Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Novo mesto, opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih?

Smo največje fizioterapevtsko podjetje v Sloveniji, ki izvaja fizioterapijo na domu in imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Naši fizioterapevje izvajajo fizioterapijo le v kraju, ki jim je dodeljen. Posledično se terapevti manj vozijo, saj vsak deluje le na območju, ki ga pokriva. Ena naših najpomembnejših vrlin je, da h klinetom ne zamujamo.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Novo mesto, so:

fizioterapija Laško

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Novo mesto, ki poteka na domu, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

V Sloveniji smo se prvi začeli ukvarjati s fizioterapijo na domu. Pred več kot desetimi leti v Sloveniji ni bilo primernih metod fizioterapije na domu, zato smo se odločili, da razvijemo svojo lastno metodo, s katero dosegamo odlične rezultate. Le – ti so tudi glavni razlog, da se danes večina ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Novo mesto, razvilo svojo enkratno metodo?

Naša osnovna dejavnost je rehabilitacija klientov na njihovem domu. Naši klienti imajo težave s/z: težave s fizično oslabelostjo, težave s hojo, težave s slabim ravnotežjem, težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo, težave z nepokretnostjo. Zgoraj naštete težave imajo tudi novorojenčki do trenutka, ko dobro shodijo. Izhodišče za razvoj naše metode je bila prav evolucija razvoja človeške hoje. Vsak otrok, ki se normalno razvija po razvojnih stopnjah, na neki točki shodi. Le – ta človeški razvoj je oblikovala evolucija. Na podlagi tega znanja smo deset let izpopolnjevali svojo metodo rehabilitacije starostnikov. Tako smo dosegli raven in rezultate, s katerimi se lahko pohvalimo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija izvaja po tej metodi?

Da, tako je! Vsi naši diplomirani fizioterapevtje se, preden prevzamejo kliente, naučijo našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija Novo mesto na domu. Vsakemu našemu fizioterapevtu je dodeljen mentor, s katerim se tedensko srečuje. Na tedenskih srečanjih se pogovorita o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa svetuje, kako z vsakim klientom nadaljevati. Tako zagotovimo optimalno kakovost rehabilitacije pri vsakem klientu. Naši diplomirani fizioterapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se dodatno strokovno izpopolnjujejo. Svojo metodo še vedno razvijamo preko izkušenj naših fizioterapevtov, zbrano znanje pa sistematično prenašamo na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Novo mesto, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Naši fizioterapevti imajo sicer omejeno število klientov in posledično omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Vendar pa vsi skupaj izvajamo fizioterapijo z neomejenim številom klientov. Tako zberemo neomejeno izkušenj iz različnih primerov naših klientov. To predstavlja prednost za klienta, ki je rehabilitiran pri nas, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z težavo oziroma boleznijo, ki pesti tudi njega. Nobena zahtevna diagnoza za našega fizioterapevta ne predstavlja težave, saj smo v preteklosti zagotovo imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih že uspešno obravnavali. Tako imamo za vsak primer vemo, kako se ga lotiti. Fizioterapevt, ki deluje samostojno, ne more delati s takim številom klientov in pridobiti toliko izkušenj kot podjetje z večim številom fizioterapevtov.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija Novo mesto, ki poteka na domu, večino časa nimamo čakalnih dob?

Veliko fizioterapevtskih podjetij, ki deluje v ambulanti, ima čakalne dobe, saj lahko sprejmejo le omejeno število fizioterapevtov. Ob povečanju števila klientov lahko hitro nastanejo čakalne vrste. Fizioterapevtska podjetja, ki delamo na domu naših klientov pa nismo omejena s prostorom. Ob povečanju dela v najkrajšem možnem času zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju nimamo omejitev, saj nismo omejeni s prostorom in s številom fizioterapevtov, ki lahko delajo za nas. Sorazmerno s povečanjem števila klientov, se veča tudi število naših fizioterapevtov in posledično izkušenj, kar predstavlja veliko prednost za naše kliente.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Novo mesto, vsepovsod izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled, ki ga opravimo, je brezplačen. Klientu, ki se zanima za naše storitve, na pregledu podamo objektivno oceno, o tem kako mu bomo pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn. Da lahko klientu podamo omenjene informacije, ga moramo obiskati in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah ter preučiti njegovo zdravstveno dokumentacijo. Le na tak način lahko kasneje dosežemo cilj, ki si ga s klientom na pregledu zastavimo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Novo mesto, to želelo opraviti kar po telefonu, bi bilo to površno in nestrokovno.

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Novo mesto?

Brezplačen pregled opravimo, da lahko podamo čim bolj natančne in zanesljive informacije o poteku morebitne rehabilitacije na domu. Podobno kot to opravi zdravnik s preiskavo pred operacijo. Klient se odloči za operacijo šele, ko zdravnik pridobi podatke iz preiskav in se s klientom temeljito pogovori ter mu pojasni, kako bo operacija potekala. Tudi pri nas je podobno. Ko klient pozna vse informacije, se odloči ali bo pričel s fizioterapijo na domu. Naš fizioterapevtski pregled ni obvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Naša izkušenost je naša prednost

Naše poslanstvo je, da vam povrnemo izgubljene moči in začnemo s takojšnjo rehabilitacijo.

Stojimo za svojimi strokovnjaki in znanjem

Nudimo kakovostne storitve in ustvarjamo umirjeno atmosfero za zdravljenje in izvajanje rehabilitacije.

 

Zaupajte naši učinkoviti metodi

Več let smo namenili izpopolnjevanju naše metode zdravljenja, kar pomeni, da je ta zares zanesljiva.

Terapevti so prijazni in spoštljivi

Naši terapevti so izredno prijazni in se posvetijo vsaki stranki.

Fizioterapija Novo mesto je brez čakalnih dob in prijetna izkušnja, ki poteka na domu.
Se želite prijaviti na brezplačen fizioterapevtski pregled?

Kje nas najdete?