Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Online fizioterapija omogoča terapevtsko obravnavo na daljavo, saj poteka preko računalnika ali pametnega telefona. Tako lahko online fizioterapija poteka v domačem okolju, ki ga je pacient vajen in v katerem se dobro počuti. Z njo lahko poskrbimo za rehabilitacijo brez nevarnosti okužbe tudi v času koronavirusa, pri čemer tako raziskave kot naše izkušnje dokazujejo, da lahko online fizioterapija zelo pripomore k izboljšanju stanja.

Online fizioterapija je enako uspešna kot klasična fizioterapija

 

Raziskave kažejo, da je fizioterapija na daljavo lahko enako uspešna kot klasična fizioterapija, torej je z njo mogoče doseči rehabilitacijo po poškodbi, kapi itd. To je še posebej pomembno v času koronavirusa, ko klasične terapije marsikdaj ni možno nemoteno izvajati, medtem ko se lahko fizioterapija preko računalnika izvaja kadarkoli in kjerkoli.

 

V tem obdobju zato online fizioterapija predstavlja odlično rešitev, ki je primerna praktično za vsakogar. Pri tem je pomembno:

 • da terapijo izvaja diplomirani fizioterapevt s čim več izkušnjami,
 • da je metoda prilagojena delu na daljavo,
 • da je terapija oblikovana po meri klienta in prilagojena njegovim zdravstvenim težavam.

 

Če je zadoščeno vsem zgoraj navedenim kriterijem, lahko online fizioterapija poskrbi za rehabilitacijo v enaki meri kot klasična fizioterapija v ambulanti. V primeru, da klasične terapije zaradi epidemije ali drugih razlogov ni mogoče izvajati ali dostopati do nje, pa je nujna vsaj online fizioterapija. Neodpustno je namreč, da nekdo, ki potrebuje terapijo, te ne dobi, saj se z vsakim dnem, ko ne izvaja ustreznih vaj, njegovo stanje slabša, fizična moč peša, sklepi postajajo vedno manj gibljiv itd. Zaradi tega je zelo pomembno, da se s fizioterapijo začne čim prej, ne glede na to, ali bo ta potekala v ambulanti, na domu ali preko računalnika. Online fizioterapija pa ima pri tem pomembno prednost, saj se jo lahko začne izvajati takoj – torej takrat, ko jo potrebujete.

Online fizioterapija – najbolj enostaven način, da pridete do terapije

Po različnih poškodbah ali možganski kapi je nujna rehabilitacija, ki vključuje tudi fizioterapijo. Fizioterapevti s svojim znanjem sodelujejo tudi pri izboljšanju simptomov različnih bolezni ter nudijo ustrezno terapijo številnim posameznikom, ki se soočajo z takšnimi ali drugačnimi zdravstvenimi težavami.

Žal pa so za naš zdravstveni sistem značilne dolge čakalne dobe, zato marsikdo čaka kar nekaj časa, da pride na vrsto za terapijo, čeprav bi slednjo potrebovali takoj. Prav to pa omogoča online fizioterapija, ki se lahko začne še isti dan, ko pacient pride iz bolnišnice – torej takrat, ko potrebuje pomoč izkušenega fizioterapevta, ki z nasveti lahko ustrezno pomaga tudi svojcem.

 

Online fizioterapija omogoča kakovostno rehabilitacijo na daljavo, pri čemer odpadejo vse organizacijske težave – kako pacienta peljati na terapijo, kako mu pomagati do avta in iz njega itd. Za nekoga, ki je poškodovan, ima zdravstvene težave, okreva po možganski kapi ali operaciji, vsak odhod od doma predstavlja stres. Fizioterapija na daljavo takim pacientom omogoči, da rehabilitacijo izvajajo v domačem okolju, v spremstvu svojcev, zaradi česar se med terapijo veliko bolje počutijo in pri njej tudi raje sodelujejo.

online fizioterapija

Kakšne prednosti ima online fizioterapija?

Demenca

Kakšne prednosti ima online fizioterapija?

Online fizioterapija ima številne prednosti:

 • izvajati se lahko začne takoj,
 • je dostopna praktično vsakomur,
 • poteka na daljavo, zaradi česar ni treba organizirati vožnje, spremstva itd.,
 • omogoča rehabilitacijo na domu,
 • z njo prihranite veliko časa,
 • poteka takrat, ko to pacientu ustreza,
 • lahko je enako učinkovita kot klasična fizioterapija,
 • lahko se jo izvaja tudi v času epidemije koronavirusa,
 • vodi jo diplomirani fizioterapevt z izkušnjami,
 • fizioterapevt izdela program vaj za vsakega klienta posebej,
 • je popolnoma prilagojena posamezniku in njegovim zdravstvenim težavam.

 

Kako poteka online fizioterapija?

 

Online fizioterapija poteka podobno kot klasična fizioterapija, le da se izvaja na daljavo. To pomeni, da fizioterapevt ni v istem prostoru kot pacient, vendar pa je z njim povezan preko interneta oziroma računalnika ali pametnega telefona. Online fizioterapija torej poteka preko video klica, ki omogoča, da fizioterapevt in klient vidita drug drugega ter nemoteno komunicirata. Tako lahko fizioterapevt na daljavo:

 

 • oceni posameznikovo stanje in težave, ki zahtevajo terapevtsko obravnavo,
 • pripravi ustrezne vaje za rehabilitacijo,
 • usmerja klienta in mu svetuje glede izvajanja vaj,
 • klienta motivira za izvajanje vaj in ga uči večje samostojnosti,
 • po potrebi tudi kaj dodatno razloži ali pokaže,
 • se pogovori s svojci in jim da ustrezne napotke,
 • klientu pokaže vaje, ki jih v domačem okolju lahko izvaja sam ali s pomočjo svojcev.

 

Običajno online fizioterapija poteka enkrat tedensko, po eno uro, možno pa se je dogovoriti tudi drugače – v našem podjetju Therapia, d. o. o., se bomo vsekakor potrudili za to, bo online fizioterapija čim bolj prilagojena vašim potrebam.

Kako uspešno rehabilitacijo lahko omogoči online fizioterapija?

Kako uspešna bo rehabilitacija, je odvisno od številnih dejavnikov, predvsem pa od tega, za kakšno težavo gre. Na prvem brezplačnem srečanju zato fizioterapevt preuči vse izvide, na daljavo pregleda klienta ter oceni, ali bi mu lahko online fizioterapija uspešno pomagala pri zdravstvenih težavah, s katerimi se sooča. Online fizioterapija lahko poskrbi za uspešno rehabilitacijo pri naslednjih težavah:

Polinevropatija
Otežena hoja
Možganska kap
Multipla skleroza
Parkinsonova bolezen
Težave z ravnotežjem
Mišična distrofija
Amiotrofična lateralna skleroza
Upadanje fizične moči zaradi starostne opešanosti
Rehabilitacija po različnih poškodbah
Rehabilitacija po operacijah
In pa še mnogo drugih razlogov

Fizioterapija preko računalnika ali pametnega telefona

 

Naši klienti pogosto niso vešči uporabe računalnika, pametnega telefona ali video klicev, preko katerih poteka online fizioterapija. Vendar to ne predstavlja nobenega problema, saj so običajno na terapiji prisotni tudi svojci, ki lahko pomagajo pri vzpostavitvi video klica. Pomembno je le, da sta na voljo računalnik ali pametni telefon ter internetna povezava, vse ostale napotke pa vam bo posredoval fizioterapevt, s katerim boste na vezi. Pomagal vam bo pri vzpostavitvi video klica ter poskrbel za to, da bo lahko online fizioterapija nemoteno potekala brez tehničnih težav.

Ne glede na to, kakšne so vaše zdravstvene težave ali težave vaših svojcev, je možno poskrbeti za izboljšanje stanja. Pri tem pa vam lahko pomaga tudi online fizioterapija, ki predstavlja zelo dobro in preizkušeno metodo v ta namen.

Vedno smo vam na voljo za morebitna vprašanja. Rade volje vam pomagamo in se prilagajamo vašim potrebam.

Najdete nas na naslednjih lokacijah: