Therapia, fizioterapija na domu, d. o. o.

Telefon: 080 44 66 | E-mail: info@therapia-dom.si

zaposlitev fizioterapevt

Zaposlitev fizioterapevt

Zaposlitev fizioterapevt je pri nas najpogostejša vrsta zaposlitve. V osnovi je naše podjetje fizioterapevtsko podjetje. Področje, ki ga s fizioterapijo pokrivamo pa je fizioterapija na domu. Osredotočeni smo zgolj na obravnave na domu, zato zaposlujemo tudi delovne terapevte in pa maserje. Maserji v našem podjetju delujejo v prvi vrsti protibolečinsko, medtem ko se fizioterapevti in delovni terapevti ukvarjajo izključno z rehabilitacijo pacientov.

Zaposlitev fizioterapevt je za nas aktualna trikrat letno. Nove kadre iščemo praviloma v septembru, januarju in marcu. Naša vizija je pokriti vsa večja slovenska mesta, zato v vseh večjih mestih, ki jih že pokrivamo, velikokrat iščemo še dodaten kader, večinoma imamo namreč težavo, da imamo vedno več povpraševanja kot pa kadra. Razlogov za to je več. Glavni tiči v tem, da nekdo, ki ima resno bolezen, kot je možganska kap, Parkinsonova bolezen itd. se zaveda, da ni dobro zgrešiti z izbiro terapevta, saj veliko stvari, ki bi jih napačni terapevt rehabilitiral narobe ali neuspešno, kasneje ni mogoče več popraviti. Najlažje je to razložiti z naslednjem primeru: Vas osebno je zadela možganska kap, preko javnega zdravstva dobite par tednov ali mesecev rehabilitacije in še ta ni neprekinjena. Na obravnavo v rehabilitacijskem centru Soča je dostikrat, po prihodu iz bolnišnice, potrebno precej čakati. Rehabilitacija preko javnega zdravstva se po parih tednih ali mesecih pri večini bolnikov konča. Posameznik pride tako domov ali pa odide v dom upokojencev. In kaj potem? Če je zaradi bolezni moral v dom upokojencev, si želi nazaj domov, če pa je doma in ni niti približno tako samostojen, kot je bil pred boleznijo, si želi okrevati še naprej. Sam tovrstne rehabilitacije zagotovo ne bo zmogel, zato si mora najeti terapevta. In če bi to bili vi, je vprašanje za vas: Ali si želite nekoga, ki se bo učil na vas ali nekoga, ki je v podjetju, ki je razvilo metodo za tovrstne bolnike, se najdlje ukvarja z rehabilitacijo na domu, pokriva največji del Slovenije, imajo zaposlenih največ fizioterapevtov na domu v Sloveniji, posledično ima tudi največ bolnikov in tako izkušenj z njimi. Večina, ki izbira resno rehabilitacijo, izbere bolj zanesljivi način rehabilitacije in to je tudi glavni razlog, da imamo vedno več povpraševanja kot terapevtov.

fizioterapevt zaposlitev

Zaposlitev fizioterapevt je pri nas postopno vodena. Noben fizioterapevt ni prepuščen samemu sebi. Preden naši terapevti dobijo prve paciente, se že naučijo rehabilitacijo prvega koraka naše metode. Hkrati imajo vsak teden individualen enourni sestanek, na katerem se pogovorijo o vsakem pacientu posebej, kaj bodo z njim počeli v naslednjem tednu. Tako se terapevti postopno uvedejo v rehabilitacijo na domu, hkrati pa paciente rehabilitirajo na enak način, kot njihovi kolegi, ki le-to izvajajo npr. že 10 let.

Zaposlitev fizioterapevt se pri nas izvaja približno na štiri mesece, da se lahko v podjetju prve štiri mesece v popolnosti posvetimo le novemu terapevtu ali terapevtom. Kljub temu se izpopolnjevanje terapevta po 4 mesecih še ne konča, saj to, da terapevta naučimo rehabilitirati vse diagnoze, s katerimi se ukvarjamo s celotno našo metodo, traja približno 2 do 3 leta. Po tem času tedenski sestanki, na katerih se terapevti posvetujejo o obravnavi svojih pacientov, še naprej ostajajo, razlika je samo v tem, da imajo terapevti takrat bistveno manj vprašanj.

Ključna stvar da delamo po metodi in se hkrati vsak teden posvetujemo pa je v tem, da dosegamo enako kakovost storitev po celotni Sloveniji. Tako ni mogoče, da bi bil terapevt A iz enega mesta boljši ali slabši kot terapevt B iz drugega mesta. Če to ponazorimo še s praktičnim primerom. Tudi v McDonaldu zaradi podobnega sistema ni mogoče, da v eni restavraciji dobiš enak sendvič bistveno drugačnega okusa.

Zaposlitev fizioterapevt je pri nas na voljo na dva različna načina. Terapevti so lahko pri nas zaposleni za nedoločen čas ali pa za nas delajo kot zunanji izvajalci preko svojega s.p.-ja. Pogoji o kakovosti izvajanja storitev pa so za vse enaki, prav tako je skrb za zadostno količino pacientov v obeh primerih na naši strani.