Fizioterapija, nevrofizioterapija in kinezioterapija – Therapia


FIZIOTERAPIJA NA DOMU
ŽALEC

Fizioterapija na domu Žalec Therapia, d. o. o.

Sedež podjetja imamo v Ljubljani, vendar pa tam ne izvajamo fizioterapije, saj smo specializirani za fizioterapijo na domu. kar pomeni, da naši klienti ne potrebujejo hoditi od doma, saj mi pridemo do njih. Tako lahko fizioterapijo na domu opravljamo po veliko krajih v Sloveniji med drugim tudi v Žalcu.

Kako lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, opravlja svojo dejavnost tudi v ostalih krajih

Naše podjetje je največje podjetje v Sloveniji, ki izvaja le fizioterapijo na domu, posledično imamo največ zaposlenih fizioterapevtov. Naš fizioterapevt  izvaja fizioterapijo le v enem kraju. Tako se terapevti manj vozijo, saj vsak deluje le na točno določenem območju, kjer opravljamo dejavnost. Zato in ker je ena naših najpomembnejših vrlin točnost, h klientom ne zamujamo. 

V našem podjetju se izvajajo:

Najpogostejše težave naših klientov, pri katerih se izvaja fizioterapija na domu Žalec so:

 • možganska kap,
 • Parkinsonova bolezen,
 • multipla skleroza,
 • Huntingtonova bolezen,
 • mišična distrofija,
 • amiotrofična lateralna skleroza ALS,
 • revmatična obolenja,
 • slabo ravnotežje,
 • vrtoglavica,
 • strah pred padcem,
 • visoka starost,
 • oslabelost,
 • nepokretnost,
 • bolečina,
 • obraba sklepov,
 • poškodbe in zlomi,
 • degenerativne spremembe na hrbtenici,
 • metabolna obolenja,
 • srčno-žilna obolenja,
 • onkološko stanje,
 • kronične obstruktivne pljučne bolezni,
 • demenca,
 • paraplegija,
 • tetraplegija itd.

Zakaj ima lahko naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, zaposlenih toliko fizioterapevtov

V Sloveniji veljamo za začetnike fizioterapije na domu. Ker pri nas ni bilo primernih metod razvitih za fizioterapijo na domu, smo se odločili razviti svojo lastno metodo. Z metodo dosegamo odlične rezultate. Le – ti pa so glavni razlog, da se danes večina ljudi, ki se odloči za fizioterapijo na domu, odloči za nas.

Kako je naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, razvilo svojo enkratno metodo

Glavna dejavnost našega podjetja je rehabilitacija klientov na njihovem domu. Osredotočamo se le na omenjeno dejavnost. Naši klienti imajo v večini primerov težave s/z:

 • težave s hojo,
 • težave s slabim ravnotežjem,
 • težave s fizično oslabelostjo,
 • težave s pokretnostjo oz. mobilnostjo,
 • težave z nepokretnostjo.

Z zgoraj omenjenimi težavami se spopadajo tudi novorojenčki do trenutka, ko dobro shodijo. Izhodišče za razvoj naše metode je bila prav evolucija razvoja človeške hoje. Vsak otrok, ki se normalno razvija po razvojnih stopnjah, na neki točki shodi.  Omenjeni razvoj je za ljudi oblikovala evolucija. Deset let smo z klienti izpopolnjevali svojo tehniko prenosa vzorca razvoja dojenčka na rehabilitacijo starostnika. To nam je omogočilo, da smo dosegli raven in rezultate, kot jih imamo danes.

Ali se pri vseh naših diplomiranih fizioterapevtih naša fizioterapija na domu Žalec izvaja po tej metodi

Tako je! Vsi naši diplomirani fizioterapevtje se morajo, pred prevzemom klientov, naučiti tudi našo metodo, s katero se pri nas izvaja fizioterapija na domu Žalec. Vsak diplomiran fizioterapevt ima svojega mentorja, s katerim se srečuje na tedenskih sestankih. Na sestankih se pogovorita o stanju ter napredku vseh klientov, mentor pa mu poda nasvete, kako z vsakim klientom nadaljevati. Na tak način zagotovimo optimalno kakovost rehabilitacije pri vsakem klientu. Naši fizioterapevti si ves čas izmenjujejo znanje in se posledično še dodatno strokovno izpopolnjujejo. Metodo še danes razvijamo preko izkušenj naših fizioterapevtov, zbrano znanje pa sistematično prenašamo na vse svoje fizioterapevte.

Zakaj naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, izmenjuje znanje in izkušnje z vsemi svojimi diplomiranimi fizioterapevti

Naši fizioterapevti imajo omejeno število klientov in tako tudi omejeno količino izkušenj s posameznimi primeri. Vendar pa vsi skupaj izvajamo fizioterapijo na domu z neomejenim številom klientov. Tako pridobimo neomejeno izkušenj iz različnih primerov naših klientov. To predstavlja veliko prednost za posameznega klienta, ki je rehabilitiran pri nas, saj imamo veliko podobnih primerov in s tem izkušenj z določeno težavo oziroma boleznijo. Nobena zapleteno diagnozo za našega fizioterapevta ni težava, saj smo zagotovo v preteklosti imeli veliko podobnih primerov, ki smo jih že uspešno rehabilitirali. Za vsak primer imamo znanje, kako se le – tega lotiti. Terapevt, ki deluje samostojno,  ne more imeti takega števila primerov in izkušenj kot celotno podjetje. 

Zakaj v našem podjetju, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, večino časa nimamo čakalnih dob

Veliko ambulantnih fizioterapevtskih podjetij ima čakalne dobe, saj lahko v ambulanti  dela le omejeno število fizioterapevtov. Zato ob povečanju števila klientov hitro nastanejo čakalne vrste.

Fizioterapevtska podjetja, ki delujejo na domovih klientov, pa niso omejena s prostorom. Ob povečanju obsega del v najkrajšem možnem času zaposlimo novega diplomiranega fizioterapevta, ki ga uvedemo v rehabilitacijo na domu po svoji zelo učinkoviti fizioterapevtski metodi. V našem podjetju nimamo omejitev pri zaposlovanju, saj nismo omejeni s prostorom in s številom fizioterapevtov, ki lahko delajo za nas. S povečanjem števila klientov, se sorazmerno veča število naših fizioterapevtov. S tem pa tudi izkušenj, kar predstavlja prednost za naše kliente.

Zakaj naše podjetje Therapia, d. o. o., fizioterapija na domu Žalec, vsepovsod izvaja brezplačne preglede

Fizioterapevtski pregled pri nas je brezplačen, saj smo strokovnjaki, ki izvajamo fizioterapijo in rehabilitacijo na domu. Klientu, ki se zanima za našo fizioterapijo na domu, želimo na pregledu podati objektivno oceno, o tem kako mu bomo pomagali, kako dolgo bo trajala rehabilitacija na domu, kako pogosto ga bomo morali obiskovati itn. Da lahko podamo mnenje, ga moramo obiskati in opraviti fizioterapevtski pregled, se z njim in njegovimi svojci pogovoriti o vseh težavah ter preučiti zdravstveno dokumentacijo klienta. Le na tak način lahko kasneje dosežemo cilj, ki si ga s klientom na pregledu zastavimo. Če bi naše podjetje, kjer se izvaja fizioterapija na domu Žalec, to želelo opraviti kar po telefonu, bi bilo to površno in nestrokovno

Ali je običajno, da se pred začetkom terapij izvede brezplačen fizioterapevtski pregled, kot ga izvede naša fizioterapija na domu Žalec

Brezplačen pregled opravimo, da podamo čim bolj natančne in zanesljive informacije o poteku morebitne rehabilitacije na domu. Podobno kot  izvede preiskavo zdravnik pred operacijo. Šele ko ima zdravnik podatke iz preiskav in se z vami temeljito pogovori in vam pojasni, kako bo operacija potekala. Navadno se šele takrat za operacijo dokončno odločite. Tudi pri nas je zelo podobno. Ko klient pridobi vse informacije, se odloči ali bo pričel z rehabilitacijo na domu. Z našim fizioterapevtskim pregledom se ne zavežete k ničemur.

Če želite več informacij o možnosti rehabilitacije tudi vi, kliknite na spodnjo povezavo in nam pošljite sporočilo. Naša fizioterapija na domu Žalec vam bo v najkrajšem možnem času z veseljem tudi odgovorila.

SORODNI ČLANKI:

FIZIOTERAPIJA