ONLINE FIZIOTERAPIJA

V času krize zaradi koronavirusa je online fizioterapija trenutno edina možnost za rehabilitacijo. Preko spleta vam nudimo brezplačen pregled, kjer ocenimo ali vam lahko pomagamo. V večini primerov je to mogoče, zato na pregledu postavimo načrt fizioterapevtske rehabilitacije.  

Pogoj je torej, da imate težavo, ki jo odpravljamo, ter da imate internetno povezavo, pametni telefon ali računalnik, ki vam ga lahko za čas fizioterapije (60 minut na obravnavo na teden) posodijo tudi vaši otroci ali vnuki. Slednji lahko pri fizioterapiji tudi sodelujejo.

 

Če želite izvedeti več o online fizioterapiji, nas pokičite na brezplačno telefonsko številko 080 44 66 ali pa nam pišite na info@therapia-dom.si. 

Pri katerih boleznih in težavah pomaga online fizioterapija?

Online fizioterapija pomaga: 

Z leti dela smo si v podjetju Therapia, d. o. o. nabrali veliko izkušenj, da lahko dvignemo kakovost življenja in samostojnost svojih strank, čeprav je njihova povprečna starost od 70 do 100 let. Hkrati pa preprečimo najhujše, kar bi sledilo, če bi bolnik še nazadoval in obležal − preležanine, pljučnice, depresijo, odvisnost od drugih ali celo smrt. Pri zgoraj naštetih težavah vam v času koronavirusa lahko pomaga fizioterapija na daljavo oziroma online fizioterapija, ki jo izvajamo fizioterapevti podjetja Therapia, d. o. o. Z nami lahko preko pametnega telefona, tablice ali prenosnega računalnika vzpostavite povezavo direktno od doma. Preko spletne kamere je možno opraviti natančen pregled, prav tako pa se tako lahko izvaja online fizioterapija.

Kako poteka online fizioterapija?

Online fizioterapija je spletna fizioterapevtska storitev, ki ljudem kjer koli v Sloveniji omogoča dostop do strokovnjakov s področja fizioterapije in rehabilitacije.

Dandanes lahko zaradi visoke hitrosti povezav in spletne kamere uspešno in učinkovito ocenimo in vodimo rehabilitacijo na daljavo, zaradi česar se lahko na domu izvaja tudi online fizioterapija.

Mnogo stanj, ki jih običajno obravnavajo v fizioterapevtski ambulanti, je zdaj mogoče rehabilitirati s pomočjo sodobne tehnologije na daljavo, torej lahko online fizioterapija v veliki meri nadomesti fizioterapevtsko obravnavo v živo. Številni zdravstveni delavci vključujejo online rehabilitacijo oziroma rehabilitacijo na daljavo v svojo prakso; od splošnih zdravnikov do psihologov, dietetikov v zadnjih letih pa tudi fizioterapevtov, ki spoznavajo, da ima online fizioterapija številne koristi!

Koraki:

 1. Klient, ki bi rad imel online fizioterapijo, si prijavi preko obrazca na strani, preko maila ali telefonske številke. Če ne veste, ali je online fizioterapija primerna za vas, nas pokličite ali napišite mail in vam bomo svetovali.
 2. Po prijavi, nam klient sporoči tudi svoje zdravstvene težave, ki jih ima.
 3. Največkrat še isti dan klient prejme klic diplomiranega fizioterapevta, ki ga bo prevzel. Z njim se dogovori za dan in uro brezplačnega pregleda, ki ga opravita v video obliki. Zato se dogovorita tudi, na kakšen način in preko katerega kanala se bosta slišala (Skype, Hangouts, What’s up, Duo, video klic…). Fizioterapevt poda tudi vsa navodila; katero dokumentacijo pripraviti, kako se obleči za vadbo, v kateri sobi je najboljše, da imate pregled…
 4. Če pri pregledu ugotovita, da nimate dobre povezave, bosta tekom pregleda rešila tudi to zadevo. Če sami ne znate opravljati z video klici, naj vam zaupamo, da ¾ naših klientov prav tako tega ne obvlada. Zato si največkrat poiščejo pomoč pri svojih otrocih in vnukih. Slednji jim za 30 minut pri pregledu in 60 minut pri vsaki fizioterapiji, vzpostavijo video povezavo. Velikokrat so otroci oz. vnuki v tem času tudi prisotni med fizioterapijo. Kar je zaželeno, saj si več glav zapomni več stvari. Slednje pa večinoma ni pogoj za kakovostno izvedeno fizioterapijo.
 5. Na pregledu boste s fizioterapevtom pregledali vašo zdravstveno dokumentacijo. Fizioterapevt vam bo postavil nekaj vprašanj in z vami opravil določena testiranja.
 6. Če se med pregledom izkaže, da ta način fizioterapije, ne bo primeren za vas, zato ne plačate nič, saj je pregled brezplačen in neobvezujoč. Če le lahko, vas v tem primeru napotimo na primeren naslov. 
 7. Če med pregledom ugotovimo, da vam z online fizioterapijo, lahko pomagamo pa se boste s svojim diplomiranim fizioterapevtom dogovorili za dan in uro prve fizioterapije.
 8. Na koncu pregleda vam poda vaš fizioterapevt natančna navodila, kako se pripraviti za fizioterapijo in kako bo ta približno izgledala.
 9. Pri nas vas skozi celoten potek rehabilitacije vodi isti fizioterapevt, kar pomeni, da bo z vašim napredkom in stanjem, zelo dobro seznanjen.
 10. Naše fizioterapije so, zaradi vseh naših izkušenj pri tehabilitaciji klientov v njihovem okolju, popolnoma prilagojene posamezniku. Najdle v Sloveniji izvajamo fizioterapijo na domu na podobnih klientih, ko ste tudi vi, zato imamo s takšnimi klienti ogromno izkušenj. Prav tako smo za težave, ki jih opravljamo, razvili povsem svojo metodo, saj imamo lahko tako veliko boljše rezultate od konkurence.
 11. Za vsako fizioterapevtsko obravnavo vam bomo poslali vse vaje, ki jih morate izvajati sami v času med fizioterapijami. Vse vaje vas bomo v času fizioterapije tudi naučili izvajati. Vaje so v fotografiji in tekstu predstavljene v PDF formatu.
 12. Dobili boste telefonsko številko do vašega fizioterapevta, ki vam bo na voljo, ko boste imeli kakršnokoli težavo.
 13. V času izvajanja online fizioterapije, boste tako imeli postavljeno tudi fizioterapevtsko diagnozo in izdelan rehabilitacijski program, katerega boste lahko po končani obravnavi obdržali in izvajali naprej.
 14. Vse skupaj ima na rehabilitacijo klientov zelo pozitiven učinek, zato so ljudje z našo online fizioterapijo zelo zadovoljni.

To je pogosta težava naših klientov, saj so v veliki meri starejši, včasih pa tudi dementni, depresivni, slabovidni, slabo slišijo in podobno. V takšnih primerih težave največkrat rešimo tako, da je ob osebi, ki potrebuje našo pomoč, še nekdo, ki ima pametni telefon, tablico ali računalnik. Na tak način se online fizioterapija z lahkoto izvaja. Če tudi to ni mogoče, včasih obravnavo izvedemo le preko telefona, potem pa pošljemo celoten program rehabilitacije preko navadne pošte. Po prejetju se zopet slišimo po telefonu in gremo skupaj čez celoten program oziroma del programa, ki je takrat na vrsti.

Kdo smo?

Kako učinkovita je online fizioterapija?

V nadaljevanju je to, kako učinkovita je online fizioterapija, razloženo veliko podrobneje. Fizioterapija na daljavo je lahko enako učinkovita kot fizioterapija v živo. Fizioterapija je znanstvena veda, zato obstaja tudi veliko znanstvenih dokazov o tem, kako učinkovita je online fizioterapija. Mnogo stanj, ki jih običajno obravnavajo v fizioterapevtski ambulanti, je zdaj mogoče rehabilitirati s pomočjo sodobne tehnologije na daljavo, torej lahko online fizioterapija v veliki mere nadomesti fizioterapevtsko obravnavo v živo. Številni zdravstveni delavci vključujejo online rehabilitacijo oziroma rehabilitacijo na daljavo v svojo prakso; od splošnih zdravnikov do psihologov, dietetikov v zadnjih letih pa tudi fizioterapevtov, ki spoznavajo, da ima online fizioterapija številne koristi! Različne študije dokazujejo, da je online fizioterapija enako učinkovita kot klasična fizioterapija. Več o študijah si lahko preberete tukaj.

Kako se prijaviti na online fizioterapijo?

Če niste prepričani, ali bi bila online fizioterapija primerna za vas, pokličite na brezplačno številko 080 44 66. Po telefonu nam boste lahko razložili vašo situacijo, mi pa vam bomo lahko povedali, če bi vam online fizioterapija lahko pomagala.

Na splošno pa velja, da je online fizioterapija primerna in izjemno koristna za večino poškodb in bolezni. Če za vas online fizioterapija ne bo primerna, vam bomo to že pred pregledom, najkasneje pa po njem, tudi povedali in vam vrnili celotno morebiti že plačano kupnino.

Na online fizioterapijo se lahko prijavite TUKAJ.  Izpolnite kratek vprašalnik in oddajte prijavo. Naročite se lahko tudi preko telefona ali elektornskega naslova: info@therapia-dom.si. Po naročilu vam bomo dodelili najprimernejšega fizioterapevta, ki vas bo v najkrajšem možnem času poklical, da se dogovorita za dan in uro prvega pregleda, ter o tem, kako bo potekala online fizioterapija. Dali vam bomo tudi navodila za pripravo na pregled ter vam pojasnil vse podrobnosti, ki vas zanimajo.

Koristi za pacienta so:

Pogosta vprašanja

Kako lahko opravite oceno težav, ne da bi nas osebno videli?

Online fizioterapija poteka na podlagi strokovne ocene fizioterapevta. Ocenjevanje človeka je zahteven proces. Fizioterapevti se veliko usposabljajo v tej pomembni veščini. Obstajajo številne študije, ki poročajo o natančnosti in zadovoljstvu klientov glede ocene in diagnoze fizioterapevta. Ocenjevanje je sestavljeno iz pregleda zdravstvene dokumentacije, pogovora in določenih fizičnih testov. Uporaba spletnih kamer terapevtu omogoča, da človeka vidi in oceni tudi na daljavo. Nekaterih testov seveda ni mogoče izvesti, večino ključnih pa lahko. Obstaja več študij, ki so primerjale natančnost spletnih in osebnih ocen glede bolečin v križu, možganske kapi, multiple skleroze, ramenskih stanj, poškodb gležnja, motenj spodnjih okončin in po popolni zamenjavi kolena, vse pa so pokazale odlično (statistično pomembno) povezanost.

Kako lahko zdravite brez fizičnega kontakt?

V 11 letih delovanja kot fizioterapevti na domu smo razvili svojo lastno metodo, s katero klienta rehabilitiramo po podobni poti, kot poteka učenje hoje pri dojenčkih. Da to dosežemo, v večini primerov ne potrebujemo stika s klientom. Klient izvaja vaje samostojno pod strokovnim vodstvom fizioterapevta, za kar fizioterapevtu ni treba biti fizično prisoten. Naša metoda je zelo uspešna, saj 97 % klientov, ki jih prevzamemo, postavimo nazaj na noge oziroma izboljšamo njihove stanje do optimuma. V vmesnem času smo metodo že večkrat preizkusili tudi preko spleta, saj je imelo veliko naših klientov kužne bolezni, zaradi katerih nismo mogli do njih, ali pa so živeli na lokaciji, ki je nismo pokrivali. V omenjenih primerih smo mnogokrat uporabili online fizioterapevtsko rehabilitacijo. Online fizioterapija se je izkazala za enako uspešno kot v ostalih primerih, ko smo bili pri klientu fizično prisotni.

Ali potrebujem napotnico svojega zdravnika?

Fizioterapevti zelo tesno sodelujemo z zdravniki in ostalimi zdravstvenimi delavci, saj ti kliente pogosto napotijo ​​do nas. Kljub temu pa za naše obravnave napotnica ni potrebna. Prav tako pa v Sloveniji zdravstveno zavarovanje ti dve vrsti fizioterapije še ne krije.

Ali poteka online fizioterapija tudi na koncesijo?

Slovenska zakonodaja na delovni nalog zaenkrat žal dopušča le ambulantno fizioterapijo.

Ali lahko koristim online fizioterapijo, če živim izven Slovenije?

Seveda, online fizioterapija se lahko izvaja od koderkoli. Kontaktirajte nas in se bomo dogovorili o vsem, kar vas zanima.

Online fizioterapija, ki ustreza vašim potrebam

Zavedamo se, da je vsak človek drugačen, vsaka poškodba je različna in okoliščine vsake osebe so različne. Nekateri imate težave z ravnotežjem in hojo le v zadnjem času, drugi mogoče že leta ali desetletja. Nekateri želite le preprečiti poslabšanje, spet drugi pa si želite čim bolj napredovati. Zato smo naše pakete zasnovali tako, da ustrezajo različnim potrebam. Tako bo online fizioterapija potekala v skladu z vašimi potrebami in cilji. Če ne veste, ali bi bila online fizioterapija ustrezna rešitev za vas in kateri paket izbrati, nas lahko pokličete na telefonsko številko 080 44 66 ali nam pišete na mail info@therapia-dom.si. Če imate zelo specifičen primer, nam to tudi sporočite in paket bomo prilagodili vašim potrebam. Potrudili se bomo, da bo online fizioterapija potekala tako, da bodo učinki kmalu vidni.

Online fizioterapija, ki prepreči upadanje fizične moči

Večina ljudi se v času izolacije zaradi koronavirusa giba manj, manj tudi fizično delajo, vse to pa botruje k fizičnemu propadanju in zmanjševanju kakovosti življenja. Online fizioterapija vam omogoča, da v tem času fizično napredujete, izboljšate svojo hojo in ravnotežje, da boste, ko bo konec prepovedi, lahko živeli kar se da kakovostno. Vse to lahko počnete pod nadzorom diplomiranega fizioterapevta iz podjetja Therapia, d. o. o., ki je največje in najbolj uspešno na področju fizioterapije na domu, zato bo online fizioterapija pod njihovim vodstvom gotovo uspešna!

Prijava na online fizioterapijo!

Če se želite prijaviti na online fizioterapijo ali želite izvedeti več o naših storitvah, izpolnite spodnji obrazec:


  Imam slabo ravnotežjeNe morem več hoditiOstalo