Therapia d.o.o.

Fizioterapija na domu Jesenice

Sedež našega podjetja je v Ljubljani. Na sedežu ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. To pomeni, da se vozimo do naših klientov po celi Ljubljani, Domžalah, Kranju, Radovljici, Jesenicah in Mariboru.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, pokriva celotno zgoraj opisano regijo?

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja fizioterapijo na domu, imamo največ fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo v okviru našega podjetja. Na takšen način enemu fizioterapevtu ni treba pokrivati celotne regije. Vsak diplomirani fizioterapevt pokriva le del regije, s tem pa dosežemo, da se terapevti manj vozijo, kar botruje k temu, da do klientov ne zamujamo. Točnost je naša pomembna vrlina, ki jo cenijo tudi naši klienti. Na takšen način se pri nas lahko izvajajo fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica, fizioterapija na domu Jesenice in fizioterapija na domu Maribor.

S kakšnimi primeri se ukvarja naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice?

Strah pred padcem, slabo ravnotežje, vrtoglavica, visoka starost, oslabelost, možganska kap, multipla skleroza, poškodbe in zlomi, onkološko stanje, Parkinsonova bolezen, revmatična obolenja, demenca, Huntingtonova bolezen, amiotrofična lateralna skleroza ALS, mišična distrofija, obraba sklepov, bolečina, nepokretnost, degenerativne spremembe na hrbtenici, kronične obstruktivne pljučne bolezni, srčno-žilna obolenja, metabolna obolenja, paraplegija, tetraplegija itd.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, zaposlenih veliko fizioterapevtov?

Prvi v Sloveniji smo registrirali podjetje za fizioterapijo na domu. Ker smo bili pionirji na tem področju, smo imeli tudi pomanjkanje znanja, saj primernih metod za fizioterapijo na domu nikjer na svetu ni bilo razvitih. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili sami. Ko smo jo razvili, smo z njo začeli dosegati zelo dobre rezultate. Te sedaj z izpopolnjevanjem metode še izboljšujmo. Dobri rezultati in izkušnje pa so botrovali k temu, da se večina ljudi, ko se odločijo za fizioterapijo na domu, odloči za naše podjetje.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, razvilo svojo metodo?

Rehabilitacija na domu je naša specializacija. Izvajamo samo te storitve. Ljudje, ki so naši klienti, imajo težave s hojo, pokretnostjo, ravnotežjem, nepokretnostjo, fizično oslabelostjo.

Z vsem tem imajo težave tudi dojenčki, ko se rodijo, do trenutka, ko dobro hodijo. Zaradi tega smo našo metodo razvili tako, da smo za temelj vzeli naraven človeški razvoj. Če se otrok razvija po pravilnih fazah, potem vedno normalno shodi. Če te faze niso pravilne, pa je motorika otroka bolj ali manj motena. Takšen razvoj je za človeka razvila evolucija, zakaj bi ga spremenili. Veliko let smo trdo delali in izpopolnjevali naše metode na starejših klientih, da smo dosegli raven in s tem rezultate, kot jih dosegamo danes.

Ali se celotna naša fizioterapija na domu Jesenice izvaja po tej metodi?

Seveda. Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi kliente, naučiti naše metode. Potem vsak dobi mentorja, s katerim se vsaj 2 leti dobiva enkrat na teden in vsak teden predebatirata o vseh klientih – kaj se bo naslednji teden delalo na vsakem klientu posebej. Tako dosežemo optimalno rehabilitacijo vseh naših klientov. Vsi naši terapevti pa po dveh letih še vedno izmenjujejo znanje na rednih srečanjih in se tako še izpopolnjujejo. Našo metodo preko vseh izkušenj diplomiranih fizioterapevtov razvijamo še naprej in to znanje nato zopet prenašamo na vse naše fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, izmenjuje znanje med fizioterapevti?

Posamezni fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi izkušenj na posameznih primerih. Celotno podjetje pa lahko pokriva celotno regijo in s tem dobi neomejeno število klientov, s tem pa tudi neomejeno število izkušenj in različnih primerov. To je za naše kliente velika prednost, saj imamo na takšen način zelo veliko izkušenj in posledično se nam o novih primerih ni treba učiti na klientih. Ko dobimo težji primer, le pogledamo, kdo od naših diplomiranih fizioterapevtov je takšen primer že pozitivno rešil, kako je to naredil in tako se lotimo tudi novega primera.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, v večini primerov nimamo čakalnih dob?

Večina ambulantne fizioterapije ima čakalne dobe zato, ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi zasedeni, se začne ustvarjati čakalna doba. Večina fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo na domu, pa nima dovolj dela ali pa delajo sami. Sami delajo zato, ker je organizirati podjetje, ki se ukvarja s fizioterapijo na domu, veliko težje kot v ambulanti. Zakaj? Ker ne moremo dobiti koncesije in s tem stalnega dohodka in vira klientov, vsi terapevti pa so na terenu, zato nimamo nobenega nadzora nad njihovim delom. Da organiziramo podjetje, kjer kljub temu vse nemoteno in kakovostno teče, potrebujemo še veliko drugih znanj, ne le znanja o fizioterapiji. Če teh znanj nimamo, je razlika v kakovosti fizioterapevtov prevelika. Tako mora imeti klient veliko srečo, da dobi dobrega fizioterapevta. Pri nas smo podjetje organizirali tako, da je bolj ali manj vseeno, katerega fizioterapevta dobite, saj fizioterapijo vsi izvajajo na enak način, po isti metodi in si izmenjujejo iste izkušnje, zato imajo vsi fizioterapevti skoraj enake rezultate. Zato se poleg ostalih regij pri nas izvaja fizioterapija na domu Jesenice, z zelo izkušenimi in dodatno neformalno izobraženimi fizioterapevti. Zaradi tega dejstva sedaj večino časa nimamo čakalnih dob. Ko se nam število klientov dovolj poveča, namreč zopet zaposlimo novega terapevta in ga uvedemo v našo metodo. To bomo lahko počeli ves čas, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Več kot imamo klientov in s tem terapevtov, več imamo tudi izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo še dodaten velik plus v primerjavi s fizioterapevtom, ki sam izvaja omejeno število fizioterapij.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, izvaja brezplačne preglede?

To je v našem podjetju seveda strošek, ki ga krije podjetje. Zakaj? Mi smo strokovnjaki na področju fizioterapije in rehabilitacije na domu in kot taki moramo, če klientu želimo dati natančno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo trajala fizioterapija, kako pogosto bi ga morali obiskovati …, videti in narediti fizioterapevtski pregled, se s klientom in svojci pogovoriti o vsem, kar se je dogajalo in kar se dogaja s klientom, hkrati pa prebrati zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na takšen način lahko z dovolj veliko verjetnostjo povemo, koliko mu bomo lahko pomagali. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, klientu preko telefona svetovalo, kaj lahko naredimo z njim, bi bilo to neprofesionalno. Če pa bi za fizioterapevtski pregled računali, se nam ne bi zdelo pravično, saj klientu nismo naredili še nobene terapije, pa bi že moral plačevati. Klienta moramo dobro oceniti, da mu lahko povemo, kako mu bomo lahko pomagali, zato izvajamo brezplačne preglede.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Jesenice, izvaja brezplačen neobvezujoč fizioterapevtski pregled?

Brezplačen fizioterapevtki pregled izvedemo zato, ker smo strokovnjaki in moramo dati klientom pred morebitno rehabilitacijo čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njegove rehabilitacije na domu. Šele ko klient dobi informacije, se lahko na podlagi dejstev odloči za rehabilitacijo. Zato ne bi bilo pravično, da bi moral klient, če se za rehabilitacijo po pridobitvi dejstev ne bi odločil, ta pregled plačati oziroma, še slabše, da bi bil potem obvezan, da se mora po fizioterapevtskem pregledu pri njem začeti rehabilitacija na domu. Zaradi teh dejstev je naš brezplačen fizioterapevtski pregled za vse kliente tudi neobvezujoč.