Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Fizioterapija Radovljica se izvaja na območju celotne Radovljice na domovih naših klientov. Sedež našega podjetja je na Kotnikovi ulici 5 v Ljubljani. Na sedežu ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani samo za izvajanje fizioterapije na domu. To pomeni, da klientom ni potrebno hoditi od doma, saj naš fizioterapevt pride do njih domov ali v dom upokojencev. Na takšen način lahko poteka tudi fizioterapija Radovljica, dejavnost pa opravljamo tudi v vseh ostalih krajih, kjer se izvaja naša fizioterapija na domu.

 

 Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija, poleg Radovljice opravlja dejavnost tudi v ostalih krajih?

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, kjer se izvaja le rehabilitacija in fizioterapija na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na takšen način posameznemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v vseh krajih, kjer opravljamo dejavnost. Ker vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost, lahko s tem dosežemo, da se fizioterapevti manj vozijo, zato so pri klientih vedno točni, na obisk pridejo spočiti in polni zagona.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Radovljica, so:

fizioterapija Radovljica

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Radovljica, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati le fizioterapijo na domu klientov. Ko smo začeli, ni bilo učinkovitih fizioterapevtskih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili sami. Z njo smo začeli dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes največ ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za rehabilitacijo z našimi diplomiranimi fizioterapevti.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Radovljica, razvilo svojo enkratno metodo?

Rehabilitacija na domu klientov je edina vrsta rehabilitacije, ki jo opravljamo, zato smo specializirani samo za to vrsto fizioterapije. Večina naših klientov ima naslednje težave: težave s kakovostno hojo, težave s slabim ravnotežjem, težave s fizično oslabelostjo, težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo, težave z nepokretnostjo. S naštetim imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko kakovostno hodijo. Zato smo za izhodišče vzeli pravilen razvoj človeške hoje, ko je človek še dojenček in otrok. Pri razvoju svoje metode smo torej za osnovo vzeli naraven človeški razvoj. Če se bo otrok pravilno razvijal po razvojnih stopnjah, bo prej ali slej imel kakovostno hojo. Drugače pa bosta motorika in hoja otroka bolj ali manj prizadeti. Če je takšen razvoj za človeka oblikovala evolucija v več tisoč letih, zakaj bi takšen razvoj ljudje za rehabilitacijo spreminjali. Potrebno je evolucijo le čim bolj posnemati. Da smo to lahko razvili, pa smo potrebovali deset let trdega dela s fizioterapijo na klientih in preučevanja znanstvenih člankov. Tako smo dosegli raven in s tem rezultate, ki jih dosegajo naši terapevti danes.

Ali se pri vseh naših klientih izvaja fizioterapija Radovljica, ki poteka na domu, po naši metodi?

Tako je. Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi svoje kliente, naučiti izvajati tudi našo fizioterapevtsko metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Radovljica. Poleg tega vsak diplomiran fizioterapevt dobi izkušenega mentorja, s katerim se vsak teden sestajata. Fizioterapevt na srečanjih poroča o zdravstvenem stanju ter napredku vseh klientov, ki jih ima, mentor pa mu svetuje, kako naj jih rehabilitira v naslednjem tednu. Tako dosežemo enako kakovost rehabilitacije pri vseh svojih klientih. Naši fizioterapevti si ves čas izmenjujejo znanje in izkušnje ter se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako svojo fizioterapevtsko metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov razvijamo še naprej. Vso zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje diplomirane fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Radovljica, izmenjuje znanje in izkušnje med vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Posamezen diplomiran fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi omejene izkušnje s posameznimi primeri bolezni ali poškodb. Celotno podjetje lahko izvaja fizioterapijo na domu na neomejenem številu klientov z najrazličnejšimi težavami. Tako dobimo neomejeno količino izkušenj. To je za posameznega klienta, ki je izbral rehabilitacijo z našim podjetjem, velika prednost. Kajti imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo, kot jo ima on. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za našega diplomiranega fizioterapevta ni nikakršna težava, saj smo zagotovo imeli v preteklosti veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali. To nam je omogočilo, da za vsak primer vemo, kako ga obravnavati, da ga bomo uspešno rehabilitirali. Še ne veste, ali je fizioterapija Kranj dobra izbira za vas?

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija Radovljica, večino časa nimamo čakalnih dob?

Večina podjetij, kjer se opravlja fizioterapija, fizioterapijo izvajajo v ambulanti. Večina pa jih ima zato ima čakalne dobe, ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi diplomirani fizioterapevti zasedeni, začne nastajati čakalna vrsta. Fizioterapija na domu pa ni omejena z ambulanto oz. s prostorom. Ob povečanju števila klientov zato lahko zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju novih fizioterapevtov zato zaradi prostora nimamo omejitev. S tem pa nismo omejeni s številom fizioterapevtov, ki lahko izvajajo fizioterapijo pri nas. Več kot bomo imeli klientov, več bomo zato lahko imeli fizioterapevtov. Hkrati pa bomo kot podjetje imeli tudi več izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo dodatna prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki izvajajo fizioterapijo v ambulantah, in tistimi, ki izvajajo fizioterapijo na domu, a za sabo nimajo takšnega podjetja, kot je naše.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Radovljica, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled vedno predstavlja strošek za naše podjetje in ne za bolnika. Rehabilitacija in fizioterapija na domu je edino področje, na katerem opravljamo dejavnost. Zato smo strokovnjaki na tem področju. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati dobro oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu itn., ga moramo videti, pri njem opraviti fizioterapevtski pregled ter se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah in boleznih, ki jih ima. Hkrati pa moramo prebrati še njegovo zdravstveno dokumentacijo, ki jo ima doma. Le tako lahko z gotovostjo povemo, kaj bomo res lahko dosegli z rehabilitacijo in v kolikšnem času. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to početje površno in nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled izstavili račun, pa to po našem mnenju, ne bi bilo pravično, saj fizioterapije na domu še nismo niti začeli izvajati.

Ali je tudi drugod običajno, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Radovljica, ki poteka na domu?

Da, to je običajno vsepovsod. V glavnem pa je potrebno te preglede plačati. Pregledi se izvedejo, ker moramo fizioterapevti podati svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo na domu čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede čim bolj točne preiskave pri klientu, ki ga bo operiral. Ko ima opravljene vse potrebne preiskave in se je s klientom temeljito pogovoril, lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko klient za operacijo dokončno odloči ali pa jo odpove. Pri nas je zelo podobno. Šele ko pregledamo klienta in njegovo dokumentacijo, dobimo toliko podatkov, da mu lahko vse razložimo. Šele takrat se lahko klient na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi vsega tega je naš fizioterapevtski pregled, poleg tega da je brezplačen, tudi neobvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Izkušeni fizioterapevti

Glede na to, da rehabilitiramo največje število ljudi, ki trpijo za različnimi obolenji, imamo s tovrstnim zdravljenjem veliko izkušenj.

Pionirji terapije

Smo najstarejše tovrstno slovensko fizioterapevtsko podjetje in delujemo izključno na domu.

Učinkovita metoda

Več let smo izpopolnjevali našo metodo zdravljenja, kar pomeni, da je zares 100 % zanesljiva.

Vlagamo v znanje

Naši terapevti se ves čas strokovno izobražujejo in izpopolnjujejo svoje znanje.

Se zanimate za terapije, ki jih izvajamo pri nas?
Prijavite se na brezplačen fizioterapevtski pregled, ki ga izvajajo naši strokovnjaki.

Kje nas najdete?