari lotimo in kje začnemo. Naj gre za katerokoli od prej omenjenih težav ali bolezni, se fizioterapija rehabilitacije loti vedno enako. Večina ljudi in tudi strokovnjakov meni, da so za hojo najbolj pomembne mišice okončin, se pravi mišice nog, vendar pa to ni povsem res. Človek, ki nima svojih nog lahko hodi s protezami s tem, da dviguje medenico. Torej noge niso tako pomembne za hojo kot trup.

Mišice trupa

Za hojo so najbolj pomembne mišice trupa, kot sta quadratus lumborum in gluteus medius.

Za fizioterapevte specialiste so namreč za izboljšanje stanja pri slabo pokretnih pacientih ter za postavljanje nepokretnih pacientov nazaj na noge ključnega pomena mišice, ki dajejo osnovo gibom medenice in s tem nog – to so mišice trupa. Posledično na tem tudi temelji fizioterapija, ki jo izvajamo v našem podjetju. Mišice trupa namreč dajejo osnovno podporo telesu za stabilnost in ravnotežje in brez tega dvojega ni možno stati, kaj šele delati korake. Obenem pa dajejo ravno te mišice osnovo samemu koraku, saj omogočajo gib (dvig) kolka, ki potem naprej tvori korak.

Podjetje Therapia d.o.o. – fizioterapija na domu je s tem namenom razvilo lastno tehniko fizioterapije, ki se pri svoji izvedbi osredotoča ravno na mišice trupa, kot sta recimo quadratus lumborum in gluteus medius. Z omenjeno tehniko dosegamo kar 90-95% uspehov pri postavljanju naših pacientov (tako slabo pokretnih kot tudi nepokretnih) nazaj na noge, ne glede na izvor težave (od zlomov do možganske kapi ali Parkinsonove bolezni). Več o pristopih pri različnih težavah si preberite v naših člankih ali nas pokličite na našo telefonsko številko.