Fizioterapija na domu

Prikaz osnovnih vaj za fizioterapijo

Na tej strani boste našli nekaj vaj za fizioterapijo. Prikazane vaje so načeloma osnovne vaje in s tem primerne za večino pacientov. Vseeno pa se lahko zgodi, da bodo za nekatere te vaje pretežke ali pa prelahke, saj so naši pacienti na različnih stopnjah, kar se tiče fizičnih sposobnosti. Za nadgradnjo vaj, oziroma če mislite, da vaje za vas niso primerne, pokličite naše podjetje in pogovorili se bomo, kaj lahko naredimo za vas.

Seveda pa je potrebno neprestano tudi prilagajati težavnost vaj, zato bodo tudi prikazane vaje sčasoma premalo in bo potrebno preiti na zahtevnejše vaje, ki bodo dodatno krepile mišice trupa in okončin.

Vajo izvajajte leže na hrbtu. Roke naj bodo ob telesu, kolena pa pokrčena. Prestavljajte se po postelji levo in desno tako, da najprej prestavite nogi nato medenico in na koncu glavo ter lopatici v isto smer. Dokler ne pridete na rob postelje.
Obračanje s hrbta na bok. Kolikor se le da si pokrčite kolena prste na rokah prekrižajte in iztegnite roki navzgor. Nato dvignite glavo in se obrnite na eden in na drug bok tako daleč, da boste ležali povsem na boku pravokotno na podlago.
Vajo izvajajte leže na boku. Spodnjo nogo pokrčite, zgornjo nogo iztegnite. Iztegnjeno nogo dvignite navzgor, prsti na stopalu naj gledajo naprej. Rišite abecedo.
Leže na boku. Pokrčite kolena. Zgornjo roko dajte na posteljo. Potisnite kolk naprej in nazaj ter gor in navzdol. Pri tej vaji z ramo mirujte.