Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Fizioterapija Celje se izvaja na območju celotnega Celja na domovih naših klientov. V Ljubljani imamo sedež podjetja, vendar pa tam ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. Prednost za kliente je, da jim ni potrebno hoditi od doma, saj mi pridemo do njih. Tako lahko fizioterapijo na domu opravljamo po veliko krajih v Sloveniji med drugim tudi v Celju.

 

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Celje, ki poteka na domu, opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih?

Smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja le fizioterapijo na domu, posledično imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Naš fizioterapevt na tak način ne potrebuje izvajati fizioterapije v vseh krajih. Tako se terapevti manj vozijo, saj vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost. Posledično h klientom ne zamujamo. Ena naših najpomembnejših vrlin je točnost.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Celje, so:

fizioterapija Celje

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Celje, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

V Sloveniji smo začetniki fizioterapije na domu. V Sloveniji ni bilo primernih metod razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo se odločili razviti svojo metodo za fizioterapijo na domu. Z metodo dosegamo imenitne rezultate. Ti rezultati pa so glavni razlog, da se danes večina ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Celje, razvilo svojo enkratno metodo?

Naša glavna dejavnost je rehabilitacija na domu klientov. Osredotočamo se le na izvajanje rehabilitacije na domu. Naši klienti imajo težave s/z: težave s slabim ravnotežjem, težave s hojo, težave s fizično oslabelostjo, težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo, težave z nepokretnostjo. Z zgoraj naštetimi težavami imajo težave tudi novorojenčki do trenutka, ko dobro shodijo. Izhodišče za razvoj naše metode je bila torej evolucija razvoja človeške hoje. Vsak otrok, ki se normalno razvija po razvojnih stopnjah, shodi. Takšen razvoj je za ljudi oblikovala evolucija. Svojo tehniko prenosa vzorca razvoja dojenčka na rehabilitacijo starostnika smo deset let izpopolnjevali na ogromno klientih. Na tak način smo dosegli raven in rezultate, kot jih imamo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija Celje izvaja po tej metodi?

Seveda! Vsi naši diplomirani fizioterapevtje se morajo, pred prevzemom klientov, naučiti tudi našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Celje. Vsak diplomiran fizioterapevt ima tudi mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt in mentor imata tedenska srečanja, kjer se pogovorita o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa mu svetuje kako naprej. Tako zagotavljamo optimalno kakovost rehabilitacije pri vsakem klientu. Naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Metodo še vedno razvijamo preko izkušenj naših fizioterapevtov, zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Celje, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Naši fizioterapevti imajo omejeno število klientov in omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Vsi skupaj pa izvajamo fizioterapijo na domu z neomejenim številom klientov. Na tak način pridobimo neomejeno izkušenj iz različnih primerov. To je velika prednost za posameznega klienta, ki je rehabilitiran pri nas, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Klient z zapleteno diagnozo za našega fizioterapevta ni težava, saj smo zagotovo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih že uspešno rehabilitirali. Zato imamo znanje, kako se primera lotiti. Samo en terapevt ne more imeti takega števila primerov in izkušenj.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija Celje, večino časa nimamo čakalnih dob?

Veliko fizioterapevtskih podjetij, ki delujejo v ambulanti, ima čakalne dobe. V ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Posledično lahko hitro nastanejo čakalne vrste. Fizioterapija na domu na drugi strani pa ni omejena s prostorom. Ob povečanju obsega del vedno le zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Prednost je v tem, da nimamo omejitev pri zaposlovanju, saj nismo omejeni s prostorom in s številom terapevtov, ki lahko delajo za nas. Z večanjem števila klientov, se sorazmerno veča število naših fizioterapevtov. S tem pa tudi izkušenj, kar je za naše kliente velika prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki delajo v ambulanti, in tudi tistimi, ki sami izvajajo fizioterapijo na domu.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Celje, vsepovsod izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled pri nas ni plačljiv, saj smo strokovnjaki, ki izvajamo fizioterapijo in rehabilitacijo na domu. Klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, želimo podati objektivno oceno, o tem kako mu bomo pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn. Posledično ga moramo obiskati in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah ter preučiti zdravstveno dokumentacijo klienta. Le tako lahko kasneje dosežemo cilj, ki si ga s klientom na pregledu zastavimo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to površno in nestrokovno. Za pregled prav tako ne računamo, saj to po našem mnenju ni primerno, ker fizioterapije še nismo začeli izvajati.

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Celje?

Da podamo čim bolj natančne in zanesljive informacije o poteku morebitne rehabilitacije na domu, opravimo brezplačen fizioterapevtski pregled. Podobno kot to stori zdravnik s preiskavo pred operacijo. Šele ko ima zdravnik podatke iz preiskav in se z vami temeljito pogovori in natančno razloži, kako bo operacija potekala. Šele takrat se za operacijo dokončno odločite. Pri nas je zelo podobno. Ko klient pridobi vse informacije, se na podlagi dejstev odloči ali bo pričel z rehabilitacijo na domu. Naš fizioterapevtski pregled je prav tako neobvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Dolgoletna izkušenost

Naše poslanstvo je, vrniti vitalnosti svojim klientom.

Kakovostna obravnava

Naj vaše okrevanje poteka v prijetnem okolju, kjer bodo terapevti poskrbeli za vašo dobrobit.

Vsestranska metoda

Naša metoda je zares zanesljiva in preizkušena na več kot 1000 pacientih.

Izkušeni terapevti

Znanje je naša moč, zato veliko truda in denarja vlagamo v izobraževanje zaposlenih.

Fizioterapija Celje vključuje izredno učinkovito metodo rehabilitacije
Brezplačen fizioterapevtski je odlična priložnost za preizkus vaše fizične forme po bolezni/poškodbi

Kje nas najdete?

Pogosta vprašanja in odgovori

Katera mesta pokrivate v Celjski regiji?

Pokrivamo: Celje, Žalec, Polzelo, Prebold, Braslovče, Velenje in Šoštanj. Včasih kakšno mesto še dodamo, zato lahko vsa aktualna mesta najdete na zemljevidu na dnu podstrani: https://therapia-dom.si/o-nas/

Lahko izvajate fizioterapijo na domu tudi popoldan?

Za nas dela več fizioterapevtov. Nekateri delajo dopoldan drugi tudi popoldan. Zato je najbolje, da nas kontaktirate na 080 44 66, nam poveste, kje živite, da lahko vprašamo vse naše terapevte, ki pokrivajo vašo lokacijo, če vas lahko prevzamejo tudi popoldan.

Izvajate fizioterapijo na domu tudi med vikendi?

Odgovor na to vprašanje je enak prejšnjemu odgovoru.

Katere težave so najpogostejše pri vaših klientih?

Vse nevrološke bolezni (Parkinsonova bolezen, možganska kap, polinevropatija, ALS...), vse revmatološke BOLEZNI (revmatoidni artritis), vse degenerativne bolezni (obrabe sklepov, sesedanje vretenc...), vse starostna obolenja (slaba moč, slabo ravnotežje, slaba koordinacija...).

Kako hitro lahko pridem na vrsto pri vas?

Če je le fizično mogoče, se trudimo, da nimamo čakalnih dob. Pri nas nismo omejeni s prostorom, zato ves čas zaposlujemo nove fizioterapevte in tako skrbimo, da večinoma nimamo čakalnih dob.