Therapia d.o.o.

Fizioterapija na domu Maribor

Sedež našega podjetja je v Ljubljani. Na sedežu ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. To pomeni, da se do naših klientov vozimo po celi Ljubljani, Mariboru, Domžalah, Kranju, Radovljici in Jesenicah.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, pokriva celotno zgoraj opisano regijo?

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja fizioterapijo na domu, imamo največ fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo v okviru našega podjetja. Na takšen način enemu fizioterapevtu ni treba pokrivati celotne regije, ki jo pokrivamo. Vsak diplomirani fizioterapevt pokriva le del regije, s tem pa dosežemo, da se terapevti manj vozijo, kar botruje k temu, da do klientov ne zamujamo. Točnost je naša pomembna vrlina, ki jo cenijo tudi naši klienti. Na takšen način se pri nas lahko izvajajo fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Maribor, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica in fizioterapija na domu Jesenice.

S kakšnimi primeri se ukvarja naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor?

Vrtoglavica, visoka starost, strah pred padcem, slabo ravnotežje, oslabelost, možganska kap, multipla skleroza, poškodbe in zlomi, onkološko stanje, Parkinsonova bolezen, revmatična obolenja, demenca, Huntingtonova bolezen, amiotrofična lateralna skleroza ALS, mišična distrofija, metabolna obolenja, obraba sklepov, bolečina, nepokretnost, degenerativne spremembe na hrbtenici, kronične obstruktivne pljučne bolezni, srčno-žilna obolenja, paraplegija, tetraplegija itd.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, zaposlenih veliko fizioterapevtov?

Prvi v Sloveniji registrirali podjetje za fizioterapijo na domu. Ker smo bili pionirji na tem področju, smo imeli manko tudi v znanju, saj primernih metod za fizioterapijo na domu nikjer na svetu ni bilo razvitih. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili kar sami. Ko smo jo razvili, smo z njo začeli dosegati zelo dobre rezultate. Te sedaj z izpopolnjevanjem metode še izboljšujmo. Dobri rezultati in izkušnje pa so botrovali temu, da se večina ljudi, ko se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za naše podjetje. Vsak se namreč raje odloči za rehabilitacijo tam, kjer je večja verjetnost, da bo uspešno rehabilitiran.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, razvilo svojo metodo?

Rehabilitacija na domu je naša specializacija. Izvajamo samo te storitve. Ljudje, ki so naši klienti, imajo težave s hojo, pokretnostjo, ravnotežjem, nepokretnostjo, fizično oslabelostjo itd.

Ker imajo z vsem tem težave tudi dojenčki, ko se rodijo in do trenutka, ko dobro hodijo, smo našo metodo razvili tako, da smo za temelj vzeli naraven človeški razvoj. Če se otrok razvija po pravilnih fazah, potem vedno normalno shodi. Če te faze niso pravilne, pa je motorika otroka bolj ali manj motena. Takšen razvoj je za človeka razvila evolucija, zakaj bi ga spremenili. Veliko let smo trdo delali in našo metodo izpopolnjevali na starejših klientih, da smo dosegli nivo in s tem rezultate, kot jih dosegamo dandanes.

Ali celotno naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, izvaja terapije po tej metodi?

Tako je. Vsak naš diplomirani fizioterapevt se mora, preden dobi kliente, naučiti naše metode. Potem vsak dobi mentorja, s katerim se dobiva enkrat na teden vsaj dve leti in vsak teden predebatirata o vseh klientih –kaj se bo delalo naslednji teden na vsakem klientu posebej. Tako dosežemo optimalno rehabilitacijo vseh naših klientov. Vsi naši terapevti pa po dveh letih med sabo še vedno izmenjujejo znanje na rednih srečanjih in se tako še izpopolnjujejo. Našo metodo preko vseh izkušenj diplomiranih fizioterapevtov razvijamo še naprej in to znanje potem zopet prenašamo na vse naše fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, izmenjuje znanje med fizioterapevti?

Posamezni fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi izkušenj na posameznih primerih. Celotno podjetje pa lahko pokriva celotno regijo in s tem dobi neomejeno število klientov, s tem pa tudi neomejeno število izkušenj na različnih primerih. To je za naše kliente velika prednost, saj imamo na takšen način zelo veliko izkušenj z rehabilitacijo takšnih težav, kot jih imajo oni. Posledično se nam o novih primerih ni treba učiti na novih klientih, ampak ko je kakšen težji primer, le pogledamo, kdo od naših diplomiranih fizioterapevtov je takšen primer že pozitivno rešil, kako je to naredil in tako se lotimo tudi novega primera.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, v večini primerov nimamo čakalnih dob?

Večina ambulantne fizioterapije ima čakalne dobe zato, ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi zasedeni, se začne ustvarjati čakalna doba. Večina fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo na domu, pa nima dovolj dela ali pa delajo sami. Sami delajo zato, ker je organizirati podjetje, ki se ukvarja s fizioterapijo na domu, veliko težje kot v ambulanti. Zakaj?

Prvič, ne moremo dobiti koncesije in s tem stalnega dohodka in vira klientov.

Drugič, vsi terapevti so na terenu, zato v trenutku terapije nimamo nobenega nadzora nad njihovim delom. Da organiziramo podjetje, kjer kljub temu vse nemoteno in kakovostno teče, potrebujemo še veliko drugih znanj, ne le znanja o fizioterapiji. Če teh znanj nimamo, je razlika v kakovosti fizioterapevtov prevelika. S tem pa mora imeti klient veliko srečo, da dobi dobrega fizioterapevta. Pri nas nam je uspelo podjetje organizirati tako, da je bolj ali manj, vseeno katerega fizioterapevta dobite, saj vsi izvajajo fizioterapijo na enak način, po isti metodi in si izmenjujejo iste izkušnje, zato imajo vsi fizioterapevti skoraj enake rezultate. Zato se poleg ostalih regij pri nas izvaja fizioterapija na domu Maribor z zelo izkušenimi in dodatno neformalno izobraženimi fizioterapevti. Zaradi tega dejstva zdaj večino časa nimamo čakalnih dob, saj ko se nam število klientov dovolj poveča, zopet zaposlimo novega terapevta in ga uvedemo v našo metodo. To bomo lahko počeli ves čas, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Več kot imamo klientov in s tem terapevtov, več imamo tudi izkušenj, kar pa je za naše kliente samo še dodaten plus v primerjavi s fizioterapevtom, ki sam izvaja terapije na omejenem številu klientov.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, izvaja brezplačne preglede?

To je v našem podjetju seveda strošek, ki ga krije podjetje. Zakaj je tako? Mi smo strokovnjaki na področju fizioterapije in rehabilitacije na domu in kot taki moramo, če hočemo klientu dati natančno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo fizioterapija trajala, kako pogosto ga bi morali obiskovati itd., videti in narediti fizioterapevtski pregled, se s klientom in svojci pogovoriti o vsem, kar se je dogajalo in kar se dogaja s klientom, hkrati pa prebrati zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na takšen način lahko z dovolj veliko verjetnostjo povemo, koliko mu bomo lahko pomagali. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Maribor, klientu preko telefona svetovalo, kaj lahko naredimo z njim, bi bilo to neprofesionalno. Če pa bi za fizioterapevtski pregled računali, ne bi bilo pravično, saj klientu nismo naredili še nobene terapije, pa bi že moral plačevati. Klienta je treba dobro oceniti, da mu lahko povemo, kako mu bomo lahko pomagali, zato izvajamo brezplačne preglede.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, izvaja fizioterapevtski pregled, ki je, poleg tega da je brezplačen, tudi neobvezujoč?

Brezplačen fizioterapevtki pregled izvedemo zato, ker smo strokovnjaki in moramo dati klientom pred morebitno rehabilitacijo čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njegove rehabilitacije na domu, o tem, koliko mu sploh lahko pomagamo, kako dolgo bi fizioterapije trajale, koliko bi ga stalo ipd. Šele ko klient dobi informacije, se lahko na podlagi dejstev odloči za rehabilitacijo. Zato ne bi bilo pravično, da bi moral klient, če se za rehabilitacijo po pridobitvi dejstev ne bi odločil, plačati ta pregled oziroma, še slabše, da bi bil potem obvezan, da se mora po fizioterapevtskem pregledu pri njem začeti rehabilitacija na domu. Zaradi teh dejstev je naš brezplačni fizioterapevtski pregled za vse kliente tudi neobvezujoč.