Fizioterapija na domuGerontologija

Gerontologija je veda, ki proučuje starostnike in njihovo staranje. V neposredni povezavi z gerontologijo je geriatrija, ki proučuje bolezni starejših ljudi.

V našem podjetju je 89 % klientov starejših od 65 let, zato je gerontologija, poleg fizioterapije in rehabilitacije na domu, osnovna veda, s katero se ukvarjamo. Veliko klientov pri nas je starejših tudi od 100 let. Težave starejših se ponavljajo, s tem pa tudi kopičijo naše izkušnje z rehabilitacijo na domu.

Če želite, da k vam na dom pošljemo diplomiranega fizioterapevta, ki bo pri vas opravil brezplačen fizioterapevtski pregled, na katerem vam bo razložil, kako vam lahko pomagamo, pa nas pokličite na 080 858 959 ali pa nam pišite na info@therapia-dom.si Pišete nam lahko tudi preko spletnega obrazca. Kliknite tukaj.

Področja, kjer se izvaja rehabilitacija na domu, so naslednja: fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica, fizioterapija na domu Jesenice.  

 

 

Če želite vedeti, ali in kako vam lahko pomaga fizioterapija na domu, odgovorite na kratka vprašanja:

V Sloveniji je skoraj 20 % prebivalcev starejših od 65 let, ta delež pa naj bi bil z leti vse višji. To v praksi pomeni, da je vsak peti prebivalec Slovenije starejši od 65 let, zato gerontologija in geriatrija postajata vedno pomembnejši vedi.

Najpogostejše težave starejših od 65 let:

 • srčno popuščanje,
 • slabo ravnotežje,
 • vrtoglavice,
 • nepokretnost,
 • obrabe in ostale degenerativne spremembe,
 • zmanjševanje mišične mase,
 • možganska kap,
 • Parkinsonova bolezen,
 • demenca in ostale motnje spomina,
 • poslabšan sluh,
 • poslabšan vid,
 • respiratorne težave,
 • zlom kolka,
 • zlom medenice,
 • poškodba hrbtenice,
 • poškodba rotatorne manšete,
 • bolečine,
 • zatekanje nog,
 • pljučnice,
 • vnetja sečil,
 • preležanine itd.

Fizioterapija na domu je zaradi vseh naštetih in še drugih težav starejših skoraj nujna tako za tiste, ki ste še v dobri kondiciji, kot za tiste, ki ste v zelo slabem fizičnem stanju.

Starostniki, ki ste v dobri kondiciji in brez večjih zdravstvenih težav

Gerontologija proučuje tako zdrave kot bolne starostnike. Če ste še v zelo dobri kondiciji za svoja leta, je fizioterapija na domu za vas pomembna, ker vam mišična masa, kondicija, mišična moč, koordinacija telesa, vzdržljivost itd. padajo že sedaj, a to še ni vidno navzven. Ko bodo te težave vidne navzven, pa bodo za sabo potegnile zgoraj naštete težave. Zato je zelo pomembno, da jih preprečite že sedaj, saj se boste izognili veliko težavam, ki bi vas sicer čakale.

Starostniki, ki že imate težave z bolečinami in pokretnostjo

Če že imate degenerativne spremembe, bolečine, slabo ravnotežje, vrtoglavico ali celo hujše težave, kot so nevrološke bolezni, na primer možganska kap, Parkinsonova bolezen, ali pa če je vaše fizično stanje že tako slabo, da ne morete več hoditi, potem je fizioterapija na domu za vas idealna rešitev.

Ali lahko ljudje dobro okrevajo tudi pri 90 ali 100 letih?

Fizioterapija na domu je za ljudi v tretjem življenjskem obdobju zelo pomembna. V našem podjetju vsak teden obdelamo približno 150 klientov, ki so stari od 70 do 100 let. Če ne bi dosegali dobrih rezultatov pri starostnikih, ne bi mogli najdlje izvajati fizioterapije na domu, in to pri takšni količini klientov. Ker imamo toliko različnih klientov, smo z vsemi mogočimi težavami starostnikov dobro seznanjeni. Hkrati imamo veliko izkušenj tako s klienti, ki imajo samo majhne težave s hojo ali pa tudi teh še nimajo, kot s tistimi, ki imajo zelo veliko težav s hojo ali sploh ne morejo več hoditi. Nekateri imajo težave že 20 ali 30 let, pri drugih so se šele začele. Nekateri imajo kronične bolezni, drugi akutne itd.

Ker smo zaradi potreb fizioterapije na domu razvili svojo metodo, s katero rehabilitiramo ravno težave starejših, pri 97 % klientov dosežemo, da lahko zopet živijo življenje, kakršnega so si želeli. Z drugimi besedami, ne glede na vašo starost lahko rehabilitacija na domu zelo pripomore k vaši fizični kondiciji in dobrem počutju.

Gerontologija in fizioterapija na domu

Pomembno se je zavedati, da sta temelj fizioterapije na domu gerontologija in geriatrija. Naše podjetje je najstarejše podjetje, ki izvaja fizioterapijo na domu pri nas. Razvili smo svojo metodo, s katero izvajamo rehabilitacijo na domu. S to metodo dosegamo odlične rezultate, zato imamo največ klientov, pri katerih izvajamo fizioterapijo na domu v Sloveniji. Posledično imamo največ izkušenj, s katerimi lahko dosežemo najboljše dolgotrajne rezultate.

Več o vaših težavah si lahko preberete na naši spletni strani

Na spletni strani je opisanih veliko bolezni, poškodb in težav, ki so povezane s staranjem. Poiščete lahko opis svoje težave in si v posameznem opisu preberete, kako poteka zdravljenje.

 

 

Če želite vedeti, ali in kako vam lahko pomaga fizioterapija na domu, odgovorite na kratka vprašanja:

Če želite, da k vam na dom pošljemo diplomiranega fizioterapevta, ki bo pri vas opravil brezplačen fizioterapevtski pregled, na katerem vam bo razložil, kako vam lahko pomagamo, pa nas pokličite na 080 858 959 ali pa nam pišite na info@therapia-dom.si Pišete nam lahko tudi preko spletnega obrazca. Kliknite tukaj.

Področja, kjer se izvaja rehabilitacija na domu, so naslednja: fizioterapija na domu Ljubljana, fizioterapija na domu Domžale, fizioterapija na domu Kranj, fizioterapija na domu Radovljica, fizioterapija na domu Jesenice.  

Sorodni članki

Brezplačen pregled + brezplačen darilni bon za vas!

Brezplačen pregled + darilni bon IMATE TEŽAVE S HOJO? FIZIOTERAPIJA, KI POMAGA! Težko hodite? Imate slabo ravnotežje in se zato oprijemate sten ali pripomočkov? Delate zelo kratke korake? Hodite vedno slabše in manj stabilno? Ali pa sploh ne morete več hoditi? 97 ODSTOTKOV USPEŠNIH REHABILITACIJ! Z leti smo v podjetju Therapia d. o. o. ugotovili,

Preberi več »

7 kriterijev za izbiro najboljšega fizioterapevta na domu

7 kriterijev za izbiro najboljšega fizioterapevta na domu Fizioterapija na domu je za kliente, ki se težko vozijo, zelo pomembna veja fizioterapije. Če ste starejši ali močneje fizično prizadeti, bodisi zaradi bolezni ali poškodbe, potem je fizioterapija na domu kot nalašč za vas. Tukaj opisujemo 7 kriterijev, ki so najpomembnejši pri izbiri primernega fizioterapevta. Kriterijev,

Preberi več »

Kakovostna hoja

Hoja. Kako kakovostno hoditi? Hoja je najpogostejša težava naših klientov, zato smo se specializirali za vzpostavljanje hoje tako nepokretnih kot tistih, ki imajo slabo ravnotežje, vrtoglavico, so slabotni, težko prehodijo daljše razdalje, ne morejo hoditi po stopnicah ali klancu, pa bi to radi, ne morejo hoditi brez pomoči, ne morejo vstati, hodijo pa lahko, lahko

Preberi več »

Nepokretnost

Nepokretnost Nepokretnost je velika težava zahodne civilizacije. S staranjem prebivalstva ta problematika postaja vedno bolj pereča. Tudi z razvojem medicine se ta težava samo še poglablja. Bolj kot je medicina razvita, dlje ljudje živijo, saj jim z zdravili zmanjšujejo povišan holesterol, krvi tlak, sladkor v krvi idr. Poleg tega so ljudje pri veliko bolezenskih stanjih,

Preberi več »

Fizioterapija na domu

Fizioterapija na domu Kje izvajamo fizioterapijo na domu? Fizioterapija na domu Ljubljana: Pokrivamo celotno območje Ljubljane, Domžale in vso bližnjo okolico. Če imamo kakšno luknjo, pa lahko pokrijemo tudi Kranj, Radovljico, Bled in Jesenice ter druge vasi blizu avtoceste Ljubljana–Jesenice. Fizioterapija na domu Maribor: Pokrivamo celotno območje Maribora. Kako fizioterapija na domu poteka pri nas?

Preberi več »