Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Velenje, opravlja dejavnost tudi v ostalih krajih?

Naše podjetje je največje podjetje za rehabilitacijo in fizioterapijo na domu klientov v Sloveniji. Imamo največ število zaposlenih fizioterapevtov, ki izvajajo rehabilitacijo po domovih. Naši fizioterapevti ne izvajajo fizioterapije v vseh krajih, kjer podjetje opravlja dejavnost, saj vsak deluje le na posameznem območju. Tako se naši fizioterapevtje manj vozijo, kar je tudi glavni vzrok, da h klientom ne zamujamo. Terapevti pa so posledično tudi bolj spočiti in manj pod stresom.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Velenje, so:

fizioterapija Velenje

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Velenje, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

Smo prvi v Sloveniji, ki izvajamo le fizioterapijo le na domu pacienta. Ob naših začetkih pred dobrim desetletjem, ni bilo učinkovitih fizioterapevtskih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Tako smo razvili svojo metodo za rehabilitacijo na domu klientov. S svojo metodo smo pričeli dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Rezultati pa so bili tudi glavni vzrok, da se danes največ ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za rehabilitacijo na domu pri nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Velenje, razvilo svojo enkratno metodo?

Specializirani smo za rehabilitacijo na domu, ki je edina vrsta rehabilitacije, ki jo opravljamo. Naši klienti imajo naslednje težave: težave s hojo, težave z nepokretnostjo, težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo, težave s fizično oslabelostjo, težave s slabim ravnotežjem. Enake težave imajo tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko začno kakovostno hoditi. Kot osnovo svoje metode smo vzeli pravilen razvoj človeške hoje od rojstva in zgodnjega otroštva. Če se otrok pravilno razvija po razvojnih stopnjah, bo sle kot prej kakovostno hodil. Sicer pa bosta motorika in hoja otroka bolj ali manj okrnjeni. Omenjeni razvoj je za človeka oblikovala evolucija v več tisoč letih, zato ni smiselno, da bi takšen način pri rehabilitaciji spreminjali. Treba je le posnemati evolucijo in prenesti stvari, ki jih delajo otroci, na starejše. Metodo smo razvijali 10 let s pomočjo fizioterapije pri naših klientih. Poleg tega smo znanje ves čas nadgrajevali s preučevanjem znanstvenih člankov. Na tak način smo dosegli raven in s tem rezultate, kot jih imajo naši fizioterapevti danes. To je za naše kliente velika prednost, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo, kot jo ima le en posameznik. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za naše fizioterapevte ni težava, saj smo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih že uspešno rehabilitirali. Tako takoj vemo, kako primer obravnavati, da ga bomo uspešno rešili.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija Velenje, večino časa nimamo čakalnih dob?

Fizioterapija se v večini opravlja v ambulantah, kjer lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Zaradi omejenega števila fizioterapevtov, ki lahko prevzamejo kliente, lahko začne nastajati čakalna vrsta. Zato tega ima večina fizioterapevtskih podjetij čakalne dobe. Fizioterapija na domu ni omejena z delom v ambulanti in tako tudi ne s prostorom. Ob povečanju števila klientov zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga v delo uvedemo po svoji fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju novih fizioterapevtov nimamo omejitev zaradi prostora. Posledično nismo omejeni s številom fizioterapevtov, ki lahko izvajajo fizioterapijo pri naših klientih. Več kot imamo klientov, več imamo tudi fizioterapevtov. Hkrati pa kot celota pridobivamo več izkušenj, kar je za naše kliente samo dodatna prednost. Poleg tega, da pri nas ni čakalnih dob. Fizioterapevti, ki izvajajo fizioterapijo v ambulantah, in tisti, ki izvajajo fizioterapijo na domu, za sabo nimajo takšnega podjetja, kot je naše.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Velenje, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede?

Naš fizioterapevtski pregled je za kliente brezplačen. Rehabilitacija in fizioterapija na domu je naše edino področje delovanja, saj smo strokovnjaki za to področje. Če želimo klientu, ki se zanima za fizioterapijo na domu, podati oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kaj vse bo lahko dosegel itn., ga moramo obiskati in pri njem opraviti pregled ter se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh boleznih in težavah, ki jih ima. Poleg tega pa moramo prebrati še klientovo zdravstveno dokumentacijo, ki jo ima doma. Le tako lahko z gotovostjo povemo, kaj bomo res lahko dosegli z rehabilitacijo in v kolikšnem času. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Velenje, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled računali, pa to po našem mnenju ne bi bilo pravično, saj se fizioterapija na domu ni še niti začela izvajati.

Ali je tudi drugod običajno, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Velenje?

Ponavadi ja. Večinoma pa so ti pregledi plačljivi. Pregledi se izvedejo, ker moramo fizioterapevti pred morebitno rehabilitacijo na domu svojim klientom podati čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihove rehabilitacije na domu. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede potrebne preiskave pri klientu. Ko opravi vse potrebne preiskave in se je s klientom temeljito pogovoril, lahko natančno pojasni, kako bo njegova operacija potekala. Šele takrat se lahko klient za operacijo dokončno odloči. Pri nas je sistem zelo podoben. Šele ko pregledamo klienta, njegovo zdravstveno dokumentacijo ter se z njim in svojci pogovorimo, dobimo dovolj informacij, da mu lahko razložimo vse glede rehabilitacije. Ko klient dobi vse potrebne informacije, pa se lahko na podlagi dejstev odloči, ali se bo za fizioterapijo na domu odločil ali ne. Zaradi vsega tega je naš fizioterapevtski pregled brezplačen in neobvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Poznamo svoje področje dela

Naše poslanstvo je (vsaj delno) povrniti zdravje svojim klientom.

Vaše stanje natančno obravnavamo

Vaše okrevanje je naša skrb in odgovornost.

Apliciramo vsestransko metodo

Naša metoda je zares zanesljiva in preizkušena na velikem številu pacientov.

Naši terapevti so naš ponos

Znanje je naša moč, zato veliko truda in denarja vlagamo v svoje zaposlene.

Fizioterapija Velenje vključuje izredno učinkovito metodo rehabilitacije, ki vam bo pomagala na poti do zdravja.
Prijavite se na hiter in brezplačen fizioterapevtski pregled

Kje nas najdete?