Fizioterapija, nevrofizioterapija in kinezioterapija – Therapia


FIZIOTERAPIJA NA DOMU
MEDVODE

Fizioterapija na domu Medvode Therapia, d. o. o.

Sedež našega podjetja je v Ljubljani. Na sedežu ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. To pomeni, da klientom ni potrebno hoditi od doma, saj mi pridemo do njih. Na takšen način lahko poleg v Ljubljani svojo dejavnost opravljamo tudi v Medvodah in vseh ostalih krajih, kjer izvajamo fizioterapijo na domu.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, poleg v Medvodah opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja le fizioterapijo na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na tak način enemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v celotnih Medvodah in vseh ostalih krajih. Ker vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost, lahko s tem dosežemo, da se terapevti manj vozijo. To pa je glavni vzrok, da h klientom ne zamujajo. Točnost je naša pomembna vrlina.

Na takšen način se pri nas lahko izvajajo:

Najpogostejše težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija na domu Medvode:

 • možganska kap,
 • multipla skleroza,
 • Parkinsonova bolezen,
 • revmatična obolenja,
 • strah pred padcem,
 • slabo ravnotežje,
 • vrtoglavica,
 • visoka starost,
 • oslabelost,
 • poškodbe in zlomi,
 • obraba sklepov,
 • bolečina,
 • nepokretnost,
 • degenerativne spremembe na hrbtenici,
 • Huntingtonova bolezen
 • amietrofična lateralna skleroza ALS,
 • mišična distrofija,
 • paraplegija,
 • tetraplegija,
 • kronične obstruktivne pljučne bolezni,
 • srčno-žilna obolenja,
 • metabolna obolenja,
 • onkološko stanje,
 • demenca.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, zaposlenih toliko fizioterapevtov

Prvi v Sloveniji smo začeli s fizioterapijo na domu. Ko smo začeli, ni bilo primernih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili kar sami. Z njo smo začeli dosegati zelo dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes večina ljudi, ko se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, razvilo svojo enkratno metodo

Rehabilitacija na domu klientov je naša edina dejavnost. Osredotočeni smo samo na izvajanje rehabilitacije na domu in na nič drugega. Ker ima večina naših klientov težave s/z:

 • kakovostno hojo,
 • pokretnostjo oz. mobilnostjo,
 • slabim ravnotežjem,
 • nepokretnostjo,
 • fizično oslabelostjo,

s čimer imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko dobro shodijo, smo za izhodišče vzeli evolucijski razvoj človeške hoje. Pri razvoju metode smo torej za osnovo vzeli naraven človeški razvoj, kot ga je za človeka oblikovala evolucija. Če se otrok pravilno razvija po razvojnih stopnjah, vedno normalno shodi. Sicer pa je motorika otroka bolj ali manj prizadeta. Če je takšen razvoj za človeka oblikovala evolucija, zakaj bi ga ljudje spremenili. Vendar pa smo za prenos rehabilitacije z dojenčka na starostnika deset let let trdo delali in naš koncept izpopolnjevali na ogromno klientih, da smo dosegli raven ter s tem rezultate, kot jih imamo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija na domu Medvode izvaja po tej metodi

Seveda! Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi svoje kliente, naučiti tudi našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Medvode. Poleg tega vsak diplomiran fizioterapevt dobi mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt na srečanjih poroča o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa mu svetuje kako naprej. Tako dosežemo optimalno kakovostno rehabilitacijo pri vseh svojih klientih. Vsi naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako svojo metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov razvijamo še naprej, to zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti

Posamezni fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Celotno podjetje lahko izvaja fizioterapijo na domu na neomejenem številu klientov. Tako dobimo neomejene izkušnje iz različnih primerov. To je za posameznega klienta, ki je rehabilitiran pri nas, velika prednost, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za našega fizioterapevta ni težava, saj smo zagotovo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali. Zato vemo, kako tak primer obravnavati. Takega števila primerov in izkušenj posamezen terapevt ne more imeti.

 

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, večino časa nimamo čakalnih dob

Večina fizioterapevtskih podjetij, ki delujejo v ambulanti, ima čakalne dobe. Kajti v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi fizioterapevti zasedeni, začne nastajati čakalna vrsta.

Fizioterapija na domu ni omejena s prostorom. Ob povečanju števila klientov vedno le zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju nimamo omejitev, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Več kot bomo imeli klientov, več bomo imeli fizioterapevtov. Hkrati pa bomo imeli tudi več izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo dodatna prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki delajo v ambulanti, in tudi tistimi, ki sami izvajajo fizioterapijo na domu.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Medvode, vsepovsod izvaja brezplačne preglede

Fizioterapevtski pregled pri nas predstavlja strošek podjetja, saj smo strokovnjaki, ki izvajamo fizioterapijo in rehabilitacijo na domu. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati objektivno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn., ga moramo videti in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah, hkrati pa moramo prebrati še zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na takšen način lahko kasneje tudi dosežemo to, kar si s klientom na pregledu zadamo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Medvode, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo nestrokovno, če ne že površno. Če bi za brezplačen pregled izstavili račun, pa to po našem mnenju, ne bi bilo pravično, saj fizioterapije še nismo začeli izvajati.

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Medvode

Brezplačen fizioterapevtski pregled izvedemo, ker moramo pred morebitno rehabilitacijo na domu svojim klientom podati čim bolj točne in zanesljive informacije o njenem poteku. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede čim bolj točne preiskave. Šele ko ima zdravnik opravljene vse potrebne preiskave in se je z vami temeljito pogovoril, vam lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko za operacijo dokončno odločite. Pri nas je podobno. Šele ko klient dobi vse informacije, se lahko na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi tega je naš brezplačen fizioterapevtski pregled vedno tudi neobvezujoč.

Če želite več informacij o svoji morebitni rehabilitaciji tudi vi, kliknite na spodnjo povezavo in nam pošljite sporočilo. Naša fizioterapija na domu Medvode vam bo v najkrajšem možnem času z veseljem tudi odgovorila.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA