Therapia d.o.o.

Fizioterapija na domu Ljubljana se izvaja:

Sedež našega podjetja je na Vojkovi cesti 63, 1000 Ljubljana. Na sedežu pa ne izvajamo fizioterapije saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. To pomeni, da se vozimo do naših klientov po celi Ljubljanski regiji enako pa tudi po ostalih regijah.

Kako lahko naša fizioterapija na domu Ljubljana pokriva poleg ostalih tudi celotno Ljubljansko regijo?

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja fizioterapijo na domu pomeni, da imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na takšen način ni potrebno enemu fizioterapevtu pokrivati celotno ljubljansko in ostale regije. Ker pokriva vsak le del ljubljanske regije s tem dosežemo, da se terapevti manj vozijo kar pa botruje k temu, do klientov ne zamujamo. Točnost je naša pomembna vrlina. Na takšen način se pri nas lahko izvaja fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica, fizioterapija na domu Jesenice in fizioterapija na domu Maribor.

S kakšnimi primeri se ukvarja naša fizioterapija na domu Ljubljana?

Strah pred padcem, slabo ravnotežje, vrtoglavica, visoka starost, oslabelost, možganska kap, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, revmatična obolenja, poškodbe in zlomi, obraba sklepov, bolečina, nepokretnost, degenerativne spremembe na hrbtenici, kronične obstruktivne pljučne bolezni, srčno-žilna obolenja, metabolna obolenja, onkološko stanje, demenca, huntingtonova bolezen, amietrofična lateralna skleroza ALS, mišična distrofija, paraplegija, tetraplegija itd

Zakaj ima naša fizioterapija na domu Ljubljana lahko zaposlenih tako veliko fizioterapevtov?

V našem podjetju smo prvi v Sloveniji registrirali podjetje za fizioterapijo na domu v Sloveniji. Ker smo bili pionirji na tem področju smo imeli manko tudi v znanju saj primernih metod za fizioterapijo na domu ni bilo razvitih. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili kar sami. Ko smo jo razvili smo z njo takoj začeli dosegati zelo dobre rezultate. Ti pa se zdaj z izpopolnjevanjem metode le še izboljšujejo. Dobri rezultati in dolgoletne izkušnje na veliko klientih pa botrujejo h temu, da se večina ljudi ko se odloči za fizioterapijo na domu odloči za naše podjetje.

Kako je naša fizioterapija na domu Ljubljana razvila svojo metodo?

Rehabilitacija na domu je naša specializacija zato izvajamo samo rehabilitacijo na domu in nič drugega. Ljudje, ki so naši klienti imajo težave s hojo, s pokretnostjo, z ravnotežjem, z nepokretnostjo, fizično oslabelostjo. Z vsem tem pa imajo težave tudi dojenčki ko se rodijo in do trenutka ko dobro hodijo. Zaradi tega smo pri razvoju metode za izhodišče vzeli naraven človeški razvoj saj če se otrok razvija po pravilnih fazah potem vedno normalno shodi. Če te faze niso pravilne pa je motorika otroka bolj ali manj motena. takšen razvoj je za človeka razvila evolucija zakaj bi ga spremenili. Smo pa veliko let trdo delali in izpopolnjevali naš koncept na starejših klientih, da smo dosegli nivo in s tem rezultate kot jih dosegamo danes.

Ali celotna naša fizioterapija na domu Ljubljana izvaja fizioterapije po tej metodi?

Seveda. Vsak naš terapevt se mora preden dobi kliente naučiti naše metode. Potem vsak dobi mentorja s katerim se dobiva enkrat na teden vsaj 2 leti in vsak teden predebatirata o vseh klientih kaj se bo delalo naslednji teden na vsakem klientu posebej. Na koncu pa vsak terapevt opravi še zelo težak izpit iz izvajanja fizioterapije po naši metodi. Tako dosežemo optimalno rehabilitacijo vseh naših klientov. Vsi naši terapevti pa tudi po dveh letih še ves čas izmenjujejo znanje in se tako še izpopolnjujejo. prav tako našo metodo preko vseh izkušenj terapevtov razvijamo še naprej in to znanje podjetje sistematično prenaša na vse naše fizioterapevte.

Zakaj naša fizioterapija na domu Ljubljana izmenjuje znanje med našimi fizioterapevti?

Posamezen fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov posledično pa tudi izkušenj in števila posameznih primerov. Celotno podjetje pa lahko pokriva celotno regijo s tem pa dobi neomejeno število klientov s tem pa izkušenj na različnih primerih. To je za naše kliente velika prednost saj imamo na takšen način zelo veliko izkušenj in posledično se nam ni potrebno učiti o novih primerih na klientih saj ko je kakšen težji primer le pogledamo kdo od naših diplomiranih fizioterapevtov je takšen primer že pozitivno rešil, kako je to naredil in tako se lotimo tudi novega primera.

Zakaj v našem podjetju kjer se izvaja fizioterapija na domu Ljubljana večinoma nimamo čakalnih dob?

Večina ambulantne fizioterapije ima čakalne dobe zato ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi zasedeni se začne ustvarjati čakalna doba. Večina fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo na domu pa ali nimajo dovolj dela ali pa delajo sami. Sami delajo zato ker je organizirati podjetje iz fizioterapije na domu veliko težje kot v ambulanti saj 1. ne moreš dobiti koncesije in s tem stalnega dohodka in vira klientov, 2.vsi terapevti so na terenu zato nimaš nobenega nadzora nad njihovim delom. Da organiziraš podjetje kjer kljub vsemu vse nemoteno in kvalitetno teče potrebuješ še veliko drugih znanj ne le znanja o fizioterapiji. Pri nas smo takšno podjetje organizirali. Zato se poleg ostalih regij pri nas izvaja fizioterapija na domu Ljubljana po celotni Ljubljanski regiji z veliko zelo izkušenimi in dodatno neformalno izobraženimi fizioterapevti. Zaradi tega dejstva sedaj nimamo čakalnih dob saj ko se nam število klientov poveča dovolj zopet zaposlimo novega fizioterapevta in ga uvedemo v našo metodo. To bomo lahko počeli ves čas saj nismo omejeni s prostorom s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Več pa ko bomo imeli klientov in s tem terapevtov več bomo imeli tudi izkušenj kar pa bo za naše kliente samo še dodaten velik plus napram fizioterapevtu, ki dela sam omejeno število klientov.

Zakaj naša fizioterapija na domu Ljubljana izvaja brezplačne preglede?

To je seveda strošek, ki ga krije podjetje. Mi smo strokovnjaki na področju fizioterapije in rehabilitacije na domu in kot taki če hočemo klientu dati natančno oceno koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo fizioterapija trajala, kako pogosto ga bi morali obiskovati…ga moramo videti in tako narediti fizioterapevtski pregled, se z klientom in svojci pogovoriti o vsem kaj se je dogajalo in kaj se dogaja s klientom hkrati pa še prebrati zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na takšen način lahko z dovolj veliko verjetnostjo rečemo tako in tako bo najbolje za vas. Če bi naša fizioterapija na domu Ljubljana to hotela narediti kar preko telefona bi bilo neprofesionalno. Če pa bi za fizioterapevtski pregled računali bi bilo nepravično saj nismo klientu naredili še nobene terapije pa bi že moral plačevati.

Zakaj fizioterapija na domu Ljubljana kljub brezplačnim fizioterapevtskim pregledom te izvajamo neobvezujoče za klienta?

Brezplačen fizioterapevtski pregled izvedemo zato ker smo strokovnjaki in moramo, dati klientom pred morebitno rehabilitacijo čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njegove rehabilitacije na domu. Šele ko klient informacije dobi se lahko na podlagi dejstev odloči za rehabilitacijo. Zato ne bi bilo pravično do klientov, da bi, če se za rehabilitacijo po pridobitvi dejstev ne bi odločili, da bi moral plačati ta pregled oziroma še slabše, da bi bil potem bili obvezani, da se morajo pri njih začeti rehabilitacija na domu. Zaradi slednjih dejstev je naš brezplačni fizioterapevtski pregled vedno tudi neobvezujoč.