Fizioterapija, nevrofizioterapija in kinezioterapija – Therapia


FIZIOTERAPIJA NA DOMU KRANJ

Fizioterapija na domu Kranj Therapia, d. o. o.

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, kjer se izvaja le fizioterapija in rehabilitacija na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na tak način enemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v vseh krajih, kjer opravljamo dejavnost. Ker vsak deluje le na določenem predelu, lahko s tem dosežemo, da se fizioterapevti manj vozijo, kar je glavni vzrok, da smo točni in h klientom ne zamujamo. Terapevti pa so zaradi manj voženj tudi bolj spočiti in umirjeni.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, poleg v Kranju opravlja dejavnost tudi v ostalih krajih

Ker smo največje podjetje v Sloveniji, kjer se izvaja le fizioterapija in rehabilitacija na domu, imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na tak način enemu fizioterapevtu ni potrebno izvajati fizioterapije v vseh krajih, kjer opravljamo dejavnost. Ker vsak deluje le na določenem predelu, lahko s tem dosežemo, da se fizioterapevti manj vozijo, kar je glavni vzrok, da smo točni in h klientom ne zamujamo. Terapevti pa so zaradi manj voženj tudi bolj spočiti in umirjeni.

Najpogostejše težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija na domu Kranj, so:

 • možganska kap,
 • multipla skleroza,
 • Parkinsonova bolezen,
 • revmatična obolenja,
 • poškodbe in zlomi,
 • obraba sklepov,
 • bolečina,
 • nepokretnost,
 • degenerativne spremembe na hrbtenici,
 • strah pred padcem,
 • slabo ravnotežje,
 • vrtoglavica,
 • visoka starost,
 • oslabelost,
 • Huntingtonova bolezen,
 • amiotrofična lateralna skleroza ALS,
 • mišična distrofija,
 • kronične obstruktivne pljučne bolezni,
 • srčno-žilna obolenja,
 • metabolna obolenja,
 • onkološko stanje,
 • demenca,
 • paraplegija,
 • tetraplegija itd.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, zaposlenih toliko fizioterapevtov

Prvi v Sloveniji smo začeli izvajati le fizioterapijo na domu. Ko smo začeli, ni bilo učinkovitih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo svojo metodo za fizioterapijo na domu razvili mi sami. Z njo smo začeli dosegati nadpovprečno dobre rezultate. Dobri rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes večina ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za rehabilitacijo pri nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, razvilo svojo enkratno metodo

Rehabilitacija na domu klientov je naša edina vrsta rehabilitacije, ki jo opravljamo. Osredotočeni smo samo na izvajanje rehabilitacije na domu in na nič drugega, zato smo na tem področju pravi strokovnjaki. Ker ima večina naših klientov težave s/z:

s čimer imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko kakovostno hodijo, smo za izhodišče vzeli evolucijski razvoj človeške hoje. Pri razvoju metode smo torej za osnovo vzeli naraven človeški razvoj. Če se bo otrok pravilno razvijal po razvojnih stopnjah, bo normalno shodil. Drugače pa bo motorika otroka bolj ali manj prizadeta. Če je takšen razvoj za človeka oblikovala evolucija, zakaj bi ga ljudje za rehabilitacijo spremenili. Potrebno ga je bilo le čim bolj posnemati. Da smo to naredili, pa smo potrebovali deset let fizioterapije na klientih in preučevanja znanstvenih člankov. Tako smo dosegli visoko raven in s tem rezultate, ki jih dosegamo danes.

Ali se pri vseh naših klientih fizioterapija na domu Kranj izvaja po tej metodi

Tako je! Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, preden dobi svoje kliente, naučiti izvajati našo fizioterapevtsko metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Kranj. Poleg tega vsak diplomiran fizioterapevt dobi izkušenega mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt na srečanjih poroča o zdravstvenem stanju ter napredku vseh svojih klientov, mentor pa mu svetuje, kako naprej. Tako dosežemo enako kakovostno rehabilitacijo pri vseh svojih klientih. Naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in izkušnje ter se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Prav tako svojo metodo preko izkušenj svojih fizioterapevtov razvijamo še naprej. Vse zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti

Posamezen diplomiran fizioterapevt ima lahko le omejeno število klientov, posledično pa tudi omejeno količino izkušenj s posameznimi boleznimi ali poškodbami. Celotno podjetje lahko izvaja fizioterapijo na domu na neomejenem številu klientov. Tako dobimo neomejene izkušnje z rehabilitacijo ob različnih boleznih in poškodbah.

To je za posameznega klienta, ki ga rehabilitiramo, velika prednost. Kajti imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo, kot jo ima klient. Ko dobimo klienta z zapleteno diagnozo, to za našega diplomiranega fizioterapevta ni težava. Zagotovo smo imeli v preteklosti veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali, zato vemo, kako tak primer obravnavati.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, večino časa nimamo čakalnih dob

Večina fizioterapevtskih podjetij, ki izvajajo fizioterapijo v ambulanti, ima čakalne dobe. V ambulanti namreč lahko dela le omejeno število fizioterapevtov. Ko so vsi fizioterapevti zasedeni, začne nastajati čakalna vrsta.

Fizioterapija na domu pa ni omejena s prostorom. Ob povečanju števila klientov zato le zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Pri zaposlovanju novih fizioterapevtov nimamo omejitev, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki izvajajo fizioterapijo pri nas. Več kot bomo imeli klientov, več bomo imeli fizioterapevtov. Hkrati pa bomo imeli tudi več izkušenj, kar pa bo za naše kliente samo dodatna prednost. Fizioterapevti, ki delajo v ambulantah, in tisti, ki izvajajo fizioterapijo na domu, za sabo nimajo takšnega podjetja, kot je naše.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Kranj, pri vseh klientih izvaja brezplačne preglede

Fizioterapevtski pregled v našem podjetju predstavlja strošek. Rehabilitacija in fizioterapija na domu je naše področje. Smo strokovnjaki na tem področju. Če želimo klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, podati objektivno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako pogosto bo moral imeti fizioterapije, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu itn., ga moramo videti in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah in boleznih, ki jih ima. Hkrati pa moramo prebrati še zdravstveno dokumentacijo klienta, ki jo ima doma. Le tako lahko povemo, kaj bomo res lahko dosegli. Na takšen način pa lahko kasneje to tudi dosežemo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Kranj, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to početje površno in nestrokovno. Če bi za fizioterapevtski pregled izstavili račun, pa to po našem mnenju ne bi bilo pravično, saj fizioterapije še nismo niti začeli izvajati.

Ali je običajno tudi drugod, da se pred začetkom terapij izvede fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Kranj

Da, to je običajno vsepovsod. V glavnem pa je potrebno te preglede plačati. Fizioterapevtski pregledi se izvedejo, ker moramo svojim klientom pred morebitno rehabilitacijo na domu podati čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku njihovega okrevanja. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede čim bolj točne preiskave pri klientu. Ko ima zdravnik opravljene vse potrebne preiskave in se je z vami temeljito pogovoril, vam lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko vi za operacijo dokončno odločite ali pa jo odpoveste. Pri nas je zelo podobno. Šele ko klienta pregledamo in mu vse razložimo, lahko dobi vse informacije in se na podlagi dejstev odloči, ali se bo pri njem rehabilitacija na domu izvajala ali ne. Zaradi vsega tega je naš brezplačen fizioterapevtski pregled vedno tudi neobvezujoč za vse kliente.

Če želite več informacij o svoji morebitni rehabilitaciji na domu tudi vi, kliknite na spodnjo povezavo in nam pošljite sporočilo. Naša fizioterapija na domu Kranj vam bo v najkrajšem možnem času z veseljem tudi odgovorila na vsa vaša vprašanja.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA