Therapia d.o.o.

Fizioterapija na domu Radovljica

Sedež našega podjetja je na Vojkovi cesti 63, 1000 Ljubljana. Na sedežu pa ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. To pomeni, da se do naših klientov vozimo po celi Ljubljani, Domžalah, Kranju, Radovljici, Jesenicah in Mariboru.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, pokriva celotno zgoraj opisano regijo?

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja fizioterapijo na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na takšen način enemu fizioterapevtu ni treba pokrivati celotne regije. Vsak diplomirani fizioterapevt pokriva le del regije, s tem pa dosežemo, da se terapevti manj vozijo, kar botruje k temu, da do klientov ne zamujamo. Točnost je naša pomembna vrlina, ki jo cenijo tudi naši klienti. Na takšen način se pri nas lahko izvajajo fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica, fizioterapija na domu Jesenice in fizioterapija na domu Maribor.

S kakšnimi primeri se ukvarja naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica?

Strah pred padcem, slabo ravnotežje, vrtoglavica, visoka starost, oslabelost, možganska kap, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, revmatična obolenja, poškodbe in zlomi, onkološko stanje, demenca, Huntingtonova bolezen, amiotrofična lateralna skleroza ALS, mišična distrofija, obraba sklepov, bolečina, nepokretnost, degenerativne spremembe na hrbtenici, kronične obstruktivne pljučne bolezni, srčno-žilna obolenja, metabolna obolenja, paraplegija, tetraplegija itd.

Zakaj ima naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, zaposlenih veliko fizioterapevtov?

Prvi v Sloveniji smo registrirali podjetje za fizioterapijo na domu. Ker smo bili pionirji na tem področju, smo imeli manko tudi v znanju, saj primernih metod za fizioterapijo na domu ni bilo razvitih. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili kar sami. Ko smo jo razvili, smo z njo začeli dosegati zelo dobre rezultate. Te sedaj z izpopolnjevanjem metode še izboljšujmo. Dobri rezultati in izkušnje pa so botrovali temu, da se večina ljudi, ko se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za naše podjetje.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, razvilo svojo metodo?

Rehabilitacija na domu je naša specializacija. Izvajamo samo te storitve. Ljudje, ki so naši klienti, imajo težave s hojo, pokretnostjo, ravnotežjem, nepokretnostjo in fizično oslabelostjo. Z vsem tem pa imajo težave tudi dojenčki, ko se rodijo in do trenutka, ko dobro hodijo. Zaradi tega smo našo metodo razvili tako, da smo za temelj vzeli naraven človeški razvoj. Če se otrok razvija po pravilnih fazah, potem vedno normalno shodi. Če te faze niso pravilne, pa je motorika otroka bolj ali manj motena. Takšen razvoj je za človeka razvila evolucija, zakaj bi ga spremenili. Veliko let smo trdo delali in našo metodo izpopolnjevali na starejših klientih, da smo dosegli nivo in s tem rezultate, kot jih dosegamo danes.

Ali celotno naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, izvaja terapije po tej metodi?

Seveda. Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi kliente, naučiti naše metode. Potem vsak dobi mentorja, s katerim se dobiva enkrat na teden vsaj 2 leti in vsak teden predebatirata o vseh klientih – kaj se bo delalo naslednji teden na vsakem klientu posebej. Tako dosežemo optimalno rehabilitacijo vseh naših klientov. Vsi naši terapevti pa tudi po dveh letih še vedno izmenjujejo znanje in se tako še izpopolnjujejo. Našo metodo preko vseh izkušenj diplomiranih fizioterapevtov razvijamo še naprej in to znanje potem zopet prenašamo na vse naše fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, izmenjuje znanje med fizioterapevti?

Posamezni fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi izkušenj in števila posameznih primerov. Celotno podjetje pa lahko pokriva celotno regijo in s tem dobi neomejeno število klientov, s tem pa izkušenj in različnih primerov. To je za naše kliente velika prednost, saj imamo na takšen način zelo veliko izkušenj in posledično se nam o novih primerih ni treba učiti na klientih, ampak ko je kakšen težji primer, le pogledamo, kdo od naših diplomiranih fizioterapevtov je takšen primer že pozitivno rešil, kako je to naredil in tako se lotimo tudi novega primera.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, v večini primerov nimamo čakalnih dob?

Večina ambulantne fizioterapije ima čakalne dobe zato, ker v ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi zasedeni, se začne ustvarjati čakalna doba. Večina fizioterapevtov, ki izvajajo fizioterapijo na domu, pa nima dovolj dela ali pa delajo sami. Sami delajo zato, ker je organizirati podjetje, ki se ukvarja s fizioterapijo na domu, veliko težje kot v ambulanti. Zakaj? Ker ne moremo dobiti koncesije in s tem stalnega dohodka in vira klientov. Poleg tega pa so vsi terapevti na terenu, zato nimamo nobenega nadzora nad njihovim delom. Da organiziramo podjetje, kjer kljub tema dvema dejstvoma vse nemoteno in kakovostno teče, potrebujemo še veliko drugih znanj, ne le znanja o fizioterapiji. Pri nas smo takšno podjetje organizirali. Zato se poleg ostalih regij pri nas izvaja fizioterapija na domu Radovljica z zelo izkušenimi in dodatno neformalno izobraženimi fizioterapevti. Zaradi tega dejstva sedaj večino časa nimamo čakalnih dob, saj ko se nam število klientov dovolj poveča, zopet zaposlimo novega terapevta in ga uvedemo v našo metodo. To bomo lahko počeli ves čas, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Več kot imamo klientov in s tem terapevtov, več imamo tudi izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo še dodaten velik plus v primerjavi s fizioterapevtom, ki sam izvaja fizioterapijo.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, izvaja brezplačne preglede?

To je v našem podjetju seveda strošek, ki ga krije podjetje. Zakaj? Mi smo strokovnjaki na področju fizioterapije in rehabilitacije na domu in kot taki moramo, če hočemo klientu dati natančno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo fizioterapija trajala, kako pogosto ga bi morali obiskovati itd., videti in narediti fizioterapevtski pregled, se s klientom in svojci pogovoriti o vsem, kar se je dogajalo in kar se dogaja s klientom, hkrati pa prebrati zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na takšen način lahko z dovolj veliko verjetnostjo rečemo, tako in tako bo najbolje za vas. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Radovljica, klientu preko telefona svetovalo, kaj lahko naredimo z njim, bi bilo to neprofesionalno. Če pa bi za fizioterapevtski pregled računali, se nam ne bi zdelo pravično, saj nismo klientu naredili še nobene terapije, pa bi že moral plačevati. Klienta dobro oceniti, da mu lahko povemo, kako mu bomo lahko pomagali, zato izvajamo brezplačne preglede.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, izvaja fizioterapevtski pregled, ki je, poleg tega da je brezplačen, tudi neobvezujoč?

Brezplačen fizioterapevtski pregled izvedemo zato, ker smo strokovnjaki in moramo dati klientom pred morebitno rehabilitacijo čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njegove rehabilitacije na domu. Šele ko klient dobi informacije, se lahko na podlagi dejstev odloči za rehabilitacijo. Zato ne bi bilo pravično, da bi moral klient, če se za rehabilitacijo po pridobitvi dejstev ne bi odločil, plačati ta pregled oziroma, še slabše, da bi bil potem obvezan, da se mora po fizioterapevtskem pregledu pri njem začeti rehabilitacija na domu. Zaradi teh dejstev je naš brezplačen fizioterapevtski pregled tudi neobvezujoč.