Therapia d.o.o.

MASAŽA NA DOMU

Masaža na domu je pogosta želja oziroma potreba naših klientov. Pri nas masažo na domu opravljajo za to izurjeni masažni terapevti. V podjetju imamo oddelek, ki se ukvarja samo s fizioterapijo na domu, in oddelek, ki se ukvarja le z masažo na domu. Oddelka v dobro klientov sodelujeta, a sta hkrati popolnoma ločena. Fizioterapevti so specializirani le za fizioterapijo na domu, maserji pa je masažo na domu. Specializacija na enem samem področju nam omogoča, da so zaposleni res strokovnjaki na določenem področju z veliko izkušnjami.

Pri čem vam lahko pomaga naša masaža na domu?

 • bolečinah v križu, vratu, ramenih, zapestju itd.,
 • utrujenih zatrdelih mišicah,
 • slabi prekrvavitvi,
 • krčih v mišicah,
 • oteklih gležnjih in nogah,
 • glavobolih,
 • zatrdlinah v mišicah,
 • pekočem občutku v sklepih,
 • negibčnih sklepih,
 • zatrdelem vratu in ramenih,
 • zabuhlih očeh,
 • otopelih prstih.

Masaža na domu je pri nas sestavljena iz 10 vrst različnih masaž.

Manjše težave lahko s časom privedejo do resnejših zdravstvenih težav (hernija diska, obraba kolkov in kolen, degenerativne spremembe hrbtenice idr.). Zato je dobro, da se tega zavedamo in naredimo vse, kar je mogoče, da to preprečujemo ali, kolikor je mogoče, zaviramo. To lahko dosežemo zaradi naše največje konkurenčne prednosti, saj vsak naš masažni terapevt združuje znanje in tehnike kar desetih vrst masaž, česar drugje ne ponujajo. Lastno metodo za masažo smo začeli razvijati že pred več kot desetimi leti, danes pa poznavanje desetih vrst masaž sistematično uporabljamo za specifične težave posameznika in s tem dosegamo izjemne rezultate. Poleg masaž na domu naše podjetje izvaja tudi fizioterapijo na domu, zato lahko posamezniku po vsaki masaži dodamo tudi program zanj najprimernejših vaj, ki jih izdelajo naši diplomirani fizioterapevti. Prav tako v sodelovanju z diplomiranimi fizioterapevti za kliente oblikujemo tudi napotke za pravilno gibanje v vsakdanu. Tako klientom ne pomagamo le doseči, ampak tudi vzdrževati optimalno telesno stanje, hkrati pa preprečevati morebitna poslabšanja. Zaradi vseh zgoraj naštetih elementov je masaža na domu za posameznika zelo pomembna.

Zakaj naša masaža na domu vsebuje kombinacijo 10 vrst masaže?

Vsaka vrsta masaže se je razvila kot odgovor predvsem na eno vrsto telesne problematike, ki jo najbolje rešuje, druge težave pa v najboljšem primeru obdela površno. 10 masaž nam omogoča, da se vam lahko celovito posvetimo in ob vsakem obisku prilagodimo način masaže tako, kot je najoptimalneje glede na vaše trenutno stanje, saj vsakič izberemo tisto vrsto masaže, ki najučinkoviteje rešuje vašo težavo.

 

Zakaj pri posamezni masaži ne kombiniramo vseh vrst masaže hkrati?

Za vsako vrsto masaže je potreben določen čas izvajanja, da se telo nanjo odzove na želen način, zato v enem terminu ni mogoče izvesti vseh vrst masaže hkrati. To bi bilo nesmiselno tudi zato, ker nekatere vrste masaže učinke celo izničujejo. Pravilna kombinacija različnih vrst masaže in njihovo pravilno zaporedje sta za dobre rezultate torej ključna. Glede na vaše težave v času ene terapije naša masaža na domu vsebuje 3–5 vrst masaže, ki vam najbolj koristijo v dani situaciji. Glede na vaše potrebe je lahko masaža na domu ob vsakem obisku sestavljena iz drugih vrst masažnih tehnik ali pa tudi ne.

Marsikatera masažna tehnika lahko doseže manjši del želenih učinkov za določeno težavo. Ker imamo več vrst masaže, vedno izberemo tiste dele posamezne masaže, ki so za določeno problematiko najučinkovitejše, zato dosežemo opaznejše rezultate. Poleg učinka masaž učinek rehabilitacije povečamo še fizioterapevtskimi vajami ter napotki, ki jih izdelajo diplomirani fizioterapevti.

S katerimi skupinami ljudi imamo veliko izkušenj in pri katerih masaža na domu prinaša zelo dobre rezultate?

 • s starejšimi klienti,
 • s klienti, ki delajo v stresnem delovnem okolju,
 • z vsemi klienti, ki pogosto izvajajo ponavljajoče se gibe,
 • s tistimi klienti, ki precej časa preživijo v statičnih položajih,
 • s športniki, tako rekreativnimi kot profesionalnimi,
 • s klienti, ki so se znašli v novih življenjskih situacijah (novi starši, omejeno gibanje po poškodbi ipd.).

Še ena korist fizioterapevtskega oddelka.

Naš oddelek, ki je specializiran za fizioterapijo na domu, se ukvarja predvsem z resnimi patologijami. Ta znanja našim masažnim terapevtom omogočajo, da lažje zaznajo tudi prve znake nepravilnosti in učinkoviteje pomagajo preprečiti, da bi se razvile v resne težave. Masaža na domu ima poleg terapevtskih učinkov dolgoročno gledano tudi pomembne preventivne učinke.

Kako pogosto je priporočljiva masaža na domu?

Telo se najbolje odziva, ko je masirano enkrat tedensko ali enkrat na dva tedna. Dokaj zadovoljive rezultate je mogoče dosegati tudi z masažo vsake tri tedne, a le, kadar je oseba pravilno in dovolj fizično aktivna. Če je masaža na domu redkejša, so njeni učinki minimalni, če je masaža na domu prepogosta, pa lahko telo polenimo, da se zanaša na zunanjo fizično stimulacijo in pomoč. Količino masažni terapevt skupaj s klientom določi po prvi masaži, ko vidi, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, upošteva pa tudi želje klienta. Obstajajo redke izjeme, ko je masažo dobro izvesti tudi večkrat na dan, enkrat dnevno ali vsak drugi dan, odvisno od vrste težave. Če klient spada v to skupino, mu masažni terapevt to po prvi masaži tudi pove. Pogostejša masaža na domu se priporoča za reševanje akutne problematike, na primer pri zatrdelem vratu, bolečinah v mišicah, kroničnih preobremenitvah (športniki, fizični delavci ipd.), in pri manj aktivnih, ki so preobremenjeni zaradi dolgoročnih in ponavljajočih se statičnih položajev. Ko se akutna težava odpravi, se ponovno priporoča masaža na domu, in sicer enkrat na teden ali enkrat na dva, včasih celo tri tedne.

Katere vrste masaž kombiniramo in kaj so njihovi glavni cilji in učinki?

 1. Švedska oziroma klasična masaža deluje na površinski del telesa. Izboljša prekrvavitev kože, segreje in sprosti površinske mišice in iz njih pomaga odstraniti zastale snovi.
 2. Masaža globokih tkiv nam pomaga odkriti večji del nepravilnosti v načinu uporabe telesa v vsakdanu. Postopno vedno globlje sprošča tkiva. Najpogosteje je njen cilj sprostitev gruče zakrčenih mišic – »vozlov«.
 3. Tu-ina masaža se uporablja za stimulacijo in/ali sprostitev živčnih pletežev oz. »triger točk« in stimulacijo meridianov po sistemu tradicionalne kitajske medicine.
 4. Refleksna masaža stopal in/ali dlani zajema stimulacijo organov in drugih delov telesa, preko točk na stopalih in dlaneh, ki deluje preko povezav v našem živčevju. Tudi ta tehnika je del sistema tradicionalne kitajske medicine in je, poleg preventivnega vzdrževanja, pomembna tudi, ker lahko stimuliramo organe, ki podpirajo organ, ki ni v ravnovesju.
 5. Limfna drenaža stimulira limfne poti ter s tem spodbuja imunski sistem in razstrupljanje telesa. Ključna je pri zmanjševanju oteklin po celotnem telesu.
 6. Lomi-Lomi uporabljamo za raztezanje mišic in sprostitev napetosti v sklepih. Hkrati ta vrsta masaže spodbuja izločanje endorfinov, naravnih telesnih zaviralcev bolečine, ki dvigujejo razpoloženje, olajšujejo stres in zdravijo telo.
 7. Masaža glave sprosti mišice, ki so zakrčene zaradi stresa ali napenjanja oči. Zajema masažo vratu, obraza in lasišča. Veliko nam pove o drži glave in možnih težavah, povezanih s tem.
 8. Masaža z vročimi kamni prodre še globlje kot masaža globokih tkiv ali pa se uporabi pri bolj občutljivih posameznikih, saj mišice zaradi dodatne toplote sprostimo z nežnejšimi gibi. Pomembna je predvsem za mesta, ki jih z neposrednim pritiskom ne dosežemo, na primer globoke mišice ob sklepih, lahko pa nanje delujemo s toploto.
 9. Tibetanska zvočna masaža prodre, kamor z ročno masažo ne moremo ali zaradi raznih dejavnikov ne smemo. Deluje na celični ravni ter pomaga pri regeneraciji vaših tkiv. Obenem globoko sprošča in se še posebno ugodno čuti na kosteh in sklepih.
 10. Aroma terapevtska masaža se lahko vključi v nekatere zgornje vrste masaž, a se izvaja le pri osebah, ki nimajo alergij ali simptomov astme. Gre za sestavljeno mešanico eteričnih olj na podlagi potreb stranke. Neposredno se učinkovine prenašajo tudi skozi kožo, posredno, preko vonja, pa deluje na žleze z notranjim izločanjem, kar lahko pomaga tudi pri hormonskem neravnovesju.

Problematike, ki ji ne more rešiti masaža na domu, dodatno rešuje naša fizioterapija na domu.

Ko bomo izvedli prvo masažo na domu, bomo opravili pregled in vam podali strokovno mnenje o vaši težavi. Na takšen način zberemo največ informacij o vaši težavi in vam tako lahko ponudimo ustrezne informacije o resnosti vaših težav ter trajanju in načinu sanacije.

Za naročilo na brezplačni pregled in več informacij kliknite na spodnji gumb.