FIZIOTERAPIJA NA DOMU
RADOVLJICA

Fizioterapija na domu Radovljica Therapia, d. o. o.

Sedež našega podjetja je na Vojkovi cesti 63 v Ljubljani. Na sedežu ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani samo za izvajanje fizioterapije na domu. To pomeni, da klientom ni potrebno hoditi od doma, saj naš fizioterapevt pride do njih domov ali v dom upokojencev. Na takšen način lahko poleg v Radovljici opravljamo dejavnost v vseh ostalih krajih, kjer se tudi izvaja naša fizioterapija na domu.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, poleg v Radovljici opravlja dejavnost tudi v ostalih krajih

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, kjer se izvaja le rehabilitacija in fizioterapija na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na takšen način posameznemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v vseh krajih, kjer opravljamo dejavnost. Ker vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost, lahko s tem dosežemo, da se fizioterapevti manj vozijo. To je glavni vzrok, da smo pri klientih točni. Terapevti pa so zaradi manj voženj tudi bolj spočiti in umirjeni.

Ker vsak fizioterapevt opravlja dejavnost na svojem območju, se pri nas lahko hkrati izvajajo:

Najpogostejše težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, so:

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, zaposlenih toliko fizioterapevtov

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati le fizioterapijo na domu klientov. Ko smo začeli, ni bilo učinkovitih fizioterapevtskih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili sami. Z njo smo začeli dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes največ ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za rehabilitacijo z našimi diplomiranimi fizioterapevti.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, razvilo svojo enkratno metodo

Rehabilitacija na domu klientov je edina vrsta rehabilitacije, ki jo opravljamo, zato smo specializirani samo za to vrsto fizioterapije.

Večina naših klientov ima naslednje težave:

S naštetim imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko kakovostno hodijo. Zato smo za izhodišče vzeli pravilen razvoj človeške hoje, ko je človek še dojenček in otrok. Pri razvoju svoje metode smo torej za osnovo vzeli naraven človeški razvoj. Če se bo otrok pravilno razvijal po razvojnih stopnjah, bo prej ali slej imel kakovostno hojo. Drugače pa bosta motorika in hoja otroka bolj ali manj prizadeti. Če je takšen razvoj za človeka oblikovala evolucija v več tisoč letih, zakaj bi takšen razvoj ljudje za rehabilitacijo spreminjali. Potrebno je evolucijo le čim bolj posnemati. Da smo to lahko razvili, pa smo potrebovali deset let trdega dela s fizioterapijo na klientih in preučevanja znanstvenih člankov. Tako smo dosegli raven in s tem rezultate, ki jih dosegajo naši terapevti danes.

Ali se pri vseh naših klientih izvaja fizioterapija na domu Radovljica po naši metodi

Tako je. Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi svoje kliente, naučiti izvajati tudi našo fizioterapevtsko metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Radovljica. Poleg tega vsak diplomiran fizioterapevt dobi izkušenega mentorja, s katerim se vsak teden sestajata. Fizioterapevt na srečanjih poroča o zdravstvenem stanju ter napredku vseh klientov, ki jih ima, mentor pa mu svetuje, kako naj jih rehabilitira v naslednjem tednu. Tako dosežemo enako kakovost rehabilitacije pri vseh svojih klientih. Naši fizioterapevti si ves čas izmenjujejo znanje in izkušnje ter se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako svojo fizioterapevtsko metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov razvijamo še naprej. Vso zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje diplomirane fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, izmenjuje znanje in izkušnje med vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti

Posamezen diplomiran fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi omejene izkušnje s posameznimi primeri bolezni ali poškodb. Celotno podjetje lahko izvaja fizioterapijo na domu na neomejenem številu klientov z najrazličnejšimi težavami. Tako dobimo neomejeno količino izkušenj.

To je za posameznega klienta, ki je izbral rehabilitacijo z našim podjetjem, velika prednost. Kajti imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo, kot jo ima on. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za našega diplomiranega fizioterapevta ni nikakršna težava, saj smo zagotovo imeli v preteklosti veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali. Zato vemo, kako tak primer obravnavati, da ga bomo uspešno rehabilitirali.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, večino časa nimamo čakalnih dob

Večina podjetij, kjer se opravlja fizioterapija, fizioterapijo izvajajo v ambulanti. Večina pa jih ima zato ima čakalne dobe, ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi diplomirani fizioterapevti zasedeni, začne nastajati čakalna vrsta.

Fizioterapija na domu pa ni omejena z ambulanto oz. s prostorom. Ob povečanju števila klientov zato lahko zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju novih fizioterapevtov zato zaradi prostora nimamo omejitev. S tem pa nismo omejeni s številom fizioterapevtov, ki lahko izvajajo fizioterapijo pri nas.

Več kot bomo imeli klientov, več bomo zato lahko imeli fizioterapevtov. Hkrati pa bomo kot podjetje imeli tudi več izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo dodatna prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki izvajajo fizioterapijo v ambulantah, in tistimi, ki izvajajo fizioterapijo na domu, a za sabo nimajo takšnega podjetja, kot je naše.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Radovljica, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede

Fizioterapevtski pregled vedno predstavlja strošek za naše podjetje in ne za bolnika. Rehabilitacija in fizioterapija na domu je edino področje, na katerem opravljamo dejavnost. Zato smo strokovnjaki na tem področju. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati dobro oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu itn., ga moramo videti, pri njem opraviti fizioterapevtski pregled ter se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah in boleznih, ki jih ima. Hkrati pa moramo prebrati še njegovo zdravstveno dokumentacijo, ki jo ima doma. Le tako lahko z gotovostjo povemo, kaj bomo res lahko dosegli z rehabilitacijo in v kolikšnem času. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to početje površno in nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled izstavili račun, pa to po našem mnenju, ne bi bilo pravično, saj fizioterapije na domu še nismo niti začeli izvajati.

Ali je tudi drugod običajno, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Radovljica

Da, to je običajno vsepovsod. V glavnem pa je potrebno te preglede plačati. Pregledi se izvedejo, ker moramo fizioterapevti podati svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo na domu čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede čim bolj točne preiskave pri klientu, ki ga bo operiral. Ko ima opravljene vse potrebne preiskave in se je s klientom temeljito pogovoril, lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko klient za operacijo dokončno odloči ali pa jo odpove. Pri nas je zelo podobno. Šele ko pregledamo klienta in njegovo dokumentacijo, dobimo toliko podatkov, da mu lahko vse razložimo. Šele takrat se lahko klient na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi vsega tega je naš fizioterapevtski pregled, poleg tega da je brezplačen, tudi neobvezujoč.

Če želite več informacij o rehabilitaciji na svojem domu tudi vi, kliknite na spodnjo povezavo in nam pošljite sporočilo. Naša fizioterapija na domu Radovljica vam bo v najkrajšem možnem času z veseljem tudi odgovorila na vsa vaša vprašanja.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA