Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

Fizioterapija Slovenska Bistrica se izvaja na območju celotne Slovenske Bistrice na domovih naših klientov. Na sedežu našega podjetja, ki je v Ljubljani, ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. Klientom torej ni potrebno hoditi od doma, saj mi pridemo do njih. Tako lahko fizioterapija Slovenska Bistrica v okviru ostalih rehabilitacijskih lokacij poteka tudi v drugih krajih.

Kako lahko naše podjetje, kjer se na domu izvaja fizioterapija Slovenska Bistrica, opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih?

Smo največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja le fizioterapijo na domu, zato imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Na tak način ne potrebuje en fizioterapevt izvajati fizioterapije v vseh krajih. S tem dosežemo, da se terapevti manj vozijo, saj vsak deluje le na delu območja, kjer opravljamo dejavnost. Posledično h klientom ne zamujajo. Točnost je naša pomembna vrlina.

Pogoste težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija Slovenska Bistrica, so:

fizioterapija Slovenska Bistrica

Težave z ravnotežjem

Stalen pojav vrtoglavic

Strah pred padci

Starost

Oslabelost mišic

Slabša gibljivost

Poškodbe, zlomi

Težave s sklepi

Degenerativne spremembe na hrbtenici

Kap

ALS ali amietrofična lateralna skleroza

Multipla skleroza

Parkinsonova bolezen

Huntingtonova bolezen

Mišična distrofija

Revmatična obolenja

Kronične obstruktivne pljučne bolezni

Srčno-žilna obolenja

Metabolna obolenja

Onkološko stanje

Pogosta vprašanja

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se na domu izvaja fizioterapija Slovenska Bistrica, zaposlenih toliko fizioterapevtov?

V Sloveniji smo prvi začeli s fizioterapijo na domu. V tam obdobju ni bilo primernih metod, razvitih za fizioterapijo na domu. Zato smo se odločili, svojo metodo za fizioterapijo na domu razviti kar sami. Z metodo smo začeli dosegati odlične rezultate. Ti rezultati pa so bili glavni vzrok, da se danes večina ljudi, ko se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se na domu izvaja fizioterapija Slovenska Bistrica, razvilo svojo enkratno metodo?

Naša edina dejavnost je rehabilitacija na domu klientov. Osredotočamo se samo na izvajanje rehabilitacije na domu in na nič drugega. Večina naših klientov ima težave s/z: težave s hojo, težave s fizično oslabelostjo, težave s slabim ravnotežjem, težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo, težave z nepokretnostjo. Z zgoraj naštetimi težavami imajo težave tudi dojenčki, od trenutka, ko se rodijo, do trenutka, ko dobro shodijo. Izhodišče za razvoj naše metode je bil evolucijski razvoj človeške hoje. Otrok, ki se pravilno razvija po razvojnih stopnjah, vedno normalno shodi. Takšen razvoj je za človeka oblikovala evolucija. Za prenos rehabilitacije z dojenčka na starostnika smo deset let trdo garali in naš koncept izpopolnjevali na ogromno klientih, da smo dosegli raven ter s tem in rezultate, kot jih imamo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija Slovenska Bistrica izvaja po tej metodi?

Seveda! Vsak naš diplomiran fizioterapevt se mora, pred prevzemom klientov, naučiti tudi našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Slovenska Bistrica. Vsak diplomiran fizioterapevt dobi tudi mentorja, s katerim se tedensko sestajata. Terapevt in mentor se tedensko srečujeta in se pogovorita o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa mu svetuje kako naprej. Tako zagotovimo optimalno kakovostno rehabilitacijo pri vseh klientih. Naši terapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se tako še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Preko izkušenj svojih fizioterapevtov metodo razvijamo še naprej, zbrano znanje pa podjetje sistematično prenaša na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija Slovenska Bistrica, ki poteka na domu, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti?

Naši fizioterapevti imajo omejeno število klientov, posledično pa tudi omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Skupaj pa izvajamo fizioterapijo na domu na neomejenem številu klientov. S tem pridobimo neomejeno izkušenj iz različnih primerov. To predstavlja veliko prednost za posameznega klienta, ki je rehabilitiran pri nas, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Klienta z zapleteno diagnozo za našega fizioterapevta ni težava, saj smo zagotovo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih uspešno rehabilitirali. Zato imamo znanje, kako tak primer obravnavati. Posamezen terapevt ne more imeti takega števila primerov in izkušenj.

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Slovenska Bistrica, večino časa nimamo čakalnih dob?

Fizioterapevtska podjetja, ki delujejo v ambulanti, imajo čakalne dobe. V ambulanti je lahko le omejeno število fizioterapevtov. Tako hitro nastanejo čakalne vrste. Na drugi strani pa fizioterapija na domu ni omejena s prostorom. Ko se poveča obseg dela, vedno le zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. Prednost je v tem, da nimamo omejitev pri zaposlovanju, saj nismo omejeni s prostorom, s tem pa nismo omejeni s številom terapevtov, ki jih lahko imamo. Sorazmerno z večanjem števila klientov, se veča število naših fizioterapevtov. S tem pa tudi izkušenj, kar je za naše kliente samo dodatna prednost v primerjavi s fizioterapevti, ki delajo v ambulanti, in tudi tistimi, ki sami izvajajo fizioterapijo na domu.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Slovenska Bistrica, vsepovsod izvaja brezplačne preglede?

Fizioterapevtski pregled pri nas je ne plačljiv, saj smo strokovnjaki, ki izvajamo fizioterapijo in rehabilitacijo na domu. Klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, želimo podati objektivno oceno, koliko mu bomo lahko pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn. Posledično ga moramo videti in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah ter prebrati zdravstveno dokumentacijo klienta. Le s tem načinom lahko kasneje dosežemo cilj, ki si ga s klientom na pregledu zastavimo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Slovenska Bistrica, to želelo narediti kar po telefonu, bi bilo to površno in nestrokovno. Za pregled prav tako ne izstavimo računa, saj to po našem mnenju ni pravično, ker fizioterapije še nismo začeli izvajati.

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija Slovenska Bistrica?

Da podamo čim bolj točne in zanesljive informacije o poteku morebitne rehabilitacije na domu, opravimo brezplačen fizioterapevtski pregled. Podobno kot zdravnik pred operacijo izvede natančne preiskave. Šele ko ima zdravnik podatke iz preiskav in se je z vami temeljito pogovoril, vam lahko natančno pove, kako bo operacija potekala. Šele takrat se lahko za operacijo dokončno odločite. Pri nas je zelo podobno. Ko klient pridobi vse informacije, se lahko na podlagi dejstev odloči ali ne za rehabilitacijo na domu. Naš brezplačen fizioterapevtski pregled je prav tako neobvezujoč.

Zakaj izbrati nas?

Odlična izkušenost

Naše poslanstvo je, da vam povrnemo izgubljene moči in začnemo s takojšnjo rehabilitacijo.

Predani kakovosti

Nudimo kakovostne storitve in ustvarjamo umirjeno atmosfero za zdravljenje in izvajanje rehabilitacije.

Učinkovita metoda

Več let smo namenili izpopolnjevanju naše metode zdravljenja, kar pomeni, da je ta zares zanesljiva.

Strokovni terapevti

Naši fizioterapevti se ves čas strokovno izobražujejo in dopolnjujejo svoje znanje.

 

Fizioterapija Slovenska Bistrica poteka pod taktirko priznanih fizioterapevtov
Prijavite se na brezplačen fizioterapevtski pregled

Kje nas najdete?