Fizioterapija, nevrofizioterapija in kinezioterapija – Therapia

FIZIOTERAPIJA PO MOŽGANSKI KAPI

Fizioterapija po možganski kapi na domu poteka korak za korakom. Tako rehabilitiramo kliente, ki jih je zadela možganska kap, od trenutnega do želenega stanja.

Ne glede na to, kako močna je bila možganska kap, je mogoče pomagati. Zelo je pomembno, da naredimo vse za izboljšanje stanja, saj možganska kap ne oslabi le določenih telesnih funkcij, ampak vpliva tudi na mentalno stanje klienta. Možganska kap namreč zmanjša njegovo samostojnost in kakovost življenja, kar vpliva tudi na psihično počutje, vdanost v usodo, nemotiviranost za sodelovanje itd. Rehabilitacija po možganski kapi lahko to spremeni na bolje ter tako učinkovito odpravi posledice, ki jih je povzročila možganska kap.

Zakaj rehabilitacija po možganski kapi ni vedno uspešna

Fizioterapija po možganski kapi je nujen del rehabilitacije. Vendar pa v Sloveniji pri večini klientov, ki jih je zadela možganska kap, žal traja le nekaj tednov, kar je nedvomno premalo. Zato veliko tistih, ki si sami ne uredijo nadaljnje rehabilitacije, ostane nepokretnih ali imajo ovirano hojo in druge funkcije tudi, ko se vrnejo z rehabilitacije.

Koliko časa se morajo izvajati vaje po možganski kapi

Vaje po možganski kapi se morajo namreč izvajati več mesecev, da z njo dosežemo prave rezultate. Najbolje pa je, če se izvaja leto ali leto in pol oziroma dokler klient ne doseže svojega optimuma. Za odpravljanje vseh težav, ki jih je povzročila možganska kap, lahko pomaga fizioterapija po možganski kapi na domu, ki pod vodstvom izkušenega terapevta poteka pri vas doma tudi po koncu rehabilitacije v javnem zdravstvenem sistemu ali vzporedno z njo.

Začetek rehabilitacije in prvi brezplačni pregled pri klientih, ki jih je zadela možganska kap

Preden se začne rehabilitacija po možganski kapi, bo k vam na dom ali v dom upokojencev prišel diplomirani fizioterapevt, certificiran za našo metodo. Na prvem srečanju bo opravil brezplačen neobvezujoč pregled, na katerem bo ugotovil, katere funkcije je prizadela možganska kap in kako se vam lahko pomaga. Pregledal bo vašo zdravstveno dokumentacijo, se z vami pogovoril in vas fizioterapevtsko pregledal. Možganska kap namreč povzroči različne težave, zato je nujna individualna obravnava.

Na podlagi ugotovitev in dolgoletnih izkušenj z drugimi klienti, ki jih je zadela možganska kap, vam bo natančno razložil:

 • kako vam lahko pomagamo,
 • koliko terapij boste potrebovali,
 • koliko časa bo trajala fizioterapija po možganski kapi.

Dobili boste vse potrebne informacije in se lažje odločili, ali je fizioterapija po možganski kapi na domu v obliki naše metode prava za vas. Če se zanjo ne boste odločili, zaradi tega ne boste imeli nobenega stroška ali obveznosti. Prvi pregled je namreč popolnoma brezplačen.

Okrevanje po možganski kapi pri vas doma

Če se odločite za nas, vas bo fizioterapevt, ki je pri vas opravil brezplačni pregled, ponovno obiskal. Poskrbel bo, da bo fizioterapija po možganski kapi na vsakem srečanju pripomogla k izboljšanju stanja klienta, ki ga je zadela možganska kap.

V prvi polovici terapije bo preveril stanje in popravil morebitno napačno izvajanje vaj ali gibov, v drugi polovici srečanja pa bo z vami sistematično po korakih napredoval, stopničko po stopničko, proti vašemu cilju. Tako bo poskušal odpraviti čim več težav, ki jih je povzročila možganska kap.

Fizioterapija po možganski kapi se bo pri vas ves čas izvajala z istim diplomiranim fizioterapevtom. Terapevt, ki bo zadolžen za vas, bo tudi osebno odgovoren za vas in izboljšanje stanja, hkrati pa se vam ne bo treba navajati na več ljudi ter ponovno razlagati, kaj ste že počeli in česa niste. Če vas je zadela možganska kap, imate dovolj težav in jih ne potrebujete še več, pri nas fizioterapija po možganski kapi poteka pod vodstvom vedno istega izkušenega terapevta, saj je to najučinkovitejše in najmanj stresno za klienta.

Kakšna fizioterapija je najboljša izbira za tistega, ki ga je zadela možganska kap

Če vas je zadela možganska kap, vam je na voljo fizioterapija po možganski kapi na domu v različnih oblikah:

1. Samostojna fizioterapija po možganski kapi pod našim mentorstvom

Med okrevanjem boste večinoma sami oz. s svojimi bližnjimi, nas pa boste imeli le za mentorje, ki vas bomo obiskovali ob dogovorjenem času. Ko se bo pri vas izvajala fizioterapija po možganski kapi, bomo v prvi polovici ure preverili vse stvari, ki jih vadite, jih popravili, prilagodili ali nadgradili, v drugi pa z vami sistematično nadgradili vašo stopnjo rehabilitacije za povrnitev čim več funkcij, ki jih je prizadela možganska kap. Vse, kar bomo delali, vas bomo tudi naučili, hkrati pa vam dali napisano in narisano, da boste dobro vedeli, kaj vaditi sami.

2. Vodena fizioterapija po možganski kapi z izkušenim fizioterapevtom

Pri vas bomo pogosteje in kot fizioterapevti bomo imeli vlogo vašega osebnega trenerja. V tem primeru vam ne po treba delati ničesar, ko nas ne bo pri vas, ker bo celotna fizioterapija po možganski kapi potekala vodeno.

3. Kombinacija obeh metod za odpravljanje težav, ki jih je povzročila možganska kap

Ne glede na to, v kateri obliki poteka fizioterapija po možganski kapi, vas bomo vsekakor peljali po enakih korakih. Tako se vam ni treba bati, da do želenega rezultata ne bi prišli. O teh stvareh se podrobneje pogovorimo na brezplačnem pregledu, ki ga opravimo, preden se začne fizioterapija po možganski kapi.

Veliko klientov, ki jih je zadela možganska kap, se rehabilitira samo pri nas, nekateri pa se pri nas rehabilitirajo, da so potem sprejeti v rehabilitacijski center Soča. Tja namreč ne sprejmejo kar vsakega, ki ga je zadela možganska kap. Ko se po nekaj tednih vrnejo, največkrat še niso dosegli vseh želenih ciljev, zato se pri nas rehabilitirajo do konca.

Fizioterapija po možganski kapi – korak za korakom

Izkušen fizioterapevt se bo sistematično po korakih osredotočal na vse dejavnike, na katere je moč vplivati. Fizioterapija po možganski kapi bo tako zajela vsa področja, kar je predpogoj za čim samostojnejše nadaljevanje življenja. Fizioterapevt vas bo opozoril tudi na področja, ki niso njegova domena, ampak domena zdravnika ali koga drugega, ter vas ob pravem času napotil na pravi naslov.

Okrevanje po možganski kapi ima v našem podjetju naslednje prioritete:

 • spodbujati je treba samostojne gibe tako zdrave kot bolne strani;
 • čim bolj izboljšati držo telesa tako v sedečem kot stoječem položaju;
 • pomagati in nadzirati vračanje sposobnosti sedenja, stanja, hoje;
 • preprečevati razvoj bolezenskih vzorcev gibanja;
 • klienta naučiti nadomestnih načinov gibanja, ki omogočijo čim večjo funkcionalnost;
 • na pravilen način izboljšati moč in vzdržljivost mišic;
 • na pravilen način izboljšati in povečati kondicijo telesa;
 • na pravilen način izboljšati statičen položaj telesa;
 • na pravilen način izboljšati dinamičen položaj telesa;
 • na varen način povečati izkušnje ohranjanja ravnotežja;
 • na varen način povečati izkušnje lovljenja ravnotežja, ko vas zanese;
 • se samostojno pobrati s tal, če padete;
 • prizadeto stran telesa čim bolj izenačiti z zdravo stranjo telesa;
 • glavo pripraviti do tega, da ne zavrača prizadete strani in ji zaupa.

Do želenega cilja smo pripeljali 97 odstotkov klientov, ki jih je zadela možganska kap

Možganska kap se pri nas intenzivno proučuje že od nastanka podjetja. Ukvarjamo se s tem, kakšne posledice pusti možganska kap in kako jih najučinkoviteje odpravljati. Ravno za to smo razvili svojo metodo, ki jo že deset let preizkušamo na klientih, ki jih je zadela možganska kap.

Do danes smo jo razvili toliko, da lahko do želenega cilja pripeljemo 97 odstotkov klientov. To pomeni skoraj vse, ki jih prevzamemo, ne glede na obseg rehabilitacije, ki je potreben, ker je klienta zadela možganska kap ali ima druge zdravstvene težave.

Z našo metodo lahko pri klientih, ki jih je zadela možganska kap, močno izboljšamo splošno kakovost življenja. Vse, kar potrebujete, je želja po spremembi, odločitev za ukrepanje in odločnost, da vztrajate, dokler ne dobite želenih rezultatov.

Rehabilitacija po možganski kapi z našim podjetjem

Za uspešno rehabilitacijo po možganski kapi je zelo pomembno, da fizioterapija traja vsaj leto ali leto in pol od začetka bolezni. Prav tako je zelo pomembno, da za rehabilitacijo ne izberete terapevta, ki se bo z vami učil.

Naše podjetje Therapia, d. o. o., je:

 • najstarejše slovensko podjetje na področju specializiranega izvajanja fizioterapije na domu;
 • naši diplomirani fizioterapevti izvajajo samo fizioterapijo na domu, zato je naša metoda fizioterapije na domu zelo dodelana;
 • vsi terapevti v našem podjetju smo diplomirani fizioterapevti;
 • imamo največje število diplomiranih fizioterapevtov, ki rehabilitirajo kliente na domu;
 • vsi fizioterapevti povečujemo znanje in izkušnje tudi tako, da jih med sabo ves čas izmenjujemo;
 • na domu rehabilitiramo največje število klientov po možganski kapi v Sloveniji;
 • edini v Sloveniji smo poleg drugih metod razvili še svojo zelo učinkovito metodo, s katero izvajamo rehabilitacijo po možganski kapi, in z njo uspešno okreva kar 97 odstotkov vseh klientov, ki jih prevzamemo;

Zaradi vsega naštetega imamo največ izkušenj in zato dosegamo najboljše rezultate, ko na domu rehabilitiramo ljudi, ki jih je zadela možganska kap. Vi pa imate zaradi tega največjo možnost, da posledice, ki vam jih je povzročila možganska kap, učinkovito odpravite.

Če je vaš cilj narediti vse, kar je mogoče, da odpravite posledice, ki vam jih je prizadejala možganska kap, se naročite na naš brezplačen in neobvezujoč fizioterapevtski pregled, ki ga bomo opravili pri vas doma. Tako boste od izkušenega diplomiranega fizioterapevta iz prve roke izvedeli, koliko in v kolikšnem času vas je mogoče rehabilitirati. Za naročilo kliknite okence pod besedilom. Če niste prepričani, ali je naša fizioterapija po možganski kapi primerna za vas, lahko na tej povezavi postavite tudi kakršna koli vprašanja, ki vas skrbijo.

FIZIOTERAPIJA NA DOMU

MOŽGANSKA KAP