Fizioterapija, nevrofizioterapija in kinezioterapija – Therapia


FIZIOTERAPIJA NA DOMU
CELJE

Fizioterapija na domu Celje Therapia, d. o. o.

V Ljubljani imamo sedež podjetja, vendar pa tam ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. Prednost za kliente je, da jim ni potrebno hoditi od doma, saj mi pridemo do njih. Tako lahko fizioterapijo na domu opravljamo po veliko krajih v Sloveniji med drugim tudi v Celju.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih

Smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja le fizioterapijo na domu, posledično imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Naš fizioterapevt na tak način ne potrebuje izvajati fizioterapije v vseh krajih. Tako se terapevti manj vozijo, saj vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost. Posledično h klientom ne zamujamo. Ena naših najpomembnejših vrlin je točnost.

V našem podjetju se izvajajo:

Najpogostejše težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija na domu Celje so:

 • možganska kap,
 • multipla skleroza,
 • Parkinsonova bolezen,
 • Huntingtonova bolezen,
 • mišična distrofija,
 • revmatična obolenja,
 • amiotrofična lateralna skleroza ALS,
 • slabo ravnotežje,
 • vrtoglavica,
 • visoka starost,
 • strah pred padcem,
 • oslabelost,
 • nepokretnost,
 • poškodbe in zlomi,
 • bolečina,
 • obraba sklepov,
 • degenerativne spremembe na hrbtenici,
 • metabolna obolenja,
 • kronične obstruktivne pljučne bolezni,
 • srčno-žilna obolenja,
 • onkološko stanje,
 • demenca,
 • paraplegija,
 • tetraplegija itd.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, zaposlenih toliko fizioterapevtov

V Sloveniji smo začetniki fizioterapije na domu. V Sloveniji ni bilo primernih metod razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo se odločili razviti svojo metodo za fizioterapijo na domu. Z metodo dosegamo imenitne rezultate. Ti rezultati pa so glavni razlog, da se danes večina ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, razvilo svojo enkratno metodo

Naša glavna dejavnost je rehabilitacija na domu klientov. Osredotočamo se le na izvajanje rehabilitacije na domu. Naši klienti imajo težave s/z:

 • težave s slabim ravnotežjem,
 • težave s hojo,
 • težave s fizično oslabelostjo,
 • težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo,
 • težave z nepokretnostjo.

Z zgoraj naštetimi težavami imajo težave tudi novorojenčki do trenutka, ko dobro shodijo. Izhodišče za razvoj naše metode je bila torej evolucija razvoja človeške hoje. Vsak otrok, ki se normalno razvija po razvojnih stopnjah, shodi.  Takšen razvoj je za ljudi oblikovala evolucija. Svojo tehniko prenosa vzorca razvoja dojenčka na rehabilitacijo starostnika smo deset let izpopolnjevali na ogromno klientih. Na tak način smo dosegli raven in rezultate, kot jih imamo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija na domu Celje izvaja po tej metodi

Seveda! Vsi naši diplomirani fizioterapevtje se morajo, pred prevzemom klientov, naučiti tudi našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Celje. Vsak diplomiran fizioterapevt ima tudi mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt in mentor imata tedenska srečanja, kjer se pogovorita o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa mu svetuje kako naprej. Tako zagotavljamo optimalno kakovost rehabilitacije pri vsakem klientu. Naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Metodo še vedno razvijamo preko izkušenj naših fizioterapevtov, zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti

Naši fizioterapevti imajo omejeno število klientov in omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Vsi skupaj pa izvajamo fizioterapijo na domu z neomejenim številom klientov. Na tak način pridobimo neomejeno izkušenj iz različnih primerov. To je velika prednost za posameznega klienta, ki je rehabilitiran pri nas, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Klient z zapleteno diagnozo za našega fizioterapevta ni težava, saj smo zagotovo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih že uspešno rehabilitirali. Zato imamo znanje, kako se primera lotiti. Samo en terapevt ne more imeti takega števila primerov in izkušenj.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, večino časa nimamo čakalnih dob

Veliko fizioterapevtskih podjetij, ki delujejo v ambulanti, ima čakalne dobe. V ambulanti lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Posledično lahko hitro nastanejo čakalne vrste.

Fizioterapija na domu na drugi strani pa  ni omejena s prostorom. Ob povečanju obsega del vedno le zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Prednost je v tem, da nimamo omejitev pri zaposlovanju, saj nismo omejeni s prostorom in  s številom terapevtov, ki lahko delajo za nas. Z večanjem števila klientov, se sorazmerno veča število naših fizioterapevtov. S tem pa tudi izkušenj, kar je za naše kliente velika prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki delajo v ambulanti, in tudi tistimi, ki sami izvajajo fizioterapijo na domu.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Celje, vsepovsod izvaja brezplačne preglede

Fizioterapevtski pregled pri nas ni plačljiv, saj smo strokovnjaki, ki izvajamo fizioterapijo in rehabilitacijo na domu. Klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, želimo podati objektivno oceno, o tem kako mu bomo pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn. Posledično ga moramo obiskati in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah ter preučiti zdravstveno dokumentacijo klienta. Le tako lahko kasneje dosežemo cilj, ki si ga s klientom na pregledu zastavimo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Celje, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to površno in nestrokovno. Za pregled prav tako ne računamo, saj to po našem mnenju ni primerno, ker fizioterapije še nismo začeli izvajati.

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Celje

Da podamo čim bolj natančne in zanesljive informacije o poteku morebitne rehabilitacije na domu, opravimo brezplačen fizioterapevtski pregled. Podobno kot to stori zdravnik s preiskavo pred operacijo. Šele ko ima zdravnik podatke iz preiskav in se z vami temeljito pogovori in natančno razloži, kako bo operacija potekala. Šele takrat se za operacijo dokončno odločite. Pri nas je zelo podobno. Ko klient pridobi vse informacije, se na podlagi dejstev odloči ali bo pričel z rehabilitacijo na domu. Naš fizioterapevtski pregled je prav tako neobvezujoč.

Če želite več informacij o vaši rehabilitaciji tudi vi, kliknite na spodnjo povezavo in nam pošljite sporočilo. Naša fizioterapija na domu Celje vam bo v najkrajšem možnem času z veseljem tudi odgovorila.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA