Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Fizioterapija Maribor se izvaja na območju celotnega Maribora na domovih naših klientov. Specializirani smo za fizioterapijo na domu. To pomeni, da klientom ni potrebno hoditi od doma, saj naš diplomiran fizioterapevt pride k njim domov ali v dom upokojencev. Na takšen način lahko poleg v Mariboru hkrati opravljamo dejavnost v vseh ostalih krajih, kjer se tudi izvaja naša fizioterapija na domu.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Maribor, poleg v Mariboru opravlja dejavnost tudi v ostalih krajih?

 

Smo največje slovensko podjetje, kjer se izvaja le rehabilitacija in fizioterapija na domu. Imamo največ zaposlenih diplomiranih fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo na domu. Imamo tudi največ klientov, pri katerih jo izvajamo. Ker imamo zaposlenih veliko fizioterapevtov, posameznemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v vseh krajih, kjer podjetje opravlja dejavnost. Vsak deluje le na delu celotnega območja. Tako dosežemo, da se fizioterapevti manj vozijo, kar je glavni vzrok, da h klientom ne zamujajo. Terapevti pa so zaradi tega tudi bolj spočiti in manj pod stresom.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Maribor, so:

fizioterapija Maribor

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, zaposlenih tako veliko fizioterapevtov?

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati izključno fizioterapijo in z njo rehabilitacijo na domu klientov. Ko smo začeli, ni bilo razvitih učinkovitih fizioterapevtskih metod za rehabilitacijo klientov na domu. Zaradi tega smo svojo metodo za rehabilitacijo na domu razvili sami. Z njo smo takoj začeli dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes največ ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za rehabilitacijo v našem podjetju.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Maribor, razvilo svojo enkratno metodo?

Rehabilitacija na domu se največkrat izvaja na klientih, ki imajo naslednje težave: težave s hojo, težave s slabim ravnotežjem, težave s fizično oslabelostjo, težave z mobilnostjo in samostojnostjo, težave z nepokretnostjo. Z naštetim imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko kakovostno shodijo. Zaradi tega smo za izhodišče razvoja svoje metode vzeli razvoj človeške hoje od rojstva. Če se bo otrok pravilno razvijal po razvojnih stopnjah, je samo vprašanje časa, kdaj bo pravilno shodil in postal motorično dobro razvit. Drugače pa bosta motorika in posledično hoja otroka bolj ali manj prizadeti. Takšen razvoj je za človeka oblikovala evolucija v več tisoč letih njegovega obstoja. V našem podjetju smo ga za rehabilitacijo klientov večinoma posneli in prenesli na svoje kliente. Da smo to lahko razvili, pa smo potrebovali deset let razvoja metode s testiranji na klientih in merjenjem rezultatov. Ves ta čas smo morali hkrati intenzivno preučevati tudi najrazličnejše znanstvene članke in raziskave s celega sveta. Na takšen način smo dosegli visok nivo fizioterapije na domu in s tem rezultate, ki jih zaradi naše metode dosegajo vsi naši fizioterapevti danes. Fizioterapija Maribor je vse, kar boste potrebovali za kakovostno rehabilitacijo.

Ali se pri vseh klientih izvaja fizioterapija Maribor, ki poteka na domu, po naši metodi?

Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, ko se zaposli pri nas in preden dobi svoje kliente, naučiti izvajati tudi našo rehabilitacijsko fizioterapevtsko metodo, ki smo jo razvili sami za rehabilitacijo naših klientov na domu. Poleg te inovativne metode na klientih izvajamo tudi druge metode. Najboljše rezultate pa dosežemo tako, da za osnovo vzamemo svojo fizioterapevtsko metodo. Poleg tega vsak naš fizioterapevt dobi svojega izkušenega mentorja, s katerim se vsak teden sestajata. Fizioterapevt na srečanjih svojemu mentorju poroča o zdravstvenem stanju ter psihofizičnem napredku vseh svojih klientov. Mentor pa mu za vsakega klienta svetuje, kako naj ga rehabilitira v naslednjem tednu. Na takšen način dosežemo enako kakovost rehabilitacije pri vseh svojih klientih povsod, kjer fizioterapijo na domu izvajamo. Naši diplomirani fizioterapevti pa si poleg tega ves čas izmenjujejo znanje in izkušnje ter se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako našo fizioterapevtsko metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov še sedaj ves čas izpopolnjujemo. Ko jo nadgradimo, pa novo znanje sistematično prenašamo na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Maribor, izmenjuje znanje in izkušnje med vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Posamezen diplomiran fizioterapevt, ki izvaja fizioterapijo, ima lahko le omejeno število svojih klientov, posledično pa tudi omejene izkušnje s posameznimi primeri bolezni in poškodb. Vsi fizioterapevti v našem podjetju pa lahko izvajajo fizioterapijo na domu na neomejeni količini klientov z najrazličnejšimi težavami in boleznimi. Na takšen način dobimo neomejeno količino izkušenj. To je za posameznega klienta, ki je izbral rehabilitacijo z našim fizioterapevtom, velika prednost. Imamo namreč veliko podobnih primerov, kot je njegov, in s tem veliko izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Ko dobimo klienta z zapletenim stanjem bolezni ali poškodbe, to za našega diplomiranega fizioterapevta ni nikakršna težava. V preteklosti smo zagotovo imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali. Zato vemo, kako tak primer obravnavati, da ga bomo uspešno rehabilitirali.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija Maribor, večino časa nimamo čakalnih dob?

Fizioterapija se v Sloveniji večinoma opravlja v ambulanti. Tam pa lahko fizioterapijo izvaja le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi diplomirani fizioterapevti zasedeni, pa začne nastajati čakalna vrsta. Zaradi tega ima večina dobrih ambulantnih fizioterapij čakalne vrste in s tem čakalne dobe. Fizioterapija na domu pa ni omejena s fizioterapijo v ambulanti in prostorom. Ob sprejemu večjega števila klientov preprosto zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga v delo uvedemo po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Na ta način lahko zaposlimo neomejeno število fizioterapevtov, kar pomeni, da pri nas nikoli ne boste naleteli na vrsto. Več kot bomo imeli klientov, več bomo imeli fizioterapevtov. Hkrati pa bomo imeli tudi več izkušenj, kar pa bo za naše kliente, poleg tega da nimamo čakalnih dob, samo dodatna prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki izvajajo fizioterapijo v ambulantah, in tistimi, ki izvajajo fizioterapijo na domu. Vendar na domu fizioterapije ne izvaja toliko fizioterapevtov.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Maribor, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled vedno opravimo brezplačno. Rehabilitacija in z njo fizioterapija na domu je naša specializacija. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati verodostojno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kaj vse bo klient lahko dosegel itn., ga moramo videti, pri njem opraviti fizioterapevtski pregled ter se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh boleznih in težavah, ki jih ima. Na pregledu pa moramo prebrati še klientovo zdravstveno dokumentacijo, ki jo ima doma. Le tako lahko z gotovostjo napovemo, kaj bomo res lahko dosegli z rehabilitacijo na domu in v kolikšnem času. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled zaračunavali, pa to po našem mnenju, ne bi bilo pravično do klientov, saj se fizioterapija na domu pri njih ni še niti začela izvajati.

Ali je tudi drugod običajno, da se pred začetkom fizioterapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Maribor, ki poteka na domu?

Večinoma je, a je pregled izvajalcu po navadi potrebno plačati. Fizioterapevtski pregledi se izvedejo, ker moramo fizioterapevti podati svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo čim bolj natančne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede potrebne preiskave pri klientu, ki ga namerava operirati. Šele ko opravi vse potrebne preiskave in se je s klientom pogovoril, mu lahko natančno pove, kako bo njegova operacija potekala. Ko klient dobi vse informacije o poteku in tveganjih, pa se lahko tudi sam dokončno odloči za operacijo ali pa se ji odpove. Pri fizioterapiji je zelo podobno. Šele ko pregledamo klienta, njegovo zdravstveno dokumentacijo in se z njim ter svojci pogovorimo, dobimo toliko podatkov, da mu lahko razložimo vse glede njegove rehabilitacije. Ko klient dobi vse potrebne informacije, pa se lahko na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem fizioterapija in s tem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Ker klient pred pregledom nima vseh informacij o rehabilitaciji, je je naš fizioterapevtski pregled brezplačen in tudi neobvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Veliko izkušenj

Zadolženi smo za rehabilitacijo velikega števila ljudi, ki trpijo za različnimi obolenji, zato imamo s tovrstnim zdravljenjem veliko izkušenj.

 

Začetniki terapije

Delujemo izključno na domu in ustvarjamo prijetno atmosfero za zdravljenje in rehabilitacijo.

 

Učinkovita metoda

Več let smo izpopolnjevali našo metodo zdravljenja, kar pomeni, da je zares 100 % zanesljiva.

Verjamemo v znanje

Naši terapevti se ves čas strokovno izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje.

 

Vas zanima, katera terapija je primerna za vas?
Za mnenje povprašajte naše strokovnjake.

Kje nas najdete?

Pogosta vprašanja in odgovor

Ali pokrivate tudi Maribor?

Poleg Ljubljane imamo v Mariboru največ fizioterapevtov. Pokrivamo celoten Maribor, s kar nekaj okolice. Če živite v okolici Maribora nas pokličite na 080 44 66 in vam bomo lahko povedali, če pokrivamo tudi vaš predel.

Zakaj do danes nisem izvedela za vas?

Večino časa smo preveč zasedeni, da bi dodatno oglaševali naše storitve. Običajno pa je tudi tako, da dokler posameznik nima večjih težav, za nas ne ve. Ko pa jih ima, za nas hitro izve in to je razlog, zakaj ne delamo dodatnega oglaševanja v Mariboru.

Koliko časa vaše podjetje že obratuje in koliko časa fizioterapijo izvajate tudi v Mariboru?

Naše podjetje obratuje od januarja 2009. Naši začetki so bili v Ljubljani. V Mariboru pa smo začeli izvajati fizioterapijo leta 2016.