Therapia d.o.o.

MOŽGANSKA KAP

Možganska kap je glavna diagnoza tretjine naših klientov, zato je rehabilitacija po možganski kapi v našem podjetju zelo pogosta. Za hitrejše in učinkovitejše okrevanje po tem, ko vas je zadela možganska kap, smo razvili lastno metodo fizioterapije na domu, s katero zelo učinkovito rehabilitiramo 97 odstotkov vseh klientov, ki jih prevzamemo.

Možganska kap nima le fizičnih posledic

Poleg zdravstvenih možganska kap povzroči še druge težave. Ker je prizadeto fizično zdravstveno stanje klienta, to močno vpliva na njegovo psihično stanje. Klienti po bolezni velikokrat zapadejo v depresijo, saj je večkrat njihovo fizično stanje veliko slabše, kot je bilo pred boleznijo. Posledično novo stanje v težak položaj postavi tudi vse bližnje. Vsi imajo v prvi vrsti velike čustveno‑psihične težave, ki se jim pridruži sprememba življenjskih navad vseh udeleženih, saj se morajo najprej začeti ukvarjati z zdravljenjem bolezni in ponovno vključitvijo prizadetega v socialno okolje. Zato okrevanje po možganski kapi poleg veliko časa, čustev in dela za sabo velikokrat potegne tudi veliko denarja.

Uspešna rehabilitacija po možganski kapi skoraj nujno potrebuje fizioterapijo na domu

Možganska kap se najbolje rehabilitira, če klient vsakodnevno opravlja vaje po možganski kapi vsaj eno leto, če ne več. Nikjer pa ne dobi toliko rehabilitacije. Za nekaj časa gre lahko v toplice ali kakšen rehabilitacijski center, kot je rehabilitacijski center Soča. Vse to zdravljenje je po nekaj tednih končano. Klienti, ki jih je zadela možganska kap, pa največkrat še niso dokončno rehabilitirani, zato potrebujejo dodatne vaje po možganski kapi. Fizioterapija na domu je zanje skoraj nujna izbira tako pred kot po zdravljenju v ustanovah.

Klienti, ki jih je zadela možganska kap, največkrat ne vedo niti, h katerim strokovnjakom bi lahko šli, kaj vse lahko naredijo, da bo rehabilitacija po možganski kapi kar najbolj učinkovita, niti katere vaje po možganski kapi so zanje dobre in katere ne, kako se stvari sistematično lotiti, da bodo na koncu dosegli optimalne rezultate z minimalno porabljenega časa in denarja.

Za okrevanje po možganski kapi je zelo pomembno, da po tem, ko vas zadene možganska kap, kar najhitreje najdete dobrega, izkušenega fizioterapevta, ki vas bo vodil, hkrati pa tudi vaše svojce, čez fizično rehabilitacijo, kot tudi psihično rehabilitacijo z usmeritvami, nasveti in izkušnjami. Zelo pomembno je tudi, da imate takšnega fizioterapevta, ki pozna vse možnosti rehabilitacije in vas ob pravem času napoti k drugim strokovnjakom. Da fizioterapevt ne gleda na svet, kot da je pomembna le fizioterapija na domu in nič drugega, ampak vas napoti tudi k strokovnjakom, da dobite primerne opornice, če so potrebne, primernega logopeda, če je potreben, da vam svetuje, kakšne so možnosti, da zaradi danega stanja dobite denarno pomoč, ipd. Fizioterapevt mora biti poleg tega, da je dober strokovnjak za fizioterapijo na domu in ima dobre vaje po možganski kapi pri klientih, ki jih je zadela možganska kap, tudi dober motivator, sicer mu ne bo uspelo priti čez celotno rehabilitacijo.

Zakaj je za kliente, ki jih je zadela možganska kap in jih zanima fizioterapija na domu, najbolje, da izberejo nas

Okrevanje po možganski kapi je zelo pomembno, zato si vsak svoje zdravje oziroma zdravje katerega od svojih staršev želi prepustiti izkušenemu fizioterapevtu, ki dosega velike uspehe. Nihče pa si ne želi neizkušenega fizioterapevta, ki ima malo takšnih pacientov in se bo zato na vas šele učil. Naše podjetje je prvo v Sloveniji, ki se je začelo ukvarjati s fizioterapijo na domu. V našem podjetju je fizioterapija na domu edina dejavnost, ki jo opravljamo. Zanjo smo specializirani. Rehabilitacija po možganski kapi je za nas tako pomembna, da smo za potrebe te razvili lastno fizioterapevtsko metodo in so nam vaje po možganski kapi izurjen sistematičen proces rehabilitacije. Ker smo v Sloveniji prvi začeli z opravljanjem te dejavnost in ker zaradi metode dosegamo nadpovprečno dobre rezultate, imamo zdaj največ klientov, ki jih rehabilitiramo. Ker imamo največ klientov, pa imamo tudi največ terapevtov, ki izvajajo fizioterapijo po isti metodi, kot smo jo razvili za rehabilitacijo na domu. Zaradi vsega imamo največ izkušenj z vodenjem ljudi čez celotno rehabilitacijo, posledično pa tudi najboljše rezultate s fizioterapijo na domu pri ljudeh, ki jih je zadela možganska kap.

Če vas je zadela možganska kap, vam pri fizični rehabilitaciji nudimo:

 1. vas in vaše svojce lahko naučimo kakršne koli vaje po možganski kapi;
 2. lahko vam pomagamo izboljšati zavedanje okončin in trupa;
 3. lahko vam pomagamo izboljšati obvladovanje telesa in naučiti se manevrirati v postelji;
 4. naučimo vas usesti se in vstati ter izvajati vaje v obeh položajih;
 5. naučimo vas hoditi;
 6. izboljšujemo ravnotežje;
 7. izboljšujemo dolžino in simetričnost korakov;
 8. usposobimo vas, da lahko prehodite daljše razdalje;
 9. s treningom dosežemo, da lahko uporabljate manj pripomočkov;
 10. naučimo vas hoje po stopnicah in klancu ter neravni podlagi;
 11. s terapijami dosežemo, da se možnost padca zmanjša na minimum, ipd.

Rehabilitacija po možganski kapi je naša specializacija, zato nam fizioterapijo na domu zaupa največ klientov.

Če vas je zadela možganska kap in vas zanima naša rehabilitacija ali imate kakšno vprašanje za nas, kliknite na spodnjo povezavo.