FIZIOTERAPIJA NA DOMU

Fizioterapija na domu je zelo pomembna za kliente, ki:

Če imate naštete težave, bi bilo zelo priporočljivo, če bi se pri vas začela izvajati fizioterapija na domu.

Fizioterapija na domu pri nas poteka po naslednjem postopku:

Kje se izvaja naša fizioterapija na domu

Naša fizioterapija na domu se izvaja v naslednjih krajih:

Fizioterapija na domu Maribor pa se izvaja v celotnem Mariboru, včasih jo imamo možnost izvajati tudi v delu okolice Maribora.

Fizioterapija na domu je najpogostejša izbira za naslednje skupine ljudi:

Naša fizioterapija na domu Ljubljana se izvaja v naslednjih krajih:

Da ljudje spadajo v eno ali več zgornjih skupin, imajo najrazličnejše težave in bolezni, ki jih fizioterapija na domu uspešno rešuje:

Klienti skoraj nikoli nimajo le ene težave

Fizioterapija na domu se pri večini klientov izvaja v obdobju, ko imajo več težav, naštetih zgoraj, poleg teh pa še druge, kot so:

Verjetno imate tudi vi več težav, ki jih je potrebno rehabilitirati hkrati ali vsaj paziti, da ko rehabilitiramo eno, ne poslabšamo druge. Zato je zelo pomembno, da pri izbiri diplomiranega fizioterapevta zase v prvi vrsti iščete izkušenega in zanesljivega fizioterapevta oziroma podjetje, ki takšne fizioterapevte ima. Najslabše je, da izberete terapevta, ki se bo učil na vas.

Fizioterapija na domu je tudi pogosta izbira ljudi, ki so v dobri kondiciji in so tudi sorazmerno zdravi. Ti ljudje vedo, da je napočil čas, da začnejo skrbeti za svoje telo. Zaradi tega si želijo svojo formo z leti ohranjati in se, kolikor je le mogoče, izogniti težavam, ki bi jih prinesel čas.

Fizioterapija na domu je zelo koristna za več stvari

Fizioterapija na domu je za večino klientov v prvi vrsti potrebna zaradi izboljšanja fizičnega stanja. Za to obstajajo različne metode. Nekatere spadajo v skupino nevrofizioterapije, druge pa skupino kinezioterapije. Mi smo razvili metodo, po kateri lahko fizično rehabilitiramo tako nevrološke kot vse ostale bolnike.

Poleg fizične rehabilitacije fizioterapija na domu vsebuje tudi naslednja področja fizioterapije:

Fizioterapija na domu in motivacija

Fizioterapija na domu je sestavljena iz dveh velikih delov: vaj in motivacije. Klienti, ki potrebujejo fizično rehabilitacijo, imajo dostikrat veliko različnih in težkih težav, zato pogosto nimajo veliko volje in upanja, da se bo njihovo zdravstveno stanje bistveno izboljšalo. Fizioterapija na domu je zato področje, kjer mora biti dober fizioterapevt poleg tega, da je dober strokovnjak za vse naštete bolezni in poškodbe ter tudi področja fizioterapije, tudi dober motivator. Če fizioterapevt svojega klienta ne zna motivirati, mu nobeno znanje fizioterapije ne pomaga, saj ga klient ne bo sprejel, ne bo mu verjel, da se lahko rehabilitira, zato bo klient izgubil vse možnosti, da bi se lahko rehabilitiral in s tem živel veliko bolj kakovostno.

Kje se izvaja fizioterapija na domu

Fizoterapija na domu se izvaja:

Fizioterapija na domu in sistem dela

Fizioterapija na domu je zelo učinkovita, če ima terapevt učinkovito metodo, po kateri izvaja fizioterapijo. Kaj to pomeni? Večina fizioterapevtov fizioterapijo na domu izvaja na način, da daje klientu različne vaje, čez čas pa povečuje njihovo težavnost, kar pa velikokrat predstavlja težavo. Zakaj? Težava je v tem, da je vaj, ki jih fizioterapevt lahko izvaja, vsaj milijon. Uporabljajo se za različne namene. Nekatere krepijo določene mišice, z drugimi pridobivate kondicijo, s tretjimi se učite gibov itd. Če fizioterapevt meni, da se fizioterapija na domu izvaja na takšen način, ste odvisni od tega, katere vaje vam bo dal, v kakšnem zaporedju, v kakšni količini ponovitev in težavnosti izvedbe določene vaje itd. Takšnim fizioterapevtom gre po navadi pri nekaterih klientih zelo dobro, pri drugih slabo. Pri istem klientu včasih zadenejo boljše vaje in jim gre dobro, drugič pa izberejo napačne korake rehabilitacije in napredka ni več. Na takšen način je uspešnost rehabilitacije precej odvisna tudi od sreče.

Fizioterapija na domu in uspešna metoda

Pomembno je, da ima fizioterapevt metodo, ki deluje. Na takšen način točno ve, katere vaje vas mora naučiti, v kakšnem vrstnem redu in koliko ponovitev je treba narediti pri posamezni vaji. Tisti fizioterapevti, ki imajo takšno metodo, bodo z najmanjšo količino vaj dosegli najhitrejši in najboljši napredek.

Metod, ki so primerne za takšno rehabilitacijo na domu, praktično ni. Tiste, ki so, so namenjene le ozki skupini bolnikov, na primer bolnikom po možganski kapi itd. Fizioterapija na domu pa se izvaja pri bolnikih, ki imajo velikokrat več diagnoz hkrati: možganska kap, obraba sklepov, popuščanje srca itn. Poleg tega fizioterapijo na domu ne izvajamo v prilagojenih ambulantah. V fizioterapiji na domu največkrat nimamo možnosti uporabljati vseh aparatur, ki so na voljo v rehabilitacijskih centrih, največkrat pa nimamo niti idealnega stimulativnega terapevtskega okolja. Vse to so slabosti, ki jih s kakovostno dobro delujočo metodo diplomiran fizioterapevt lahko obrne sebi v prid. V našem podjetju smo za to razvili lastno fizioterapevtsko metodo. Da smo jo lahko razvili, pa smo potrebovali deset let trdega dela v fizioterapiji na svojih klientih. Ves čas pa smo morali intenzivno preučevati tudi znanstvene članke. Na takšen način smo dosegli raven in s tem rezultate, ki jih dosegajo naši fizioterapevti danes.

Upad klientovega fizičnega stanja

Fizioterapija na domu je zelo pomembna veja fizioterapije. Na domu lahko zelo učinkovito rehabilitiramo skoraj vse vrste diagnoz, če se fizioterapija izvaja po pravilnih korakih. Veliko klientov, ki se odločijo za fizioterapijo na domu je daleč od svoje najboljše forme, bodisi zaradi let ali pa zaradi poškodb in bolezni. Ta padec v njihovem zdravstvenem stanju v 80 odstotkih ni nastal čez noč. Ko se pogovarjamo s klienti na brezplačnem fizioterapevtskem pregledu, ki ga vedno opravimo pred začetkom fizioterapije, ugotovimo, da je bil klient pred dvajsetimi leti v veliko boljši formi in tudi pred desetimi leti. Potem pa se je zgodila poškodba ali bolezen in človek od takrat pa do danes fizično nazaduje. Nekateri počasi upadajo do točke, ko ne morejo več skrbeti sami zase. Spet drugi doživijo neljubi dogodek (padec, zlom, možgansko kap itd.). Ta dogodek njihovo fizično stanje hitro zelo poslabša. Obe skupini sta zelo tipični skupini ljudi, ki se odločita, da se bo pri njih izvajala fizioterapija na domu. Ne glede na to, kaj je vzrok, je pomembno vedeti, da je ta v večini primerov posredno ali neposredno nastajal leta, če ne desetletja, zato rehabilitacija največkrat traja dlje časa.

Fizioterapija na domu in rehabilitacija

Za rehabilitacijo je potrebno klienta po korakih temeljito rehabilitirati. Pri večini se napredek vidi že takoj ali zelo hitro, a je po navadi, da dosežemo maksimalno rehabilitacijo, potrebnega več časa. Naša metoda za fizioterapijo na domu omogoča, da nam za optimalno rehabilitacijo ni potrebno biti vsak dan pri klientu. Na prvem brezplačnem pregledu se dogovorimo, kako pogosto bomo prišli do njega. Ker imamo svojo zelo učinkovito metodo, lahko klienta rehabilitiramo po zanj optimalnih korakih, tudi če pri njem nismo zelo pogosto. Metoda nam omogoča, da ga naučimo vse, v pravem zaporedju in v pravi količini. Zaradi metode ničesar ne pozabimo in zato lahko dosežemo nadpovprečno dobre rezultate, tudi če smo pri klientu redkeje. Fizioterapija na domu je zaradi manj obiskov tudi cenejša. Nekateri se zato odločijo za manj pogoste terapije, drugi pa imajo vseeno raje pogostejšo fizično prisotnost fizioterapevta. Kar nam seveda ni težko zagotoviti.

Če vas zanima fizioterapija na domu, si želite brezplačen pregled ali imate kakšno vprašanje, kliknite na okence pod tem besedilom.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA NA DOMU