Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Fizioterapija Kranj čaka na vas, saj smo največje tovrstno podjetje in imamo zaposlenih veliko terapevtov, ki svojo dejavnost opravljajo izključno na domu. Fizioterapevti na terapije ne zamujajo, saj so dodeljeni točno določeni lokacijski enoti. Prijazni terapevti bodo poskrbeli za vas.

 

 

Kako lahko podjetje, ki opravlja tako specifično storitev, kot je fizioterapija Kranj, opravlja svojo dejavnost na tako obsežnem območju?

Na prvem mestu so naši pacienti, ki si zaslužijo samo najboljše. Ne želimo, da se počutite samo kot številka, temveč imate občutek, da se vam zares 100 % posvetimo. Naši strokovnjaki so zelo prijazni, vrhunsko strokovno podkovani in radi prisluhnejo vsem vašim želja. Naš cilj je, da vas rehabilitiramo do najvišjih zmožnosti, ki jih dovoljuje vaše telo.

Fizioterapija Kranj z vajami odpravlja in zmanjšuje zdravstvene težave, kot so:

 

 

 

fizioterapija Kranj

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima vaše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Kranj, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

Kot eni prvih smo v Sloveniji smo začeli izvajati fizioterapijo na domu. Takrat, ko smo začeli, ni bilo v Sloveniji učinkovite metode, ki bi izvajala fizioterapijo na domu. Zato smo svojo metodo za izvajanje terapij na domu razvili kar sami. Fizioterapija Kranj je z njeno pomočjo začela dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili tudi glavni vzrok, da se danes večina ljudi odloči za naše storitve.

Kako je vaše podjetje, kjer se izvaja poglaviten del terapij in fizioterapija Kranj, razvilo svojo učinkovito metodo?

Rehabilitacija na domu klientov je naša edina vrsta rehabilitacije, ki jo opravljamo. Osredotočeni smo samo na izvajanje rehabilitacije na domu in na nič drugega, zato smo na tem področju pravi strokovnjaki. Ker ima večina naših klientov težave s/z: kakovostno hojo, slabim ravnotežjem, pokretnostjo oz. mobilnostjo, nepokretnostjo, fizično oslabelostjo, Z vsemi zgoraj naštetimi težavami se srečujejo tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, pa do trenutka, ko kakovostno hodijo. Pri razvoju lastne metode smo torej za osnovo vzeli naraven človeški razvoj. Če se bo otrok pravilno razvijal po razvojnih stopnjah, bo normalno shodil. Drugače pa bo motorika otroka bolj ali manj prizadeta. Če je takšen razvoj za človeka oblikovala evolucija, zakaj bi ga ljudje za rehabilitacijo spremenili. Potrebno ga je bilo le čim bolj posnemati. Da smo to naredili, pa smo potrebovali deset let fizioterapije na klientih in preučevanja znanstvenih člankov. Tako smo dosegli visoko raven in s tem rezultate, ki jih dosegamo danes.

Ali se pri vseh naših klientih fizioterapija Kranj izvaja po isti metodi?

Tako je! Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi svoje kliente, naučiti izvajati našo fizioterapevtsko metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Kranj. Poleg tega vsak diplomiran fizioterapevt dobi izkušenega mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt na srečanjih poroča o zdravstvenem stanju ter napredku vseh svojih klientov, mentor pa mu svetuje, kako naprej. Tako dosežemo enako kakovostno rehabilitacijo pri vseh svojih klientih. Naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in izkušnje ter se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako svojo metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov razvijamo še naprej. Vse zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Kako vaše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Kranj, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Posamezen diplomiran fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi omejeno količino izkušenj s posameznimi boleznimi ali poškodbami. Naše podjetje lahko zagotavlja neomejeno fizioterapijo na domu, enako velja tudi za terapije, ki jih ponuja fizioterapija Kranj. Na ta način dobimo raznovrstne izkušnje z rehabilitacijo različnih boleznih in poškodb. To je za vsakega klienta, ki ga rehabilitiramo, velika prednost. Kajti imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo, kot jo ima klient. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za našega diplomiranega fizioterapevta ni težava. Zagotovo smo imeli v preteklosti veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali, zato vemo, kako tak primer obravnavati.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, večino časa nimamo čakalnih dob?

Večina fizioterapevtskih podjetij, ki izvajajo fizioterapijo v ambulanti, ima čakalne dobe. V ambulanti namreč lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ker so fizioterapevti zelo zasedeni, začne pospešeno nastajati čakalna vrsta. Fizioterapija na domu pa ni omejena s prostorom. Ob povečanju števila klientov zato zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju novih fizioterapevtov nimamo omejitev, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki izvajajo fizioterapijo pri nas. Več kot bomo imeli klientov, več bomo imeli fizioterapevtov. Po drugi strani bomo imeli tudi več izkušenj, kar bo za naše kliente samo dodatna prednost. Fizioterapevti, ki delajo v klasičnih ambulantah po zdravstvenih domovih, in tisti, ki izvajajo fizioterapijo na domu, nimajo zagotovljene take podpore, kot jo nudi naše podjetje.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija Kranj, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled v našem podjetju predstavlja strošek. Rehabilitacija in fizioterapija na domu je naše področje. Smo strokovnjaki na tem področju. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati objektivno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu itn., ga moramo videti in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah in boleznih, ki jih ima. Hkrati pa moramo prebrati še zdravstveno dokumentacijo klienta, ki jo ima doma. Le tako lahko povemo, kaj bomo res lahko dosegli. Na takšen način pa lahko kasneje to tudi dosežemo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Kranj, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to početje površno in nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled izstavili račun, pa to po našem mnenju ne bi bilo pravično, saj fizioterapije še nismo niti začeli izvajati.

Ali je običajno tudi drugod, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Kranj?

Da, to je običajno vsepovsod. V glavnem pa je potrebno te preglede plačati. Fizioterapevtski pregledi se izvedejo, ker moramo svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo na domu podati čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede čim bolj točne preiskave pri klientu. Ko ima zdravnik opravljene vse potrebne preiskave in se je z vami temeljito pogovoril, vam lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko vi za operacijo dokončno odločite ali pa jo odpoveste. Pri nas je zelo podobno. Šele ko klienta pregledamo in mu vse razložimo, lahko dobi vse informacije in se na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi vsega tega je naš brezplačen fizioterapevtski pregled vedno tudi neobvezujoč za vse kliente.

Ali je običajno tudi drugod, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Kranj?

Da, to je običajno vsepovsod. V glavnem pa je potrebno te preglede plačati. Fizioterapevtski pregledi se izvedejo, ker moramo svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo na domu podati čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Tako kot mora vsak zdravnik pred operacijo izvesti čim bolj poglobljene preiskave pri klientu, moramo tudi mi pred začetkom izvajanja terapij opraviti detajlni pregled klienta. Šele takrat se lahko vi za operacijo dokončno odločite ali pa jo odpoveste. Pri nas je zelo podobno. Šele ko klienta pregledamo in mu vse razložimo, lahko dobi vse informacije in se na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi vsega tega je naš brezplačen fizioterapevtski pregled vedno tudi neobvezujoč za vse kliente.

Zaupajte naši strokovni ekipi terapevtov

S posluhom za težave

Naj bo vaša izkušnja fizioterapije prijetna.

Empatija in sproštovanje

Do svojih klientov smo spoštljivi in poslušni.

Priznana metoda

Ponosni smo na svojo enkratno terapijo, ki žanje zavidljive uspehe.

Poglobljena fizioterapija

Zaupajte strokovnim in visoko usposobljenim strokovnjakom.

Vas zanima, kako poteka fizioterapija Kranj?
Za mnenje in oceno stanja povprašajte našega strokovnjaka.

Kje nas najdete?

Pogosta vprašanja in odgovori

Pokrivate tudi okolico Kranja?

Pod okolico Kranja ljudje smatrajo različne stvari, zato je odgovor težko podati. Določene dele okolice Kranja pokrivamo dlje iz Kranja kot pa druge. Če živite v okolici Kranja, je najbolje, da nas pokličete na telefonsko številko 080 44 66 in nam poveste vaš naslov, da vam bomo lahko podali natančen odgovor.

Koliko dolge so čakalne vrste za fizioterapijo na domu v Kranju?

V Kranju smo, kot tudi v drugih delih Slovenije, precej zasedeni. Se pa kljub temu zelo potrudimo, da s fizioterapijo začnemo, kar se da hitro. Četudi na račun tega da delamo nadure.

Moram priti na brezplačen pregled k vam v ambulanto?

V našem podjetju smo specializirani za fizioterapijo na domu klientov, saj težave s hojo, pokretnostjo privedejo do tega, da ljudje težko hodijo v ambulanto. To je tudi glavni razlog, zakaj na vašem domu opravimo tudi brezplačen pregled.